Renault Kadjar'da Süregelen Debriyaj Sorunu Ve Garanti Mağduriyeti

23 Aralık 2024 19:2428.958
Aydın'ın Teşekkür Mesajı
Herkese merhabalar. Renault Mais tarafından Tüketici Hakem Heyeti kararına itirazda bulunuldu, aylar süren mahkeme kararı sonuçlandı. Sonuç yine benim lehime sonuçlandı. Mais e mahkeme sonuçlarımı gönderdim ve yaklaşık 15 ay süren süreç sonunda ücretsiz olarak debriyaj seti değiştirildi. Herkese tavsiyem haklı iseniz hakkınızı arayın.

Yaklaşık 3,5 yıldır kullanmış olduğum 2020 model Renault Kadjar 1.3 tce aracımı, fotoğraflarda da belirttiğim gibi 2.yıl bakımı olan 20 bin km'den itibaren kalkışlarda titreme problemi her servise götürdüğümde ilettim.
Servis yetkilileri tarafından şanzıman ve motor beyninde hata gözükmediği, teklemenin bazen olabileceği söylendi.2.yıl sonunda aracıma uzatılmış garanti yaptırdım ve toplam 5 yıl garantilendi. Bu uzatılmış garantiyi motor ve şanzımanda sorun çıkarsa kafamız rahat olsun diye yaptık.
Uzatılmış garantinin normal 3 yıllık garanti kapsamında ne varsa hepsini kapsadığı bildirildi.
2. Yıl bakımı 20.200 km
3. Yıl bakımı 36.070 km
4. Yıl bakımı 50.842 km
Eklerde görüldüğü üzere her bakımda araçta titreme olduğunu bildirdim. Her defasında motor ve şanzıman beyninde arıza gözükmüyor, sıkıntı yok diye geri çevrildim.En son bakımda arızayı dış piyasada tespit ettirip gerekli yerlere bildireceğimi söylediğimde aracım teste çıkarıldı ve 4.yıl sonunda evet titreme varmış, debriyaj seti değişmesi gerekiyor dendi. Motor ve şanzıman beynine sinyal gönderen arıza sensörleri de mi arızalı? Sadece bilgisayara bakıp arıza yok denip geçiliyor.

Olay bundan sonra başladı.Renault yetkilileri tarafından şanzıman içindeki debriyaj setinin uzatılmış garanti kapsamı dışında olduğu bildirildi ve şaka gibi size indirim yapalım dendi.Şanzıman içindeki parça garanti kapsamı dışında ne demek ben anlamadım. Müşteri hizmetlerini aradım, aşınan parça garantiye girmez deniyor.Buradan yetkililere ve herkese soruyorum. Normalde 400.000 km sorunsuz denen şanzıman eklerde görüldüğü gibi 20 bin km'de arızalandı ama sorumlusu kullanıcıymış. Parça aşınmaya maruz bırakılmış.
Renault alırken veya garanti uzatırken dikkat. O parça dahil değil, bu parça dahil değil diyebilirler.20 bin km'deki aracın debriyajında hata varsa fabrikasyondur. Her 20 binde debriyaj seti değişecekse neden Renault alalım? Aracım şu an 50 bin km'de. Bugüne kadar hep servise gittim. İsmini vermek istemediğim firmalar garantisi bitmiş araçlara iyi niyet garantisine sokarken benim garantili aracım garanti kapsamı dışında kalıyor, anlamak mümkün değil.

Amacım kimseyi veya firmayı kötülemek değil, yaklaşık 4 yıldır kullandığım aracımı çok seviyorum fakat mağdurum.Sorunumun en kısa sürede çözülmesini istiyorum. Aksi takdirde hakkımı yasal yollarla arayacağımı bildiririm.

24 Aralık 2024 13:35 (Şikayetten 18 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, Markamızı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Yaşadığınız sürecin en kısa sürede memnuniyete dönüştürülmesi hedefimizdir. Müşterilerimizden gelen görüş ve talepler kalite standartlarımız kapsamında önemle değerlendirilmektedir. Size özel müşteri danışmanınız tarafından en kısa sürede tarafınıza geri dönüş sağlanacaktır. Renault MAİS Müşteri Hizmetleri

26 Aralık 2024 14:29

Müşteri temsilcisi tarafından daha önceki tekliflerinin geçerli olduğunu, 20bin km deki aracın "Aracın kullanımı ve kilometresine bağlı olarak oluşan aşınma ve ömrünü tamamlama" kapsamında garantiye girmediği bildirildi. Daha henüz 2 yıllık ve 20bin km deki araç ne km'si ne aşınması anlamıyorum. Renault sattığı ürünün arkasında durmamaktadır. Debriyaj setinin aşınma garantisine girmesi için 1000km de mi olması lazım ya da 500? Kaç aşınma km si neye göre hesaplanmaktadır. Renault temsilcileri aşınma km sini söylesin bende buradan insanları bilgilendireyim.

24 Haziran 2025 06:31

Kadjar aracımın debriyaj sorunu için Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum. Aylar süren süreç sonunda ücretsiz onarım olacak şekilde lehime karar verildi. Fakat firma mağduriyetimi gidereceğine hakem kararına itiraz etti. Bu kezde bu itiraz kararını bekleyeceğiz. Bu kadar büyük firmanın haklı olduğumu bile bile mahkemenin kararına itiraz etmesini şaşkınlıkla izliyorum. Hakkımı sonuna kadar arayacağım.

1 Nisan 15:21

Renault Captur'da Garanti Kapsamı Ve Islık Sesi Sorunu

20 Nisan 2025 00:0513.725

2020 Renault Captur 1.3 TCe aracımın ikinci sahibiyim. Aracım 2021 çıkışlı ve 3 yıl garantiliydi (60 bin km'ye kadar). A...

1 Yorum

Renault Servis Hatası Ve Uzatılmış Garanti Fiyaskosu

31 Temmuz 2024 17:0621.929

2020 Model 1.3 tce ecd 92.000km'deki Megane arabamda yavaşlarken derin bir ses olduğu için Samsun Aziz Atik Renault serv...

Renault Servis Hatası Ve Uzatılmış Garanti Fiyaskosu
1 Yorum

Renault Megane 2020 Model Otomatik Araç Kalkışta Titreme Sorunu

31 Mayıs 2024 16:5023.709

2020 model Renault Megane otomatik vites bir aracım var. Aracı Mart 2021 yılında satın aldım. Araçta otomatik vites ile ...

1 Destek

2 Nisan 2024 17:0564.385

2020 model 1.3 Tce Megane 4 aracımı ikinci el olarak Nisan 2023'te 27.000 km'de İstanbul'dan satın aldım. Aldığım tarihe...

2 Destek3 Yorum

Tümünü Gör