Temu Verdiğini Promosyonun Çoğunu Vergi Olarak Geri Alıyor!

Serdar
26 Ekim 2024 11:34

Temu Türkiye'nin koyduğu yasayı bile bile yanlış anlayarak ve anlatarak haksız kazanç sağlıyor. €30'a kadar vergi yok oysa €30'un altında alışverişe zorlayarak ve 60% vergi ekleyip parayı alıyor. Promosyonda da önce vergiyi alıyor. Böylece verdiği promosyonun 4'te 3'ünü geri alıyor. Şöyle; 1000 TL aldık, 200 TL indirim vereceğim diyor ama 600 TL vergiyi ekliyor. 1600 TL den 200'ü düşüyor. A ne güzel 200 TL indirim aldım derken 1400 TL ödemiş oluyoruz. Oysa 1000-200=800+800'ün %60 vergisi=1260 ödememiz gerekirdi. Dolayısıyla 200 TL'nin 140 TL'sini vergi ayağıyla geri alıyor.

Ecem

Burda temunun yaptığı bir usulsüzlük yok 10 senedir yurt dışı alışverişi yapıyorum bu devletin vergi müfredatı ile alakalı vergiyi indirimsiz satış fiyatı üzerinden alıyor ve isterseniz 1 liralık ürün alın %60 vergi alınıyor. Alınan para da temuya değil devlete gidiyor. Ben bir üründe ekstra indirim seçeneğini kullanıp alıyorum en kârlısı o ve evet indirimsiz fiyat üzerinden vergi alınıyor bunu belirleyende yönetmelikler. Hiçbir ülkede de %60 vergi yok. Buna rağmen burada anladığımdan daha ucuza geliyor yine de ürünün yarısından fazla vergi ödememe rağmen hem de.

Temu'nun Gizli Vergi Mağduriyeti

Ahmet
03 Kasım 2024 02:16
Naciye sonuçtan hiç memnun değil

Vergi Hataları Ve Fiyat Artışları: Haksız Kazanç İddiası

Naciye
14 Mart 15:51
Vergi Hataları Ve Fiyat Artışları: Haksız Kazanç İddiası
Serbülent sonuçtan hiç memnun değil

Temu'da Vergi Hesaplama Ve İndirim Uygulaması Müşteriyi Mağdur Ediyor

Serbülent