SGK EYT Emekli Maaşım 6 Aydır Yatmıyor

25 Ağustos 2023 00:43

EYT emeklilik için 05.03.2023'te e-devletten başvurumu yaptım. 6 aydan beri emekli maaşım yatmadı. 170'i arıyorum yoğunluk var diyor, CİMER'e yazıyorum bakanlığa iletiyor bakanlıktan ses yok. Hayır bu nasıl bir adaletsizliktir. EYT hak kazananlar emekli maaşı ödemesi aynı anda başlamalıydı, birine maaş bağlayıp birine maaş bağlamamak nedir, hangi hukuka sığar?

Etraftan diyorlar ki SGK çalışanına bir maaş para ver anında emekli olursun. Allah'ım ne günlere kaldık, 4900 güne tabi iken 7200 gün prim ödemişim ve emekli maaşımı alamıyorum. Fazla ödediğim primler de cabası. Lütfen artık sesimizi kim duyuyorsa cevap versin. Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı sesimizi duyun artık. 6 ay önceki 100 TL ile bugünkü 100 TL aynı mı? Bize faiz ödenecek mi?

profile profile profile

Yorumlar (6)

Serpil
Serpil

Merhabalar. Tecrübelerimden bahsetmek istiyorum. İstanbuldaysanız Kesinlikle Unkapanını ziyaret edin ve dosyanızın durumunu tespit ettirin. Herhangi bir yerde takıldıysa önce bunu halletmemiz gerekecek. Benim evrakım Kadıköy'de cüzi bir borç gözüktüğünden takılmıştı. Kadıköy'e bizzat gidip sorunu çözdükten sonra dosyamın Unkapanına gitmesini sağladım ve Unkapanı'ndan da teyit ettim. Unkapanına gidip durumumu izah ettim ve yakın zamanda emekli oldum. Emin olun bu kadar uzun süre normal değil ve kesin bir sıkıntı vardır. Sorun ile ilgili mesaj gelmesini beklemeyin, gelmeyebiliyor. Kolaylıklar dilerim

Fatoş

Hayırlısı olsun, ben hala beklemedeyim, 6 ay doldu 7. Aya girdim. Bakalım bana ne zaman sıra gelecek

Eylül 2023 ortası itibariyle emekli oldum

Kudret

İlginiz için teşekkür ederim. Bağcılara gittim dosyama baktılar hiçbir takılma eksik ödeme ve bir şey yoktu zaten benim fazla ödemem vardı. 20 yıl kesintisiz sigorta primim yattı. Bağcılar SGK dan emeklilik bekleyenlerin yüzde 99u benim gibi geç emekli olmuştur. Şu an emekli oldum yani ortası itibariyle emekli oldum

Fatoş

Kesinlikle yazdılarınıza katılıyorum. Bende hala beklemedeyim alacağımız para pul oldu

Kudret

Fatoş Hanım emekli olabildiniz inşallah, ben emekli oldum sonunda. Ama haklısınız para pul olduktan sonra

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
EYT Emeklilik Başvurusu
2 Takipçi