Peugeot 3 Yaşındaki Aracın AdBlue Arızası Garanti Kapsamında Değil

17 Ocak 2024 15:06

Daha 3 yaşında olan 2020 model 1.5 BlueHDi 3008 aracımı 15 Ocak 2024 tarihinde O*** yetkili servis noktasına bıraktım. Aracımda hava kirliliği önleme sistemi arızası (AdBlue) bulunmaktadır. Aracım 5 yıl 90 bin km uzatılmış garantisi olmasına rağmen, servis bana Peugeot Türkiye'nin bakımların zamanında yapılmadığı gerekçesiyle arızanın garantiden karşılanmayacağını bildirdi. Garantiyi uzatırken de bakımlar gecikmişti ama o zaman bu durumdan bahsedilmedi. Daha 3 yaşındaki aracın, tüm Peugeot'larda kronik olarak görülen bir arızasının garantiden yapılmaması çok yanlış. Markanın kalitesine yakışmayan bir davranış sergileniyor. Arızamın maliyetinin en azından bir kısmının garantiden karşılanması gerektiğini düşünüyorum ve müşterilerin bu şekilde markadan uzaklaştırılmaması gerektiğini belirtmek istiyorum. Mağduriyetimin en kısa sürede giderilmesini talep ediyorum.

Mert
21 Şubat 2024 10:11

1 aydan fazla süre geçti. Peugeot Türkiye hala tarafımla iletişime geçmedi. Tüketici Mahkemesi ve Peugeot Fransa'ya başvuracağım. 36bin km bakımı 45bin km'de yapıldığı için arızamı garantiden karşılamıyor. Ben bu aracı 52bin km'de aldım. 52bin km'de garantisini uzattım. Madem bakımı geç yapılmıştı neden garanti uzatıldı? Ya garanti için ödediğim ücret faizi ile iade edilecek ya da arızam giderilecek.

Cenker
07 Kasım 2023 17:42

Süleyman
21 Ocak 16:15
Peugeot Expert İle Bitmeyen Sorunlar
Mevlüt sonuçtan hiç memnun değil

Mevlüt
02 Şubat 2024 18:10
Peugeot 3008 Dizel Aracın Kronik Motor Hava Kirliliği Arızası
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Peugeot Tekrarlayan AdBlue Arızası Ve Yüksek Ücret Talebi

12 Ocak 2024 15:12
Esad sonuçtan hiç memnun değil

2019 Peugeot 3008 AdBlue Ve Motor Arızası

13 Ocak 2024 15:17