Sağlık Bakanlığı Meningokok (bexsero) Aşısın Bilmeyen Yan Etkisi

Sağlık Bakanlığı Meningokok (bexsero) Aşısın Bilmeyen Yan Etkisi
25 Eylül 2024 12:21

5 aylık kızıma 16.09.2024 tarihinde yaptırmış olduğum bexsero meningokok aşı sonrasında kızımda morluklar oluşmaya başladı, aşı yapan özel çocuk doktoruna giderek neler olduğumuzu sorduğumuzda bizleri acil olarak hematoloji servisine yönlendirmiştir.

Hematoloji bölümünde yapılan kan tahlilleri sonrasında hiçbir şeyi olmayan kızımın aşı sonrasında trombosit değerlerinin yok edecek seviye düşmesine sebebiyet vermiş olmakla beraber vücudun çeşitli bölgelerinde morlukların oluşmasına sebebiyet vermiştir. Özel aşı korusun diye yaptırdığımız süreçte daha çıkmaz hastalık seviyesine düşürmüştür.

Paramızla rezil olmayı bırakın insan hayatını riske atacak seviyededir. Türkiye de ilk defa kızımda bu etkilerin olduğunu iletmekle beraber ilgi bakanlığa ilaçla ilgili görüş raporu sunacaklarının bilgisini aldık. İnsan hayatı kolaylaştırması beklediğimiz özel aşıların yan etkileri dahi beli değildir.

Alp
Alp

Aşı diye bir şey yok hepsi biyolojik silah

Cansu
Cansu

Sonucu ne oldu acaba? Ben de çocuğuma bu aşıyı yaptırmayı planlıyordum? Saglik bakanlığı size dönüş yaptı mı? Çocuğunuz nasıl oldu? Geçmiş olsun

Murat
Murat

Sonuç şu an Hematoloji doktoru takibindedir. Belirli periyotlarda kan tahlili alınıp değerleri kontrol altında tutulmaktadır

Sağlık Bakanlığı Kategorileri