18 Aralık 2024 17:271.802

Samsonite markasına ait SKM2-008 Pro-DLX 6 Backpack 15” Black model sırt çantası (firmanın daha üst segment bir ürünü yok! ), 11.870,25 TL bedelle 18.09.2024 tarihinde Bursa Korupark mağazasından (Adesa Mağazacılık Tekstil ve Deri San. Tic. A. Ş.) satın alınmıştır.

Ürün, satıcı tarafından yüksek dayanıklılığa sahip olduğu ve seyahatlerde yoğun kullanım için uygun olduğu belirtilerek tarafıma satılmıştır.

Ancak, ürünün ilk kullanımı (12 gün aktif kullandım) sırasında yaklaşık 3 kg yük taşırken (daha fazla yük taşımak için tasarlanmış bir modeldir) üst tutacağından tutulması sonucu kalıcı bir potluk oluşmuştur. Bu durum, çantanın formunun bozulmasına, ürünün satıldığı haliyle kalmamasına ve işlevselliğini yitirmesine neden olmuştur. Ürün, şikayetim üzerine 2 kez servise gönderilmiş (09.10.2024 ve 30.10.2024 tarihlerinde) olmasına rağmen herhangi bir çözüm sunulmamış ve sorun giderilememiştir.

Markanın kalitesine güvenerek aldığım bu ürünün artık para iadesini talep etmekteyim. Bu gibi yüksek meblağlı ürünlerde yıldırma politikasını işlediklerini düşünüyorum, çanta bende yaklaşık 15 gün kalmış, daha sonrasında 60 güne yakın servis adı altında kargolarda ve yollarda zaman geçirmiştir ki bahsi geçen yol Bursa-İstanbul arasıdır.

Tüketici Hakları'na başvuracağımı belirtmeme rağmen herhangi bir cevap verilmemiş, hatta "verebilirsiniz" denmiştir.

Markanın aslında ayıbı gün gibi ortada olan ürünün iadesini kabul etmemesinin yıldırma politikası olduğunu düşünmemin bir diğer sebebi, yetkilisi olduğum firma adına aldığım bu ürün için Tüketici Hakları'na gittiğimde alışverişin ticari iki firma arasında olduğunu ve arabulucuk arkasından da Ticari Mahkeme yoluyla ancak yapabileceğimi öğrenmem oldu. Firma, bile isteye bu kadar şeyle uğraşmak için zamanımın olmadığını varsayarak ısrarla iletişimsiz kalıp beni mahkemeye yönlendirmektedir ve sanırım vazgeçeceğimi düşünmektedir.

Firmam adına denemek için aldığım, devamında da alacağımı belirttiğim bu ürün ve hizmet sonrası yaşadıklarımı göz önüne aldığımda bir daha asla yanımdaki bir çanta Samsonite olmayacak!

19 Aralık 2024 11:50 (Şikayetten 18 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, Öncelikle, bizimle Şikayetvar sayfası üzerinden iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz. Vermiş olduğunuz bilgileri kontrol ettikten sonra çözüm süreciyle ilgili sizi en kısa sürede arayacak ve bilgileri paylaşacağım. Yorum ve önerileriniz, ürün/hizmet ve süreçlerimizi geliştirmemize yardımcı olacak. Bu yüzden açık ve şeffaf bir şekilde sürecimizi paylaşmaktan gurur duyuyoruz. Bize yazdığınız için teşekkür ederiz.

19 Aralık 2024 13:55

Samsonite firmasında arandım. Çözüm üretmek bir yana, müşteri memnuniyetinden çok uzak bir firmaymış. Yarattıkları mağduriyetin devam etmesini daha doğru olacağını düşünüyorlar galiba ki, formda yazanı kulağım da duysun istemişler sağ olsunlar okudular. Sözü "üründe üretim hatası yoktur" şeklinde bağlıyorlar. Daha ağır yükler için tasarlanmış bu ürün için 3kg yükle neden bu potluk var diye sorduğumda (ki çantayı sadece 12 gün kullanabildim) sadece yanıt tekrar ediliyor. Sanırım yasal ve sosyal ağ yolları ile anlayacaklar Samsonite pişmanlıktır. Keşke swıssgear kalitesinden şaşmasaydım.

Samsonite Marka Sırt Çantası Dikişi Ve Atkı Çözgü Açılması

31 Temmuz 2023 18:543.322

Bursa Korupark AVM adesa Mağazasından Samsonite marka sırt çantası (CW0465 0361 KG2*01004 LBT BP 17.3"+cloth. C) aldım. ...

Yakup
27 Mart 2025 15:471.384

Merhaba, 7 ay önce “Samsonite Pro-DLX 6-backpack 15.6" 3VOL exp” isimli çanta aldım. Sitesine ve mağazasına baktığınız z...

Samsonite Çantada Kalite Sorunları Ve İlgisiz Müşteri Hizmetleri

Ali
14 Nisan 2025 15:57822

"Merhaba, Firma talebimi haklı bularak değişimi onayladı. Geç de olsa yeni ve sorunsuz çantama kavuştum. Sürecin bu şekilde sonuçlanması için destek olan Forum İstanbul Samsonite Mağazası Müdürüne ve tüm çalışanlara teşekkür ederim. Ürün kadar ürünü aldığınız mağazanın/şubenin de ne kadar önemli olduğunu görmüş olduk. Ürün kalitesi ne kadar önemliyse, çalıştığı firmaya sahip çıkan personellerin ne kadar önemli olduğunu artık biliyoruz."

Samsonite Çantada Kalite Sorunları Ve İlgisiz Müşteri Hizmetleri

Okan
5 Mayıs 2024 19:561.143

Merhabalar, 06.04.2024 tarihinde Bursa Korupark Samsonite mağazasından Samsonite marka çantamı garanti kapsamında incel...

Desa Çanta Deforme Oldu

Desa
8 Ağustos 2023 11:27950

Bursa Korupark AVM adesa mağazasından Samsonite marka sırt çantası (cw0465 0361 kg2*01004 LBT BP 17.3"+cloth. C) aldım. ...

Samsonite Fermuar Arızası Kabul Ve Tamir Etmemesi!

Samsonite FermuarArızası Kabul Ve Tamir Etmemesi!

Samsonite Bag Kilit Kırığı

Samsonite Bag KilitKırığı

Ayse
Samsonite Sırt Çantası Taşıma Saplarının Yırtılması!

Samsonite SırtÇantası Taşıma Saplarının Yırtılması!

Erdem

Öne ÇıkanKonular