Tatil Sepetinden Aldığımız Tayland Turu

06 Şubat 2024 21:21

18.01.2024 tarihinde 28181312 numaralı Tatil Sepeti firmasından aldığım Bangkok, Pattaya, Phuket turuna ben, kardeşim ve 15 yaşındaki oğlum katıldık. Bangkok ve Pattaya'da tur rehberimiz Ö**** Y*****'dı. Turumuz yaklaşık 20 kişilik bir grupla gerçekleşti, ancak Phuket'e gidişte 5 kişi katılmadı. Turun organizasyonu ve yönetimi konusunda ciddi eksiklikler yaşadık. Özellikle Pattaya'dan Phuket'e uçuş öncesi yaşanan organizasyon sorunları nedeniyle üzgünüm. Az sayıda olmamıza rağmen, katılımcılar arasında herhangi bir koordinasyon sağlanmadan grup ikiye bölünmüş ve uçuşlar ayrı ayrı planlanmıştı. En üzücü olay, 15 yaşındaki oğlumun benden farklı bir uçuşa yerleştirilmesiydi. Tur rehberimiz Ö**** Y*****, bu bilgiyi bize akşam düzenlenen Alcazar Show'dan hemen önce, yaklaşık dört saat sonra bildirdi ve durumun kendisiyle ilgili olmadığını, herhangi bir çözüm üretemeyeceğini ifade etti. Bu durum düzeltilene kadar yaşadığım endişe ve stresi hiçbir turda yaşamamıştım. Phuket havalimanına vardığımızda yerel rehberimizi en az bir saat bekledik. Phuket'teki tur rehberimiz U*** K****** ile tanıştığımızda, kendisinin çok iyi bir rehber olduğunu söyledi ancak ilginçtir ki kendisini bir daha göremedik ve iletişimi sadece telefon üzerinden sürdürdük. Dönüşte havaalanına giderken de rehberimiz bizimle değildi ve kimse bize eşlik etmedi. Grup check-in işlemini kendimiz yaptık ve asıl uçuşumuzun başka bir havalimanına yapılması gerektiğini sonradan fark ettik. Genel olarak tur, tur rehberleri ve organizasyonun yönetimi yetersizdi.

07 Şubat 2024 14:10 (Şikayetten 16 saat sonra)

Esin
Esin

Aynı problemler bizim turda da oldu. 23-31 Ocak turunda. Phukette tur rehberini gören olmadı. Otel bilgileri hatalıydı, bilgilendirmeler hatalıydı. Havaalanı transferi sıkıntılıydı. Biz kendimiz ulaştık havaalanına, transfer saati otelde olmadığımızı fark etmediler bile. Eğer havaalanına ulaşamasaydık bundan bilgileri bile olmayacaktı. Bangkok ve Pattaya daki rehberimiz Özgür bey elinden geldiğince ilgilendi. Ama Phuket baştan sona sıkıntılıydı. Tur programı ise gereksiz şişirme program ile doluydu. Şöyle örnek vereyim İstanbul'a gelen bir turisti tarihi yarımadayı göstermeden (Ayasofya, Topkapı, sultanahmet, yerebatan vs) 2 gece İstanbul'da konaklatıp, hayvanat bahçesi falan gösterip gönderiyorsunuz, öyle bir gezi hayal edin. Programda (ekstra olarak bile) tapınak müze vs. Yok. Kendiniz gitmeniz lazım. Ekstra tur organizasyonu var ama fil, timsah falan görmek için. Aynı paraya WAT pho, WAT arun tapınakları vs. Görülebilecekken, bana anlamsız geldi.

Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

03 Ekim 2023 11:04
Hatice sonuçtan memnun