15 Ağustos 2024 06:09

2016 4 Kasım'da Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan bombalı saldırıda ağır bir şekilde yara aldım. 4 ay yanık bölümü yoğun bakımda kaldım. 18 kere ameliyat geçirdim, 10 gün komada kaldım. Hâlâ tedavi olmaktayım. 2017 Nisan ayında bana kırmızı reçeteye tabi Lyrica 300 mg ilaç yazıldı. 2017 senesinden 14 Ağustos 2024 tarihine kadar bu ilacı kullanmaktaydım. 14 Ağustos 2024 tarihinde hastaneye gelerek rapor süremi uzatmak istedim fakat ilacın verilmeyeceğini bildirdiler. Asistan hanım, fizik tedavi bölümünden 8 senedir bu ilacı yazıyor, kullanıyorum. Hâlâ açık yaralarım mevcut, bu ilaca bağımlı hale geldim. Bu ilaçla hayatımı idame ettiriyorum. Bu ağır ilacın bir kerede kesilmeyeceğini kendileri de biliyor. İntihar etmeye kalkıştım. Fizik tedavi bölümünde doktorların bana karşı tavrı çok sertti. 'Git, ne yaparsan yap. Gazisen bize ne?' gibi ithamlar hiç hoş değil. Lütfen ilacımın tekrar rapor süresinin uzatılmasını istiyorum. Aksi takdirde yaşamamın bir anlamı yok. Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde hayatıma son veririm. Beni bu ilaca bağımlı hale getiren fizik tedavi bölümüdür. 8 senedir sağlık sorunlarımla cebelleşirken bir de bu ilacımın kesilmesi beni hayatımdan etti. Bu ilaç aniden kesilemez.

profile profile profile
15 Ağustos 2024 05:55

Ayrıca tüm raporlarım mevcuttur hastane kayıt sisteminde kronik hastalığı olan bir bireyin engelliyim ağır açık yaralarla yaşıyorum tekrar kırmızı reçeteye tabi olan ilacımın rapor süresinin uzatılmasını istiyorum

29 Ağustos 2024 06:58

Destek verenlerden Rabbim razı olsun ama hiçbir şekilde yanıt alamadım engelli olduğum için dışarı dahi çıkamıyorum

Yorumlar (9)

Sukran
Sukran

Şok oldum biz saydiginz yıllarda neler neler yaşadık gözümden geçti film şeridi gibi inanılmaz bir şey. Çok uzun süre Allahım kimseye göstermesin acil şifalar diliyorum nasıl bunca yıl hala yara falan duruyor o nasıl tedavidir. Acil çareler şifalar versin rabbim

Ahmet
Ahmet

Sevgili mehmet ağabeyim, çok geçmiş olsun, profil resmindeki Başkanımız, ne demişti; "insanı yaşat ki, Devlet yaşasın! Bizler bu düsturla yola çıktık" demişti... Ama boş ver yaaaa mazide kaldı. Biz toplum olarak çabuk unutuyoruz zaten. Allah sana şifa versin, öyle intihar mintihar konuşmaları yapma güzel abim. Hele hele bir Gaziye hiç yakışmaz. Dermansız dert zaten yok, bazen derman gecikir, bazen erken gelir, her şeyimiz imtihan... Saygılar

Reyhan
Reyhan

Umarım en kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz çok geçmiş olsun Allahım şifalar versin

İpek

Çok üzücü bir durum güçlü olun

İpek

Size psikolojik destek de vermeleri gerekiyor, daha iyi bir hizmeti hak ediyorsunuz. Umarım en yakın zamanda iyileşirsiniz, ümidinizi kaybetmeyin.

Murad
Murad

Allah yardımcın olsun. Gazilerimiz bunu hak etmiyor. Bu durumun en kısa zamanda düzeltileceğini umut ediyorum

Lütfi
Lütfi

Gazimizin yaşadığı zorlukları okumak yürek burkuyor. Onlara olan minnettarlığımızı göstermek ve gereken sağlık hizmetlerini sağlamak hem vicdani hem de insani bir görevdir. Mehmet Bey'in sesine kulak verilip, hak ettiği destek sağlanmalıdır.

Musa
Musa

Geçmiş olsun Mehmet Bey, şans eseri bu şikayetinizi gördüğümde; hayatımdan akıp giden o güzelim yıllarımda sizin ne yaman acılarla mücadele ettiğinizi düşündüm. Size bu kötülükleri yapanlar, size karşı bu denli saygısız olan insanlar dilerim rabbimden hak ettiklerini bulurlar. Umarım bu şikayetleriniz duyulur ve ihtiyaçlarınıza kavuşursunuz.

Gazimiz bunları hak etmiyor.

17 Eylül 2024 20:52

Sağlık Bakanlığı İhmal Edilen Ölüm