Ebru sonuçtan memnun

Sağlık Bakanlığı Sağlık Ocağında Aşı Krizi: Çocuğumun Sağlığı Tehlikede!

01 Kasım 2024 03:29
Ebru'nun Teşekkür Mesajı
“Aşı tedarik edildi. Teşekkürler”

Bağlı olduğum sağlık ocağı, çocuğumun 6. Ay aşılarının yapılması için 23.09.2024 tarihine bana randevu oluşturdu. Bu tarihte sağlık ocağındaydım ve bana Hepatit b aşısının olmadığı, dilersem diğer 2 aşının yapılabileceği, Hepatit b aşısının da haftaya gelebileceği iletildi. Ben de hepsi bir arada yapılsın diye çıktım (bu arada benim 1 ay gecikmiş olan tetanos aşım, benim hatırlatmam ile yapıldı ve iğneden sonra koluma yapıştıracak bant dahi yoktu). Sonrasında 184'ü arayarak durumu aktardım. SEBİM'den dönüş geldi. Aşılar dağıtıma çıktı, bağlı olduğunuz kurumla iletişime geçin diye. Ben de bunun üzerine hemşirem ile görüştüm ve bana aşının olmadığı, 7. Ayda yapılabileceği söylendi. Bu aşı 7. Ayda yapılabiliyorsa neden 6. Ay aşısı? Bunun cevabını 184 bile veremiyor. Ayrıca özel aşıları da var 7. Ayda ve bu aşılarla şu an yapılması gereken aşı arasında 1 ay olması gerekiyor. Ne demektir ki yıllardır SGK için para ödediğimiz devletin kurumunda Hepatit b aşısı olmaz? Ben hemşireye mi SEBİM'e mi inanacağım? Bunun üzerine tekrar iletişime geçtim 184 ile, sonra bana idari işlerden dönüş yapıldı. Durumunuz incelendi, peki sonuç? Durumunuz incelendi. Böyle saçma bir diyalogdan sonra bana bağlı olduğun ilçe müdürlüğü ile görüşmem söylendi. Aradım, onlar da 'Biz ne alaka? ' dediler. Ben 23.09.2023'den beri çocuğumun aşı olması için çabalıyorum. İvedilikle aşı tedariği rica ediyorum. Tarafıma dönüş bekliyorum.

Ebru
Ebru