16 Nisan 2023 02:15

15.04.2023 tarihinde sahibinden.com üzerinden satıcı ile iletişim kurdum. Ürün ilk başta 9.250 TL olarak gözüküyordu, daha sonra satıcının ilanı güncelleyeceğini ve fiyatı düşüreceğini, bu şekilde benimle WhatsApp üzerinden sahibinden.com'un güvenli GET ödeme sisteminden link atacağını söyledi. https://sahibinden-get.ileguvenli-alin.com/y/ilan/playstation-5-sony adresini gönderdi ve IBAN'ı kopyalayarak EFT yapabileceğimi söyledi. 7.750 TL artı 250 TL güvenli ödeme seçeneği ile toplam 8.000 TL ödeme yapmamı ve dekontu kendisine göndermemi istedi. Satıcı, paramın güvende olacağına dair ballandıra ballandıra anlattı. Sahibinden.com'a olan güvenim nedeniyle bu işlemi gerçekleştirdim ancak daha sonra sayfalarca şikayet olduğunu öğrendim. Satıcı, Fibabanka hesaplarını kullanıyormuş. Dediklerini yaptıktan sonra kendisine haber vermek için aradım ancak bana küfür etti. Sahibinden.com müşteri hizmetlerini aradım ve ödeme yaptığım bankayı da hemen arayarak sahte linkle ürün satıldığını bildirdim. Fiba bankayı arayarak iade talebimi ilettim ve hesap sahiplerinin sahibinden.com adını kullanarak karşılıksız ürün sattıklarını bildirerek parayı bloke koymalarını istedim ancak bir geri dönüş alamadım. Adınızı kullanarak uğratıldığımız bu mağduriyetinize çözüm bulmanızı rica ediyorum.

16 Nisan 2023 11:35

Sahibinden.com sahte link ile satış yapanların maalesef mağduruyum. Sayfanın bütün ekran renkleri görseli kullanarak oluşturdukları link mağduruyum evet. Aranıldım evet ancak geri dönüşleri tatmin edici özür dileyici bir konuşma olmadı ve iş birlikçi olarak çalışıyorlar gibi hissettirdiler bizim yapabileceğimiz bir şey yok suç duyurusunda bulunun diyor onu da yapacağım merak etmeyin. Daha da mağdur ediyorlar. Sahibinden.com bu güvenlik açığınıda bildirecegım. Siz göz yumuyorsunuz. Elinizde her turlu güvenlik önlemleri varken siz müşterilerinizi mağdur ediyorsunuz ve edilenlere çözüm üretmiyorsunuz. Dünden beri sayfalarca yorum şikayet okudum insanlar ciddi ciddi mağdur ediliyor paraları ürün gönderilmeden alınıyor, size sayfanıza isminize güvenerek bütün sayfa modelleriniz kullanarak yarattıkları algı ile sizi taklit ederek kandırılıyoruz. Bu konuyu haberlere taşıyacağım. Bütün platformlara yazacağım. Sayfalarca yorum okudum sadece sahibinden.com un sahte linkle taklit edilerek satış yapanların yanında bir de normal satış yapan insanlar hesaplarına girememişler kaç kişinin hesabı dondurulmuş kapanmış vs sonrasında insanlar bir şekilde hesaplarına girince satmadıkları ürünlerin hesabında satışa çıktığını görmüşler. Bu nasıl açıklanacak. Ben buradan da her merciye gideceğimi bildiriyorum.

16 Nisan 2023 11:16

15.04.2023 tarihinde sahibinden.com üzerinden Devrim Altay isimli satıcı ile iletişim kurdum ürün ilk başta 9.250 TL yazıyordu ve daha sonrasında ilanı güncelleyeceğini ve fiyatı düşürüp bana WhatsApp'tan sahibinden.com un güvenli GET ödeme sisteminden link atacağını söyledi. Https://sahibinden ilgili linki atıp ödeme 7750 TL ödeme yapmamı 250 TL de güvenli ödeme param güvende seçeneği için para istendi 8000 TL ödeme yapmamı dekontu göndermemi istedi. Sahibinden.com adına bunca yıl güvenerek satın almayı yaptım. Bu adınıza yapılan büyük bir hakaret ve müşterilerinizin de mağduriyetidir. Sayfalarca şikayet var. Hesap numarası ise İsa Berigel adına ve Fiba Banka hesaplarını kullanıyorlar. Dediklerini yaptıktan sonra haber vermek için aradım ve küfür etti. Sahibinden.com müşteri hizmetlerini de aradım. Ödeme yaptığım bankayı da hemen aradım ve sahte linkle ürün satıldığını bildirdim. Fiba bankayı arayıp iade talebimin numarasını bildirdim, hesap sahiplerinin sahibinden.com adını kullanarak karşılıksız ürün sattıklarını paraya bloke koymalarını istedim. Ancak bir geri dönüş olmadı. Bu mağduriyetimizin giderilmesini size yakışan şekilde giderilmesini rica ediyorum.

