Dilara sonuçtan hiç memnun değil

MNG Kargo Temu Paketi Gümrükte Tutuluyor

MNG Kargo Temu Paketi Gümrükte Tutuluyor
15 Ağustos 2024 17:24

28 Temmuzda sipariş oluşturdum 1 hafta içerisinde temu tarafından gönderildi 3 Ağustos paket havalimanına ulaştı güncellemesi vardı farklı bir güncelleme yoktu 11 gündür bugün 14 Ağustos tarihinde gümrükleme şirketi paketin alınması için bilgilendirildi ve paket kargo terminalinden gümrükleme şirketine teslim edildi şeklinde 2 güncelleme eklendi ama yine eski tarihli 3 Ağustos. 3 Ağustos ait eski 2 güncelleme neden 14 Ağustos tarihinde ekleniyor ve neden paket gümrükte tutuluyor. MNG Kargo'ya özel bir durum mu yoksa temu ya özgü mü yeni vergi yasasından dolayı kasıtlı olduğunu düşünmeye başladım MNG Kargo hiçbir bilgi vermemekte. Temu nun burda suçu yok şirket zaten göndermesi gereken ürünü 1 hafta içinde Türkiye gönderdi zaten. Hiçbir şekilde bu kargo ile alakalı hiçbir yerden bilgi alamıyorum hangi gümrüğe gittiği belli değil bilsem gümrükten alacağım. Yeşilköy yerleşkesi 02124636900 ve Yenibosna yerleşkesi 02124540820 aradım aynı zamanda i*******@ticaret.gov.tr mail attım hiçbir cevap yok. Neden vatandaş olarak ulaşamıyoruz. Ayın 20 sinden sonra mı paketleri işleme alıp fazla vergi isteyeceksiniz yoksa paketi hiç mi vermeyeceksiniz. Aynı tarihte 28 temmuzda SHEIN üzerinden temu ile birlikte sipariş oluşturmuştum. SHEIN paketim PTT aracılığıyla 2 günde gümrükten geçip toplam 11 günde bana teslim edildi. Aynı ülkeden geliyor. Aynı gümrükten geçiyor ve şaşırdığım farklı nokta PTT de yurt dışı çıkışından Yurtiçi işlemlerini her şeyi görebiliyorken MNG bunu neden desteklemiyor onu da anlayabilmiş değilim.

22 Ağustos 2024 18:15

21 Ağustos itibariyle gümrük işlemleri tamamlandı olarak bir bildirim aldım temu uygulamasından ama şikayet talebini buradan açtığımdan beri MNG Kargo'dan herhangi bir dönüş alamadım. Gümrük işlemleri tamamlandıysa MNG Kargo almak için ne bekliyor orayı da anlamış değilim. Şöyle şeyler görüyor ve okuyorum herkesin artık bir sonraki kriz evresi bu sanırım gümrükleme tamamlandıktan sonra yine gümrükten çıkamıyor paket MNG Kargo'nun almadığını okuyorum bazı kişilerde MNG Kargo gümrükten paketleri alıp teslimat yapmam için ne bekliyor?

Yorumlar (8)

Tolgahan
Tolgahan

Bende de 8 ağustostan beri bu paket kargo terminalinden gümrükleme şirketine teslim edildi yazıyor muhtemelen yeni vergi almak için kasıtlı bekletiyorlar

Hatice
Hatice

Süreç uzun sürüyor. Daha yeni İstanbul bilgisi geldi

mng-kargo-temu-paketi-gumrukte-tutuluyor-1.jpg
Emre
Emre

Aynı sıkıntı bende de var ayın 14 ünde Paket kargo terminalinden gümrükleme şirketine teslim edildi yazısı geldi ama 4 ünde göndermiş gibi geldi ( her gün kontrol ediyordum ) kasıtlı olarak mı bekletiyorlar nasıl bir çözüm bulabiliriz? MNG Kargo sorunsalı

Ahmet
Ahmet

Ne yaptınız düzelen bir şey oldu mu?

Aytekin
Aytekin

In transit olanlar beklemede benimde kargom aynı statüde ve bir türlü gümrükten çıkamıyor

Muhsin
Muhsin

Bende de durum aynı "Paket kargo terminalinden gümrükleme şirketine teslim edildi" yazıyor. Şu vergi zammını yemeden çıksaydı.

Burcu
Burcu

Merhaba var mı bir gelişme bende de bir an iki güncelleme geldi eski tarihli.

Dilara

Herhangi bir güncelleme yok maalesef

Ayşegül
15 Ağustos 2024 17:13

Tuğrul
15 Ağustos 2024 17:14

Özlem
15 Ağustos 2024 17:14
MNG Kargo Temu Ürünlerinin Teslimatını Geciktiriyor.

Temu Kategorileri