Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Devlet Hizmetlerinde NFC Sorunu: Vatandaşlar Mağdur

12 Aralık 2024 16:19

Aynı telefondan NFC ile bir t.c Kimlik kartını okurken diğerini okumuyor. Bu durum, devletin sağladığı hizmetlerin yeterli test süreçlerinden geçmediğini ve vatandaşların günlük işlemlerini kolaylaştırmak yerine zorlaştırdığını gösteriyor. Sistemlerin tutarsızlığı kullanıcıları mağdur ediyor. Hem teknolojik altyapının yetersizliği hem de kullanıcı deneyiminin göz ardı edilmesi, devlet hizmetlerinin verimliliğini sorgulatıyor. İnsanların güvenli ve hızlı işlem yapma hakkı göz ardı ediliyor. Teknolojiyi etkin bir şekilde yönetemeyen kurumlar, kullanıcıları teknolojiden soğutuyor ve şikayetlerin artmasına neden oluyor. Bu sorunun çözümü için kapsamlı bir revizyon ve test sürecine ihtiyaç var.

Kıvanç

Benim kimlik kartımın da NFC'si çalışmıyor. Kullanmadığım bir özellik olduğu için çok önemsemiyordum ama artık bir sürü yer başka yöntem kalmamış gibi NFC ile kimlik doğrulama istemeye başladı. Ne yapmalıyım - kartı değiştirmekten daha pratik bir çözüm var mı? Kart değişse bile yeni kartın NFC'si çalışacak mı o da belirsiz.

Fatih

Biri PTT den halledildiğini yazmış