16 Nisan 2023 09:22 (Şikayetten 7 saat sonra)

16 Nisan 2023 11:28

Aranıldım evet ve iş birlikçi olarak çalışıyorlar gibi bizim yapabileceğimiz bir şey yok suç duyurusunda bulunun diyor onu da yapacağım merak etmeyin. Sahibinden.com bu güvenlik açığınıda bildirecegım. Siz göz yumuyorsunuz. Elinizde her turlu güvenlik önlemleri varken siz müşterilerinizi mağdur ediyorsunuz ve edilenlere çözüm üretmiyorsunuz. Dünden beri sayfalarca yorum şikayet okudum insanlar ciddi ciddi mağdur ediliyor paraları ürün gönderilmeden alınıyor, size sayfanıza isminize güvenerek bütün sayfa modelleriniz kullanarak yarattıkları algı ile sizi taklit ederek kandırılıyoruz. Bu konuyu haberlere taşıyacağım. Bütün platformlara yazacağım. Sayfalarca yorum okudum sadece sahibinden.com un sahte linkle taklit edilerek satış yapanların yanında bir de normal satış yapan insanlar hesaplarına girememişler kaç kişinin hesabı dondurulmuş kapanmış vs sonrasında insanlar bir şekilde hesaplarına girince satmadıkları ürünlerin hesabında satışa çıktığını görmüşler. Bu nasıl açıklanacak. Ben buradan da her merciye gideceğimi bildiriyorum.

18 Nisan 2023 15:26

Sahibinden.com her gün sahte link şikayetleriniz artarken bu sitelerin linklerin açılmasını önleyecek siber bir güvenlik önlemi başlatmanız mağdurlarınızın zararını gönüllerini alacak acil bir yöntem bulmalısınız. Her gün çığ gibi büyüyen sahte link var. Üstelik adınıza her gün şikayet sayısı artıyor. Nasıl bu kadar vurdumduymaz ve duyarsız olabılıyorsunuz. Bizler ödediğimiz paraları toplayabilmek için sabah 5 akşam 6 çalışan insanlarız. Yazık

25 Nisan 2023 10:43

Sahibinden.com, Fibabanka, İş Bankası geri dönüş yapmadı.

Yorumlar (6)

Recai
Recai

Öncelikle başınıza gelen bu talihsiz olay için geçmiş olsun. Bende çok uzun yıllardır sahibinden kullanıcısı olarak alım, satım yapıyorum. Sizin anlattığımız olayın sahibinden.com un GET sistemi ile uzaktan yakından bir alakası yok. GET sistemi öyle WhatsApp, e-mail, SMS vs. Yöntemlere gönderilen linklerle çalışmıyor. Burada platforma haksızlık ettiğinizi düşünüyorum.

Deniz

Beyefendi, teşekkür ederim ilginize ancak anlattıklarımdan benim suçlu olmamı ya da dikkatsiz olduğumu çıkarmanız yanlış. Bir mağdur olarak benim gibi basına bu olay gelen sahibinden sayfasının sayfa görüntüsü vs kopyalanarak yapılan linkten algı olarak mağdur edildik. Sahibinden algıyı yaratmışlar. Ayrıca sayfa sayfa okuyup benim mesajımama cevap verme ihtiyacı hıssettınız. Açıkçası bana olayı mağdura yükleyip sizde hata sizde algısı yapmaya çalıştığınızın ihtimalini zira düşünmek istemiyorum. Ben sayfalarca bu mağdur insanların sayfasını okudum aynı algıyı yaratıp platformuda bu şekilde kötüye kullanıyorlar ve mağduruz.

Elif
Elif

Deniz bey aynı olayı yaşadım maalesef ne yaptınız siz sonuç alabildiniz mi benimde 8binim gitti

Belgin
Belgin

Hepinize geçmiş olsun benimde başıma geldi. Suç duyusunda bulundum. Ama ne arayan ne soran var

Deniz

Çok geçmiş olsun. Hala ilgili sayfalardan link gönderip haksız kazanç sağlamaya devam ediyorlar.

Deniz

Merhaba, şikayet var sayfasından ve markalardan henüz geri dönüş alamadım. Yaptığım resmi ve hukuksal başvurulardan cevap bekliyorum.

Sahibinden.com'da Güvenlik Açığı Nedeniyle Maddi Kayıp Yaşadım

Mertcan