Sağlık Bakanlığı Alopesi Hastalarının İlaç Çaresizliği

20 Nisan 2024 16:43

ben Alopesi hastasıyım ve 4 senedir tedavim için iyi gelen 'Unamity' ilacını kullanıyordum. Ancak devlet tarafından karşılanmadığı için ilacı alamıyorum; kutuda 14 adet bulunuyor ve fiyatı 8.500 lira. Kendi imkanlarımla bu ilacı satın alma şansım yok.

Alopesi sadece fiziksel bir görünüm hastalığı değil. Kaş, kirpik ve vücutta hiçbir kıl kalmadı. Kirpiklerim olmadığı için gözlerim sürekli mikrop kapıyor, tırnaklarım dökülüyor ve tedavim yarım kaldı. Doktorlar bu ilacın yerine başka bir çözüm sunmuyor, sadece kortizon tedavisi öneriyorlar. Ancak kortizonun hiçbir faydasını göremedim ve kemik erimesine sebep oluyor. 50 yaşına kadar saçlarım vardı, 4 senedir saçsızım. Alopesi grubumuzda çocuklar ve gençler de var. Hem kendim hem de onlar adına rica ediyorum; lütfen ilacımızı tekrar karşılasınlar. Emekli maaşımdan kesinti yapılarak bile zorlanıyordum, şimdi ise hiç alamıyorum.

profile profile profile

Yorumlar (18)

Serkan

Yeşim Hanım kerhaqj ilaç faydalı geldi mi nasılsınız bende yeni başladım bana ulaşırmısınız detaylı bilgi için

Can

Çok saçma hayatımızı sosyal ilişkilerimizi etkileyen bir hastalık için SGK nasıl karşılamaz ilk tanıştığım insanlar bana geçmiş olsun kanser misin diye soruyor. İnsanin bunu yönetmesi gerçekten çok zor

Can

Merhaba aynı rahatsızlık bende de var uzun zamandır ilaç arayışındaydım bu ilacı buldum ama şu an SGK karşılıyor mu karşılamıyor mu kafam karıştı ileri düzeyde alopecia rahatsızlığım var eğer çözüm oluyorsa bu ilacı neden hastalara karşılamıyor SGK çok saçma hayatımızı sosyal ilişkilerimizi etkiliyor hastalık ilacın kutusu 9500₺ miş çok zor bir hastalıkla uğraşıyoruz Allah beterinden korusun.

Serap
Serap

Merhaba bende 3 senedir unamıty kullanıyorum ve ücretli alıyorum Alopesi areta hastasıyım Cerrahpaşa dermotoloji Dr. Verdi fakat çok zorlanıyorum fiyatı çok yüksek maalesef içmediğimde kafamda tekrar açılmalar kocaman boşluklar oluşuyor. Devletimizden yardım istiyorum. Lütfen bu konuda yardım edin. Bu hastalık çok kötü sürekli tekrarlayan bir durumu var.

Hacer
Hacer

Merhabalar, şu an için geri ödeme kapsamında mı acaba ilaç eczacıların kimisi geri ödemeye alındı diyor kimisi Alopesi için geri ödeme kapsamında değil diyor güncel durum hakkında bilginiz var mı acaba

Veysel

Merhaba bende Alopesi universal hastasıyım vücudumda kıl kalmadı bu ilacı bana doktor önerdi bilgi alabilir miyim bu ilaçla ilgili ne kadar süre kullanılıyor yan etkisi var mı ne kadar sürede düzeliriz lütfen cevap verin

Serkan

Veysel bey merhaba ilaç iyi geldi mi bana bilgi verir misiniz lütfen *********** teşekkürler ederim

Serkan

Merhaba unakatü kullanıyorum faydasını gören var mı zararı nedir lütfen bilgi

Yeşim
Yeşim

Merhaba sıfır saçla tedaviye başladım 9 ayda tüm saçlarım geri geldi kaş kirpik vücut hepsi babamın vefat etmesi sorunlar stres ve üzüntü saçlarımda yeniden dökümüne başladı tedaviye başladığında doktorun Garanti vermedi Bu ilaç için tedaviye cevap vermeyebilir çıkıp yeniden dökülebilir kişiden kişiye değişiyor zor bir hastalık yan etkisi var ilacı her ay test yapılıyor kan testi Allah şifa versin size de

Pinar
Pinar

Bende Alopesi hastasıyım, bir grubunuzmu var ne olur beni de alin, bende bu ilacı para ile alıyorum, ama yetemiyoru.

Serkan

Merhaba unamty kullanıyorum yeni başladım faydası gören var mı lütfen bilgi veriniz

Özlem

Aynı durumu bizde yaşıyoruz Annem için kullanıyorduk neredeyse 1 sene olacaktı ve hastalığımıza tek iyi gelen ilaç bu oldu maalesef şu anda bizde ilacı kullanamıyoruz tek duamız devletimizin bu ilacı tekrar karşılaması

Serkan

Merhaba unumaty kulanmqyq başladım faydası görebildnismi yan etki nedir

Nergis
Nergis

Merhaba ben bu ilacı maalesef çok geç keşfettim özel bir klinikte Prof bir doktora muayene oldum ve beni kendisi öğretim üyesi olduğu Cerrahpaşa hastanesine testlerimi vermem için yönlendirdi evim çok uzak olmasına rağmen 2 kez hem testler hem de raporlarımı onaylatmak için gittim ikisinde de çok büyük emek sarf ettim hastane yoğunluğundan kaynaklı ve 1 hafta önce doktorum bana artık ilacın karşılanmadığını söyledi bende gerekli yerlere şikayette bulundum hem tüm zamanımı boşa harcadılar hem de ilaca daha hiç başlayamadan ücretli olduğunu öğrendim. Çok zor bir durum umarım bir çözüm bulunur. Geçmiş olsun

Özlem

Ayrıca Bende aynı şekilde prof bir doktorun Özel kliniğine gidiyordum Leventte ve tüm işlemleri Cerrahpaşa Hastanesi'nde yapıyordum son gittiğimde aynı cevabı bende aldım çok üzücü

Sağlık Bakanlığı Unamity İlacı Mağduriyet

29 Mayıs 2024 03:44