Eyüp sonucu yetersiz buldu

14 Nisan 2024 13:58

Siemens SN26M832TR/B3 Numaralı 7 yaşındaki Bulaşık makinem 1 hafta içinde 2 kere musluk ışığı ve E15 yazısı ile arıza verdi (arada makine normal çalıştı). İkinci arızadan sonra 4446688 numaradan servis istedim. 13.04.2024 tarihinde 2 bey geldi ve bildirdiğim arızaya baktılar. Makinenin altında hiç su yoktu, su girişi, su tahliyesi ve filtreler kontrol edildi ve hiçbir sorun bulunamadı. Altına su kaçsa, flatör şamandıra bu arızayı yapabilirdi, ama bir conta ile bu olasılığı tamamen kaldırabiliriz dediler ve 1000 TL conta ve 450 TL servis ücretini kabul ettim ve ödedim. Arızayı görmek için deneme yapmalıyız ama buna vakit yok, gerekirse makinenizi atölyeye aldırırız, birkaç gün deneme yaparız. Bunun için de ücret 2500 TL olur + gereken parça masrafı dendi. Elemanlar gider gitmez ben bir çalıştırayım dedim ve hemen aynı arıza tekrarladı. Bir 5 dakika daha kalıp bu denemeyi yapsalardı iyi olurdu, ama yine söylemiş oldukları gibi) de arızanın tesbitini yapamayacaklar ve cihazı atölyeye taşıtacaklardı. Buna tek kelimeyle insaf diyorum. Basit bir test cihazı olmadan servis bakarak neyi çözebilir? Ayrıca şikayet var'daki Bosch makine yorumları da bsh grubunda benzer arızaların çok sık olduğunu gösteriyor ve makine puanları 25/100'E*kadar düşüyor. Sonuçta 7 yıllık makine için E* az 5000 TL veya daha üstü bir rakam çıkabileceğini (elemanların söylediği gibi) duyunca tertemiz bir makineyi atıp yeni makine almaktan başka çare kalmıyor. Bir daha bsh grubunun ürünlerine güvenemeyeceğim. Yazıklar olsun.
Dr. E. H**** C*******

14 Nisan 2024 17:52 (Şikayetten 3 saat sonra)

15 Nisan 2024 12:58

14.04.2024 tarihli şikayetimden (çözülemeyen musluk+E15 arızası) 2 saat sonra Siemens müşteri hizmetlerinden X (isim yazılamıyor) hanım aradı. Durumu tekrar anlattım. Kendisi, makinenin en az 10 yıl kullanım ömrü olduğunu, tekrar servis (ücretsiz) göndereceğini ve gelen ekibin arızayı tespit edememesi halinde makineyi atölyeye götürüp getirme ücretinin 2500 TL yerine 1500 TL olacağını ( artı ne tamir masrafı çıkarsa) söyledi. Ben de, bu sefer gönderecekleri ekibin arıza tespiti konusunda daha bilgili olmasını, en azından bir cihaz kullanarak arıza tesbitinin yapılması gerektiğini (ilk gelen ekip makinenin altında su olup olmadığını parmak testi ile kontrol etmiş, zaten benim de baktığım su giriş ve giderinde, filtrede bir sorun olmadığını söylemişti. Ellerine bir kontrol kalemi bile almadan...), zaten 450 TL servis ücretine ilaveten gereksiz yere bir de 1000 TL'lik conta takıldığını, arıza tespitinin müşterinin sorumluluğunda olduğunu düşünmemelerini, yine de ilgilendikleri için teşekkür ettiğimi söyledim. Zaten hiçbir sorunu çözmeden 1450 Tl ödemiş oldum. Gelecek olan ekip de arızayı çözemez ise, 1500 TL'ye indirdikleri ( bu da tuhaf- çözemedikleri arızayı çözmek için üstüne para istemeleri...) nakliye ve atölyede test ücretini ödemek istemediğimi, zira bunun bir güven sorunu haline geleceğini, bu makinenin yerine başka bir üreticiden makine almanın benim için daha güvenli olacağını bildirdim. Şikayet var sitesinde 25/100 olan memnuniyet düzeyine de dikkatlerini çektim. İnşallah gelecek olan ekip daha bilgili olur ve bsh grubu ürünlerine olan güvenim sarsılmaz. Dr. E. Hilmi Cansever

22 Nisan 2024 15:03
7 Yaşındaki Siemens Bulaşık Makinemin Çözülemeyen Arızası

Konu: 7 yaşındaki Siemens bulaşık makinesi arızası: Makinem bugün Siemens atölyesinden geldi. Ekte görüldüğü gibi tüm su tahliye haznesi değişmiş ve eve servise gelen ekibin taktığı (1000 TL) conta da arızalı parça ile bana getirildi. Tahliye haznesinde gözle tespit edilemeyen bir çarpılma varmış, yani eve servise gelen 2 genç elemanın taktığı conta da gereksizmiş. Sonuçta benden 2600 yerine 1600 TL aldılar, böylece en azından 1000 TL contanın parasını kesmiş oldular. Öncelikle Şikayetvar'a çok teşekkür ederim. Siemens servis keşke ilk baştan biraz bilgili ve tecrübeli bir ekip gönderseydi, hem bana hem onlara eziyet olmazdı. Bir mühendis olarak, bu E15 arızasının firma için bir sürpriz olduğunu sanmam. Bu plastik parçanın çarpılması ve su kaçırması hadisesi bir tek bende mi oldu? Siemens ve Bosch çok güvendiğim markalar ve evdeki, yazlığımdaki tüm beyaz eşya bu markalardan. Onlardan ricam, arızaya gönderdikleri ekipleri iyi eğitmeleri. Bu tip olaylar markayı töhmet altında bırakır. Bir haftadır bulaşık Elle yıkandığı için kısa bir test yapıldı, umarım yakın zamanda bir sorun olmaz. Şikayetvar'a tekrar teşekkür ederim. Siemens'e de benden 2500 TL nakliye parası ve 2600 TL parça ve servis ücreti yerine 1600 TL alarak iyi niyetli davrandıkları için teşekkür ederim. Böylece bu macera bana ilk servis 1450 TL + ikinci 1600 TL, sonuçta 3050 TL'ye mal oldu. Saygılarımla, Dr. E. Hilmi Cansever

Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Siemens Sürekli Hata Vermesine Rağmen İade Talebinin İşleme Alınmaması

28 Ağustos 2023 17:16
Siemens Sürekli Hata Vermesine Rağmen İade Talebinin İşleme Alınmaması
Çiğdem sonuçtan hiç memnun değil

21 Ekim 2024 12:02
Yeliz sonuçtan hiç memnun değil

Yanlış Tespit Ve Yüksek Ücretler: Siemens Servis Mağduriyeti

25 Şubat 2025 12:06