Nissan Sistem Hatası Olunca İlk Önce Aküyü Kontrol Ettirin.

Oğuz
30 Temmuz 2024 00:18

Bugün işten çıkışta 2020 Nissan Qashqai aracıma bindim ve start düğmesine bastım. Akabinde tık tık sesleri eşliğinde bütün ışıklar durmadan yandı ve sonunda "sistem hatası" yazdı araba çalışmadı. Bende servisi aradım ve kasko şirketini aradım. Onların bana ortak sözleri yol yardımını aramam gerektiğini söylemesinden sonra aradım ve akünün bitmiş olacağını söylediler. Gelen arkadaş akü takviyesini bağladı ve araba çalıştı.
Özetle 3 yerinde ortak kanısı "sistem hatası" yazısı çıkınca ilk önce aküden olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirtmeleri. Sonuç ve tespit "akü değişimi" hayırlı olsun 😄

Ozge

Sadece aküyü değiştirmek de yeterli olmayabiliyor. Kasım 2023'te aldığım Nissan Qashqai aracım Temmuz 2024'ten bu yana 4. Kez aynı hata ile yolda durdu. Önce pil, sonra akü, sonra alternatör alt marş değiştirildi. Ve her seferinde araç, 2 gün içinde tekrar start stop hatası vererek yolda sürüş sırasında durdu. Hatta servisten 'start stop' özelliğini devre dışı bırakıp aracı kullanmam söylendi. Son olarak 'start stop' özelliğini devre dışı bırakarak kullandığım araç, sürüş esnasında aniden direksiyon ağırlaşarak tehlikeli şekilde aniden yolda durdu. Servisten son bildirilen ise kablo değişikliği yapılacağı ve 40 gün içinde parça geleceği.

Oğuz

Merhaba Özge hanım geçmiş olsun. Benim sorunum aküyü değiştirince düzeldi. Elektronik araçlarda çeşitli sorunlar olabiliyor, buna istinaden de çözüm yolları sizin farklı benimde farklı yerlerden gideriliyor.

Süleyman sonuçtan hiç memnun değil

Süleyman
17 Şubat 2024 09:58
Şenol sonuçtan hiç memnun değil

Sıfır Araçta Bitmeyen Sorunlar Ve Servis Mağduriyeti

Şenol