Hakki sonuçtan memnun değil

Kombinin Anakartı Yandı: TEDAŞ İletişim Sorunu Ve Mağduriyet

Hakki
07 Aralık 2024 02:00

24.11.2024 cumartesi gününü 25.11.2024 pazar gününe bağlayan gece yarısı saat 02:00 civarı yatarken evimizin kombisi çalışıyordu. Pazar sabahı ise kombimizin çalışmadığını fark ettik. Doğal gaz ekipleriyle kurduğumuz irtibat sonrası kombinin anakartının yanmış olabileceği söylendi. Bunun üzerine bir doğal gaz servisi çağırdık ve kombinin anakartının elektrik arızası nedeniyle yandığını söylediler.

Bize de TEDAŞ'a başvurmamızı söylediler. Tabi bu arada içinde bulunduğumuz kış mevsiminden dolayı anakartı gelen servise değiştirttik. Salı günü TEDAŞ'ın Kırıkkale şubesine direkt giderek başvuruda bulunmak istedim. Ama orada çalışan görevli arkadaş, başvurunun 186 elektrik arıza hattının aranarak bildirim şeklinde yapılacağını ve ekspertiz gelerek değerlendirileceğini söyledi. Aynı gün akşam saatlerinde 186 elektrik arıza'yı arayarak arıza bildiriminde bulundum.

Aradan bir gün geçtikten sonra ne bir ekip ne de bir ekspertiz gelmeden bir telefon mesajı ile başvurumun olumsuz olduğunu söylediler. Tekrar 186'yı arayıp neden herhangi bir ekip ya da ekspertiz gelmediğini ilettim. Bana gönderilen mesajın içeriğinde bölgede elektrik kesintisi olmadığını yazmışlar. Ben de gece yatana kadar çalışan cihazımın sonradan ne olup ta anakartının yandığını sorduğum zaman bir yanıt alamadım.

Ben de tekrar bir bildirim oluşturulmasını söyledim. Bu yeni bildirime de aradan iki saat bile geçmeden yeniden mesajla olumsuz cevap verdiler. Benim bilmek istediğim vatandaşa neden ekipler ya da ekspertiz gelecek denmesi ama sadece bir mesajla cevap verilerek baştan savma yapılması.

Yaşadığım bu mağduriyetin nedenini bilmek istememiz hakkımız değil mi? Böyle durumlarda neden hep vatandaş kusurlu gösterilip mağdur ediliyor. Bilmek istiyorum.

22 Ocak 2024 09:42

Aleyna