Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Rowenta Aylardır Tedarik Edilemeyen Şarjlı Süpürge Bataryası

Rowenta Aylardır Tedarik Edilemeyen Şarjlı Süpürge Bataryası
02 Mayıs 2024 16:20

2020 yılında Rowenta Air Force Flex 560 Elektrikli, Şarj edilebilir kablosuz dikey süpürge aldım. 4 yıllık kullanım sonunda bataryası ne yazık ki öldü ve artık birkaç dakikadan fazla kullanılamaz oldu. Bu nedenle Ocak 2024 de yetkili servise batarya değişimi talebiyle gittim. Ancak ellerinde batarya olmadığını hatta Türkiye'de hiçbir serviste olmadığını stoklarında da görünmediğini söylediler. Bataryanın yurt dışında gelmesi dolayısıyla stoğa girmesinin ise ne kadar süreceği konusunda da net bir bilgi vermediler. Bunun üzerine Rowenta müşteri hizmetlerini aradım şikayetimi ilettim. Geri dönüş yaptılar ve sattıkları ürünün yedek parçasının olmadığını ülkeye ne zaman gireceğini dahi bilmediklerini söylediler. 15 günde bir yetkili servisi arayarak stoğa girdi mi diye sormaya başladım. Hâlâ stoğa girmeyince 3 aylık bekleyişin ardından Nisan sonunda tekrar Müşteri hizmetlerini aradım. 02.05.2024 tarihinde yaptıkları dönüş ise aynen şu şekilde. "Stoğa girmesi en erken 7-8 hafta sürecek". 3 aydır olmayan bir bataryanın en erken 2 ay daha stoğa girmesi beklenmiyor. Bu kadar saçma bu kadar kötü bir satış sonrası ne gördüm ne duydum. Satış sonrası hizmetler yönetmeliğine göre bunun gibi elektrikli süpürge gibi ürünlerin yedek parçalarını 10 yıl bulundurmakla yükümlüler. Aylarca gelmeyen ve ne zaman geleceği de belli olmayan bir batarya yüzünden aldığıma bin pişman oldum. Sorun nasıl çözülür diye herhangi bir uğraşları bile yok. Ne zaman gelir bilmiyoruz diyor ve şikayetiniz çözümlendi diye yazıyor önündeki ekrana.

03 Mayıs 2024 09:23 (Şikayetten 17 saat sonra)
05 Mayıs 2024 11:13
12 Temmuz 2024 12:54

Bu şikayeti yazdıktan sonra Rowenta müşteri hizmetleri tarafından yine arandım ve aynen yukarıda yazdığım gibi tedarik sürecinde olduğunu ve Fransa'dan 7-8 hafta sonra geleceğini söylediler. Sorun çözülmüş gibi önlerindeki ekrana işaretlediler ama çözülmedi. At ile birkaç haftada gidilecek mesafeden günümüz teknolojisinde 7-8 haftada bir bataryanın gelmemesi utanç verici ama onu geçtim. Bu mesajı yazmak için bekledim ürün stoğa girer mi diye. Ancak bu mesajın üzerinden 10 hafta, batarya için ilk servise gittiğim günün üzerinden 5,5 ay geçti ve hala batarya stoklara girmemiş. Yani sorunum hala çözülmedi. Kanunen ellerinde 10 yıl süreyle tutmaları gereken bir tane bataryanın gelmesi 6 aydan uzun sürüyormuş Rowenta'da demek ki.

İsmail
İsmail

Bazı pasajlarda Elektronik tamir merkezleri var. Ben Rowenta dikey süpürgeyi söktüm. İçinden Samsung marka şarj edilebilir piller çıktı. Puntolandığı için tek tek montaj yapılamaz. Elektronik tamiri yapan pasajlara giderseniz size pili takar ve puntolarlar. Yalnızca bu işlem için 900-2000 TL arası ücret talep edebilirler. İnternetten pilin aynı markasına baktığımda pil takımı 3.500 TL denk geliyor. Elinde daha önce satın almış olduğu pili takarsa ucuza gelir. Pil markası da önemli tabi. Geçmiş olsun.

Ozlem sonuçtan hiç memnun değil

Ozlem
21 Mart 2025 12:24
Hayal sonuçtan hiç memnun değil

Hayal
25 Temmuz 2023 17:40
Gonca sonuçtan memnun

Gonca
15 Aralık 2024 14:31
"Cihaz 4. Kez kargoyla servise gönderildikten sonra süpürgemle birlikte yeni şarj cihazı ve sanırım sürecin fazla uzamasından dolayı talep etmediğim halde yeni bir süpürge başlığı gönderilerek sorun giderildi. Şimdi süpürgem şarj oluyor ve kullanabiliyorum. Dilerim bir daha kimsenin süreci bu kadar uzun sürmez. Teşekkürler..."

Rowenta Kategorileri