Peugeot 5008 50 Bin Km Yağ Sızıntısı

Selçuk
20 Şubat 17:45

2019 ocak ayından bu yana Peugeot marka araç kullanmaktayım. Bir önceki aracım Peugeot 3008 idi. 5 Ocak 2024 tarihinde aracımı 34 *** 967 plakalı 5008 gt ile değiştirdim. İstanbul'dan aldığım aracımı Denizli iline getirdim. Burada özel bir servis olan Çevik Oto'daki ustama gösterdiğimde bana motor üst kapağında yağ kaçağı olduğunu söyledi. Daha sonrasında kapağı temizledi ve 'bir hafta sonra tekrar bakalım, ' dedi. Sonraki kontrolde dediği gibi yağ kaçağı tespit ettik. Daha sonra aracımı Turkuaz Peugeot servisine götürüp durumu anlattım. Araç Türkiye'ye 2021 mayıs'ta giriş yapmış ve 2021 haziran'da Balıkesir'de bayiden satılmış. Ben aldığımda araç 49.000 km'de idi ve 45.000 km'ye kadar tüm bakımları yetkili serviste yapılmış. Ancak garantiden çıktığı için servisin bana dediği, 'kontrol ederiz. İyi niyet garantisi kapsamında olmazsa ve yaptırmazsanız, normalde 5000 TL ama sizden 2000 TL alırız, ' oldu. Ben de riske atmadım ve kendi ustama götürdüm. 7000 TL masrafa yapacağını söyledi.

Bu araç daha 50.000 km'de olmasına rağmen ustamın bana bildirdiğine göre keçeler bitmiş, silikon hiç yoktu ve zincir eski tip 5 mm kalınlığında dedi. Silikon, keçe ve diğer işçilik için tarafıma çıkan 7 bin tl fatura ödeyeceğim. Daha 50.000 km'de olan aracımın bu durumda olması tamamen üretici kaynaklı olduğu halde Peugeot arkasında durmadı. Türkiye Peugeot'tan a*** hanım geçen hafta aradı ama arıza tespit ücreti ve tamiratın iyi niyet garantisi kapsamında olup olmayacağını net olarak söylemedi.

Yıllardır Peugeot kullanan biri olarak markadan soğudum. Arkasında durmayan ve garantiyi sadece 2 yıl veren Peugeot, bundan sonraki tercihlerim arasında olmayacak. Etrafıma bu durumu ve başımdan geçenleri anlatmaktan çekinmeyeceğim. 7 bin tl ile fakir olmasam da Peugeot gözümde değerini düşürmüştür. 2,5 yıllık bir aracın garanti dışında kalması, aracınızın arkasında durmamanız ve net bir konuşma dilinizin olmaması, sizden kaynaklı bir arızanın bana mal edilmesi Peugeot'u zengin yapmaz. Şahsi düşüncem şudur ki; Peugeot bir yere gelmek ve kalmak istiyorsa, kendi sorunlarının maliyetini tüketicilere yıkmamalıdır. Vf3mcyhzum**** şasi numarasıdır. İşlem bitince faturayı da paylaşırım.

Fatih
27 Mart 08:42
Peugeot Çok İşlevli Kumanda Blogu Arızası

Peugeot 5008 Üre Tankı Sorunu Ve Yetkili Servis Ücret Talebi!

Eser
20 Eylül 14:43