Aykut sonuçtan hiç memnun değil

Prontotour Rodos Turu

15 Ağustos 2024 20:26

Mayıs ayında Frig Travel aracılığı ile Pronto Tour'un 8-11 Ağustos aralığındaki Rodos turuna kaydoldum. Gerçekten kötü bir deneyim oldu, kısaca özetleyeyim: Kapıda vizeyle gidecektim, evraklar için 10-15 gün kala haber vereceklerini ilettiler. Haber veren olmayınca iki hafta kala ben sordum ve farklı bir vizeciye yönlendirildim. O da bana geç kaldığımı, 2 gün içinde hızla evrakları toparlamam gerektiğini söyledi. Hatırlatmasam vizesiz kalacaktım. Kayıt sırasında iki seçenek sunuldu: 3* ve 4* yıldızlı otel. Acente, 3* otellerin şehir merkezinde olduğunu söylediği için, biz de onu tercih ettik. Tarihi müzeler ve sokaklar, eğlence hayatı, restoranlar eski şehirde olduğu için, şehir merkezinde bir otelde kalacağımızı düşündük. 3 ay öncesinde kaydolmamıza rağmen, seyahatten 1 gün önce oteller netleşti, feribot bilgileri gönderildi. Ve maalesef kendimizi, arabayla merkeze 25 dakika mesafedeki, rüzgarlı denizi olan bir tesiste bulduk. Bilgilendirme mailinde otellerden biri Center Hotel idi. Fakat haber vermeden sahildeki 4* otellerin birine yazdırmışlar. Arabamız olmadığı için her akşam 40€ ödeyip, taksi bulmaya çalışarak merkeze gidip gelmek, tam bir işkenceydi. Tur rehberini, ilk gün sadece 2-3 saat görebildik. Otobüsle hızlı bir şehir turuyla, şövalyeler ve kalesiyle ünlü eski şehirde genelde Osmanlı mimarisini tanıtan bir rehberdi. Yönlendirdiği ekstra turlar, kayıt sırasındaki programdan tamamen farklıydı. Tekne turunun günü değişmiş, dışarıdan kendiniz kayıt olabileceğiniz limandaki turlardan biriydi. Fiyat yarı yarıya düşük olsa da yemekli tur, yemeksiz ve rehbersiz tura dönüşmüş, otel transferi ve tekne organizasyonu başka bir acenteye devredilmişti. Bunun dışında farklı bir organizasyon da yoktu. Son günden önce, rehber WhatsApp'tan dönüş feribotunun, bilette yazdığı gibi 18:00'de olacağını iletti. Oysa voucher'da sabah 10:45 yazıyordu. Tekrar uyardıktan yarım saat sonra, merkezden hatalı bilgi verildiğini, 10:45'in doğru saat olduğunu yazdı. Az kalsın vizenin son günü, adada feribotsuz kalacaktık. Dönüş günü otel transferi ve feribota binişte rehberimizi hiç göremedik. Çünkü kendisi önceki günlerde olduğu gibi, yeni gelen tur müşterilerini karşılamak ve yarım günlük rehberlik hizmetiyle meşguldü. Antalya'da sahil otelinde tatil paketi almışım gibi bir tur oldu. Hiçbir artısını yaşamadık.

profile profile profile
16 Ağustos 2024 11:09 (Şikayetten 14 saat sonra)

Değerli Misafirimiz, Şikayet ve önerileriniz ile ilgili taleplerinizi Müşteri temsilciniz veya Misafir ilişkileri departmanımız ile görüşebilirsiniz. Saygılarımızla Prontotour

Aykut
Aykut
16 Ağustos 2024 12:11

Prontotour müşteri temsilcisi tarafından geri arandım. Şikayetlerim dinlendi. Sonuç olarak bu turun kültür turu olmadığını, deniz tatili turu olduğunu, tur şirketinin satış sırasında programda yazmasına rağmen, rehberin ekstra turları değiştirip hatta hiç düzenlememe yetkisi olduğunu iletti (Tur programındaki ekstra turlar iletilen detayda yoktu). Bu durumda program detayına hiç eklememesini, hatta binlerce yıllık tarihi adaya ait turun kültür değil, deniz turu olduğunun vurgulanmasını istedim. Oysa ki gezerken birçok yurt dışı turun kulaklıklarla rehberlerin sokak sokak şehri dolaştırdığına şahit oldum. Turun 1400km² adada istediği otele yerleştirebileceğini de öğrendim. Sanki Antalya turu satılmış, Side'den Kemer'e kadar istediği deniz otelinde konaklatabilme haklarının olduğunu anlamış oldum. Öneri almaktan çok, turu savunma amaçlı bir konuşma oldu. Tur satın alırken benzer hataya girmemenizi öneririm.

Pronto Tour Bir Pişmanlıktır!

14 Ağustos 2024 15:51
Kerem sonuçtan hiç memnun değil

Pronto Tour'un Skandal Rodos Turu Programı (! )

03 Eylül 2024 15:03

Prontotour İle Bir Daha Asla

Erdinç
05 Temmuz 2024 14:41
Bengü sonuçtan hiç memnun değil

18 Mayıs 2024 00:01

Prontotour Kuşadası Kalkışlı Samos Turu