Shell Hatasını Telafi Etmeyerek Mağdur Ediyor

13 Kasım 2023 13:28

Henüz yeni almış olduğum 67AAG374 plakalı aracımla Zonguldak/Alaplı'daki Shell'e ait Üçler Petrol istasyonundan dizel aracıma yakıt almak için gittim. Ancak mazot yerine yanlışlıkla benzin konulduğu ve bu durumun tarafıma bildirilmediğini fark ettim. Ereğli yönüne doğru yola çıktıktan sonra aracım tekleyip arıza vermeye başladı ve kenara çekerek durdum. Fişi kontrol ettiğimde dizel aracıma benzin konulduğunu anladım. Aracımı çekici yardımıyla yetkili servise götürdüm. Petrol istasyonu ile iletişime geçtiğimde, gereğinin yapılacağını ifade ettiler. Servis, aracımda bazı parçaların değiştirilmesi gerektiğini belirtirken, benzin istasyonu sigortasının yetkilileri sadece tamir yoluna gidileceğini söylediler. İkame araç talebinde bulundum ancak istasyonda böyle bir uygulamaları olmadığını belirttiler. Bu nedenle araç kiralamak zorunda kaldım. Çekici ücretinin ödenmesini talep ettim fakat bunu da ödeyemeyeceklerini beyan ettiler. Sonunda aracım servisten çıktı ancak çok da randımanlı olmayan bir durumdaydı. Yargıtay kararlarına göre çekici ücreti, tamir ve tadilat ücretleri, araç kiralama bedeli ve değer kaybının tamamının benzin şirketi tarafından karşılanması gerektiği açıktır. Derhal tazminat işlemine başlanmaması durumunda, avukatlık ve dava masrafları da dâhil olmak üzere dava açılacağını belirtmek istiyorum. Kazanacağımıza emin olmama rağmen, büyük bir şirket olan Shell'in bu şekilde yaklaşmasını doğru bulmuyorum. Bu durumu buradan ihtaren tarafınıza bildiriyor, kolaylıklar dilerim.

Ali
Ali
16 Kasım 2023 12:07

İletişime geçen Shell, konuyu çözemeyeceklerini, mahkemeye verebileceğimi belirterek telefonu kapattı. Şikayetimde yazdığım "Koskoca" Shell kelimesini geri alıyorum. Herhangi bir esnaf anlayışından farkları yok

Yanlış Yakıt Kabusu: Shell İstasyonunda Büyük Hata

04 Kasım 21:50

Bingöl Shell'den Alınan Yakıt Sonrası Araçta Çekiş Kaybı Ve Arıza Uyarısı

Demir
13 Eylül 20:16
Osman sonuçtan hiç memnun değil

Shell Yeni Aracıma Yanlış Yakıt Konuldu, Mağduriyetim Giderilmedi

Osman
07 Mayıs 23:29
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

02 Haziran 2023 01:08