Aydın sonuçtan hiç memnun değil

Renault Kadjar'da Süregelen Debriyaj Sorunu Ve Garanti Mağduriyeti

23 Aralık 2024 19:24

Yaklaşık 3,5 yıldır kullanmış olduğum 2020 model Renault Kadjar 1.3 tce aracımı, fotoğraflarda da belirttiğim gibi 2.yıl bakımı olan 20 bin km'den itibaren kalkışlarda titreme problemi her servise götürdüğümde ilettim.
Servis yetkilileri tarafından şanzıman ve motor beyninde hata gözükmediği, teklemenin bazen olabileceği söylendi.2.yıl sonunda aracıma uzatılmış garanti yaptırdım ve toplam 5 yıl garantilendi. Bu uzatılmış garantiyi motor ve şanzımanda sorun çıkarsa kafamız rahat olsun diye yaptık.
Uzatılmış garantinin normal 3 yıllık garanti kapsamında ne varsa hepsini kapsadığı bildirildi.
2. Yıl bakımı 20.200 km
3. Yıl bakımı 36.070 km
4. Yıl bakımı 50.842 km
Eklerde görüldüğü üzere her bakımda araçta titreme olduğunu bildirdim. Her defasında motor ve şanzıman beyninde arıza gözükmüyor, sıkıntı yok diye geri çevrildim.En son bakımda arızayı dış piyasada tespit ettirip gerekli yerlere bildireceğimi söylediğimde aracım teste çıkarıldı ve 4.yıl sonunda evet titreme varmış, debriyaj seti değişmesi gerekiyor dendi. Motor ve şanzıman beynine sinyal gönderen arıza sensörleri de mi arızalı? Sadece bilgisayara bakıp arıza yok denip geçiliyor.

Olay bundan sonra başladı.Renault yetkilileri tarafından şanzıman içindeki debriyaj setinin uzatılmış garanti kapsamı dışında olduğu bildirildi ve şaka gibi size indirim yapalım dendi.Şanzıman içindeki parça garanti kapsamı dışında ne demek ben anlamadım. Müşteri hizmetlerini aradım, aşınan parça garantiye girmez deniyor.Buradan yetkililere ve herkese soruyorum. Normalde 400.000 km sorunsuz denen şanzıman eklerde görüldüğü gibi 20 bin km'de arızalandı ama sorumlusu kullanıcıymış. Parça aşınmaya maruz bırakılmış.
Renault alırken veya garanti uzatırken dikkat. O parça dahil değil, bu parça dahil değil diyebilirler.20 bin km'deki aracın debriyajında hata varsa fabrikasyondur. Her 20 binde debriyaj seti değişecekse neden Renault alalım? Aracım şu an 50 bin km'de. Bugüne kadar hep servise gittim. İsmini vermek istemediğim firmalar garantisi bitmiş araçlara iyi niyet garantisine sokarken benim garantili aracım garanti kapsamı dışında kalıyor, anlamak mümkün değil.

Amacım kimseyi veya firmayı kötülemek değil, yaklaşık 4 yıldır kullandığım aracımı çok seviyorum fakat mağdurum.Sorunumun en kısa sürede çözülmesini istiyorum. Aksi takdirde hakkımı yasal yollarla arayacağımı bildiririm.

24 Aralık 2024 13:35 (Şikayetten 18 saat sonra)
26 Aralık 2024 14:29
Renault Kadjar'da Süregelen Debriyaj Sorunu Ve Garanti Mağduriyeti

Müşteri temsilcisi tarafından daha önceki tekliflerinin geçerli olduğunu, 20bin km deki aracın "Aracın kullanımı ve kilometresine bağlı olarak oluşan aşınma ve ömrünü tamamlama" kapsamında garantiye girmediği bildirildi. Daha henüz 2 yıllık ve 20bin km deki araç ne km'si ne aşınması anlamıyorum. Renault sattığı ürünün arkasında durmamaktadır. Debriyaj setinin aşınma garantisine girmesi için 1000km de mi olması lazım ya da 500? Kaç aşınma km si neye göre hesaplanmaktadır. Renault temsilcileri aşınma km sini söylesin bende buradan insanları bilgilendireyim.

24 Haziran 06:31

Kadjar aracımın debriyaj sorunu için Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum. Aylar süren süreç sonunda ücretsiz onarım olacak şekilde lehime karar verildi. Fakat firma mağduriyetimi gidereceğine hakem kararına itiraz etti. Bu kezde bu itiraz kararını bekleyeceğiz. Bu kadar büyük firmanın haklı olduğumu bile bile mahkemenin kararına itiraz etmesini şaşkınlıkla izliyorum. Hakkımı sonuna kadar arayacağım.

Oğuz sonuçtan hiç memnun değil

Renault Captur'da Garanti Kapsamı Ve Islık Sesi Sorunu

Oğuz
20 Nisan 00:05
Osman sonuçtan hiç memnun değil

Osman
06 Ekim 2024 23:58
Renault Megane 4: Garanti Sonrası Devam Eden Debriyaj ve Şanzıman Sorunları
Emrah sonuçtan hiç memnun değil

Renault Servis Hatası Ve Uzatılmış Garanti Fiyaskosu

Emrah
31 Temmuz 2024 17:06
Renault Servis Hatası Ve Uzatılmış Garanti Fiyaskosu
Hayati sonuçtan hiç memnun değil

Renault Megane 2020 Model Otomatik Araç Kalkışta Titreme Sorunu

Hayati