02 Nisan 2024 17:05

2020 model 1.3 Tce Megane 4 aracımı ikinci el olarak Nisan 2023'te 27.000 km'de İstanbul'dan satın aldım. Aldığım tarihe kadar aracın tüm bakımlarının Renault Kıyı Otomotiv Yetkili Servisi'nde yapıldığı, Renault Port uygulaması kayıtlarından anlaşılmaktadır. Kasım 2023'te (km: 31.000) motor ısındıktan sonra motor sesinde boğukluk ve gaza yüklenmede silkeleme problemi başladı. Garanti süresinin dolması ve yetkili servislerin yüksek fiyatlar istemesi nedeniyle çözümü dışarıda aradım. İlk olarak NGK marka 1.3 Tce motorlar için üretilen orijinal bujileri temin edip taktırdım ve bobinlere baktırdım. Problem devam etti. Hatta bir kullanımda araç o kadar tekledi ki, partikül filtresi, ESP, enjeksiyon uyarılarını aynı anda yaktı. Ancak eve varana kadar söndü. Aralık ayı ortalarında memleketim Muğla'ya gitmem gerektiğinden, yolda kalma riskine rağmen yola çıktım. Arabam Kütahya yoluna çıktıktan sonra rahatladı ve teklemeler sona erdi. Eskişehir'e döndüğümde rutin kullanımla Şubat'ta tekrar benzer şikayetler başladı. Bu sefer araçta Benzin Partikül Filtresi (GPF) olduğu, Renault Port uygulamasına göre ilk bakımda doğru yağ kullanıldığı, ancak ikinci bakımda GPF'li motorlara uygun olmayan, rejenerasyona tabii tutulamayan partikül içeren 5W-40 RN710 motor yağı kullanıldığı anlaşıldı. Parçanın 60.000 TL tutarında olduğu, konunun Renault ile çözülmesi gerektiği iletildi. İkamet ettiğim Eskişehir'de 29.03.2024'te Sarar Renault'ta bu sıkıntılarımı anlattım. Akşam arandım ve araçta enjeksiyon uyarısı bulunduğunu, arabamda GPF bulunmadığını söylediler. İşlemleri durdurdum ve yarım saat boyunca aracımda ve Euro 6 normlarına göre üretilen benzinli motorlarda GPF olduğunu ve garanti süresi içinde yapılan ikinci bakımda yanlış ürün kullanıldığını ısrarla anlattım. Tam ayrılacakken başka bir personel konuya müdahil olarak aracımda GPF olduğunu söyledi. Israrla haksız olduğumu iddia eden kişi ise o anda ortadan kayboldu. Sonuç olarak, Renault İstanbul Kıyı Otomotiv Yetkili Servisinde ikinci bakımda aracıma konulan motor yağı (5W-40 RN710), aracım için tamamen yanlış bir üründür. Gerekli tetkiklerin yapılarak aracıma yeni partikül filtresinin takılmasını, hatta tıkalı partikül filtresi sebebiyle aracımda meydana gelmiş olası (özellikle yanma odasındaki pistonlarda, enjektör ve bujilerde) arızaların ve geri dönüşü olmayan hasarların Renault firması tarafından tespit edilerek gerekirse giderilmesini, ayrıca 29.03.2024'te aracımda arıza tespiti adı altında aldıkları 2.402,64 TL bedelin tarafıma iade edilmesini talep ediyorum.

profile profile
02 Nisan 2024 17:09 (Şikayetten 3 dakika sonra)

Murat
Murat

Merhaba sorunu çözen tamirci nerede acaba nasıl iletisim kurabiliriz yardımcı olur musunuz

Gürcan

Hocam Eskişehir'de iseniz Gerçek Otomotiv var sanayide. Kendileri yol gösterdi fakat çözümü onlarda değil sizde. Neredeyse 1 sene oldu, geçen sene kurban öncesi rejenerasyon yaptım. Yazın da şehirlerarası epey kullanma imkanım oldu. Tekrar aynı sorunu yaşamadım. Partikül filtresi kısmen temizleniyor fakat önce mutlaka 1.3 tce motora uygun motor yağı ile değişim yapmanız gerekir ki tekrar tıkanmasın. Kalıcı çözüm ise gpf iptali olacaktır. Ben henüz yaptırmadım, uygun yazılım gelmedi henüz Eskişehir'e.

Alptekin
Alptekin

Renault bana yaptıklarından inanılmaz bir dram romanı çıkar

Mertcan sonuçtan hiç memnun değil

Yanlış Yağ Kullanımı Nedeniyle Renault Megane 4'te Performans Sorunları

Mertcan
10 Mart 2025 18:31

Renault Megane 4 1.3 Tce Şanzıman Sorunu

Merter
05 Ekim 2023 00:56
Halil sonuçtan hiç memnun değil

Renault Sıfır Araçta Üretim Hatası Ve Garanti Dışı Motor Değişimi Şoku

Halil