İlyas sonuçtan hiç memnun değil

Özel Yenişehir Hastanesi (Mersin) Bu Hastanede Doğum Yaptıracaklar Dikkat!

Özel Yenişehir Hastanesi (Mersin) Bu Hastanede Doğum Yaptıracaklar Dikkat!
02 Haziran 2024 18:23

Bu Hastanede Doğum Yaptıracaklar Dikkat!

19 Şubat 2024'te özel Yenişehir Hastanesi'nde çocuğum dünyaya geldi. Hem doğum sonrası hem de doğumdan sonraki süreçte 3-4 defa muayeneye gittik. Süt emmiyor, bu nedenle zayıf düşüyor, sarılığı artıyor ve kilo kaybediyordu. Kaşıkla mama veriyorduk ama bunun çok büyük bir risk ve tehlike olduğunu sonradan fark ettik. Çocukta sarılık değerleri arttığı için bize bir gece hastanede yatış bile verdi, fototerapi alması için. Neyse taburcu olduk. Derken bir gün, bir hafta sonu çocuk ateşlendiği için mecburen Şehir Hastanesi aciline gittik. Gittiğimiz gibi yatış verdiler. Çocuk Polikliniğinde bir hemşire çocukta damak yarıklığı olduğunu fark etti. Doktorlar gelip baktı ve bariz olduğunu söyledi. Fotoğrafta da görüldüğü gibi. 2 gün fototerapi aldık. Orada da, sözde çocuğu muayene eden Uzman Doktor İ**** Ç**** denen kişi sonraki süreçte de çocuğumuzu kaç defa muayene etmesine rağmen bunu fark etmedi. Kendisinden doğum sonrası epikriz raporu istediğimiz zaman geçmişe dönük elle yazılmış usulsüz bir yazı ile bir rapor düzenleyip verdi. Buradan da anlayacağınız şekilde çocuk doğunca aslında herhangi bir muayene yapılmadı. Belki ya da üstünkörü yapıldı ve bir rapor da düzenlenmemişti.
Damak yarıklığı olan çocukların dik bir konumda beslenmesi ve özel biberon ile beslenmesi gerektiğini gittiğimiz bütün doktorlar ve profesörler söyledi. Biz ise eksik bilgilendirildiğimiz için çocuğu yanlış pozisyonda tutup beslemeye çalıştık. Annenin psikolojisi bozuldu, suçluluk ve yetersizlik duygusu baş gösterdi ve stresten sütü kesildi, ağlama krizleri başladı.
Eksik teşhis koymak, daha doğrusu teşhis koyamamak ve bunun sonucunda aileyi bilgilendirmeyip çocukta ölümcül veya kalıcı hasarlara yol açabilecek bu ihmalkarlığı çocuk hastanesi hemşiresi fark etmeseydi, bir aileyi yıkabilecek sonuçlar doğurabilirdi. Şu an hastane ve doktoru dava için hazırlık yapıyoruz.

Kendilerine avukatımız aracılığı ile durumu ilettiğimiz zaman doktorun cevabı 'Fark etmemiş olabilirim!'
Şu cümledeki ciddiyetsizliğe bakın!
Özür dileme, mahcubiyet bile yok!

Bu hastanede doğum yaptıracaklar kesinlikle bu yazdıklarımı göz önüne alsın, yoksa biricik ve tek evladınızı kucağınıza aldıktan sonra böyle bir ihmal yüzünden kaybedebilirsiniz...

Medova Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Hemşirelerinin Tutumu

05 Kasım 2024 04:31
Satiye sonuçtan hiç memnun değil

Yenidoğan Doktorunun İlgisizliği Ve İletişim Sorunu Bebeğimi Tehlikeye Attı

30 Nisan 2025 11:46

15 Kasım 2023 20:53
Özel Eren Hastanesi Hastane Kalibrasyon Hatası

Fuar Hastanesi Doğum İçin Bizi Zor Durumda Bıraktılar.

20 Ağustos 2024 04:59

Avcılar Hospital Hastanede Skandal Tedavi