SGK Prim Gün Sayısı Eksik Yatırılıyor Şikayetçiyim

Zekeriya
18 Şubat 2024 17:01

Ben inşaatlarda çalışıyorum. Sıhhi tesisatçı olarak görev yaptığım şirket, sigorta primlerimi eksik yatırdı. Alo 170'i defalarca arayarak şikayet ettim, CİMER'e de defalarca başvurdum fakat hiçbir sonuç alamadım.

2023 Aralık ayının 15'inde işe giriş yapmışlar, ancak sadece 2 gün sigorta yatırmışlar. Ocak ayının 26'sında ise işten çıkış işlemi yapılmış. Ocak ayı için sadece 5 gün sigorta primi yatırılmış. Hiçbir şekilde hakkımı savunamıyorum. Alo 170'i aradığımda, sanki ben orada çalışmak zorundaymışım gibi bir tutum sergileniyor. İnşaat işleri bitmeyen bir iş değildir, bunu 10 yaşındaki bir çocuk bile bilir. Hele ki insanlar orada ne zor şartlarda çalıştırılıyor. Çalıştığım işveren, göz göre göre insanların hakkını yiyor.

Bu devirde sigortasız işçi çalıştırmak ne demek? Geçenlerde adliyeye gittim, önce arabulucuya yönlendirdiler. 'Biz bu işlere bakmıyoruz' dediler. Daha sonra dava açmam gerektiğini söylediler. Oradaki memur da avukat tutmam gerektiğini belirtti. Ben zaten mağdurum, bir de üstüne avukata paramı vermem gerekiyor.

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
Genel Sağlık Sigortası
3 Takipçi
EYT Başvuru Sorunu
1 Takipçi

SGK Sigortasız İşçi Çalıştırılıyor Denetimler Nerede?

Yasemin
03 Nisan 2024 12:35