Sağlık Bakanlığı Tedavi Sürecimdeki Mağduriyetin Giderilmesini İstiyorum

27 Mayıs 2024 19:19

Ben Alopesi areata hastasıyım. Yaklaşık bir senedir rapor karşılığında unamity 4 mg tablet kullanmaktayım. Bir kutu ilaçta toplamda 14 adet bulunmaktadır. Devlet geri ödemesini kaldırdığı için şu an ilacımı alamıyorum çünkü raporsuz bir kutu ilacın fiyatı 8.500₺'ye satılmaktadır.

Tedavim yarım kalmış durumda. Lütfen bu durum ile ilgili bir iyileştirme yapılsın. Sağlık Bakanlığı'ndan mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyorum. Tedavime devam edip sağlığıma kavuşmak istiyorum.

Yorumlar (6)

Zafer
Zafer

Birebir aynı sorundan ben de muzdaribim. Ne yazık ki bir senedir benim de tedavim yarım kaldı.

Tuğçe
Tuğçe

Fazlı bey merhaba. Bende kızım için bu ilacı kullanmalıyım. Alopesi var. Hangi branş rapor çıkarıyor. Reçete yazıyor. Bana yardımcı olur musunuz. Dediğiniz gibi ilaç çok pahalı sürekli kullanmamız gerekiyor

Fazlı
Fazlı

Tuğçe hanım merhaba univeriste hastaneleri yazıyor Cerrahpaşa mesela ama ürün SGK geri ödemesinde olmadığı için henüz yazılmıyor diye biliyorum.

Süleyman

2020 itibariyle ilaç SGK listesinde karşılanıyor görünüyor, son durum nedir acaba? Areata sebebiyle bende o süreçte ilerliyor gibiyim, ama umarım o sürece gerek kalmaz. Doktor ilaç var ama şartları var ondan sonra devlet karşılar demişti...

Özlem
Özlem

Aynı durumu bizde yaşıyoruz Annem için kullanıyorduk neredeyse 1 sene olacaktı ve hastalığımıza tek iyi gelen ilaç bu oldu maalesef şu anda bizde ilacı kullanamıyoruz tek duamız devletimizin bu ilacı tekrar karşılaması

Süleyman

Geçmişler olsun. Yaklaşık 8-9 ayda büyük oranda saçlar geri geliyor diyor bilimsel çalışmalarda, durum nedir bilgi vermeniz mümkün ü?

Sağlık Bakanlığı Alopesi Hastalarının İlaç Çaresizliği

20 Nisan 2024 16:43