Serpil sonuçtan memnun değil

Nissan Micra: Bitmeyen Sorunlar Ve Çözüm Arayışı

Serpil
12 Aralık 2024 11:36

Nissan Micra Tekna 2021 model aracım, alındığı 3. aydan itibaren sorun çıkarıyor. İlk başta otomatik start-stop çalışmadığı ve seyir halinde aracın stop etmesi nedeniyle satın aldığımız Kuzey Otomotive servise verdik, orada akü şarj edildi, stop etme problemiyle ilgili de herhangi bir sorun görünmediği söylendi. Problem devam ettiği için aracı başka yetkili servislere götürerek kontrol ettirdik ancak bir sonuç alamadık, güncelleme yapılıp geri verildi. Başka servislere de götürdük, mesela Nissan Yüzbaşıoğlu Otomotiv Servisinde yokuşta stop etme problemini videoya çektiler ve fabrikaya göndereceklerini söylediler ama oradan da bir cevap alamadık. Araç şu an 11.000 km'de, aynı problemler devam ediyor hatta artıyor. 2023 yılında Nissan Gerçek Oto'da bakıma gitmeden önce yoğun trafikte seyir halindeyken hararet göstergesinde herhangi bir uyarı olmamasına rağmen ön kaputtan buhar ve dumanlar çıkmaya başladı. Aracı sağa çekip Nissan yol yardımına başvurduk, araç çekici ile Nissan Gerçek Oto'ya çekildi, bakımı yapıldı. Radyatörle ilgili herhangi bir sorun olmadığı, motor ya da radyatörün bir yerlerine su değmiş olabileceği söylendi (sorun yaşandığında hava yağışlı ya da su gelebilecek bir durum yoktu) yetkili servis doğru düzgün bilgi vermeden bizi geçiştirdi. Bakım sonrası bu şikayet 5-6 ay kadar olmadı, şimdi tekrar yoğun trafikte 15-20 dk kaldığımızda araç kaputundan dumanlar çıkmaya başlıyor, göstergelerde herhangi bir hararet uyarısı yok. 2024 yılı içinde aracın fabrika çıkışlı koltuk ray problemi olduğu için (yani araç fabrika çıkışlı problemli olduğunu düşünüyoruz) servise çağırıp değişim yaptılar. Bu gibi bir hassasiyette olduğunu göstermeye çalışan Nissan, aracı aldığımızdan beri bitmeyen problemlerini bir türlü çözmüyor ve görmezden geliyor.

Önder

Ben de aynı sorunları yaşadım stop etme problemi bende de vardı. Yoğun trafikte dis sıcaklık 35 derecelerde iken aracın gösterge dis sıcaklık ölçümü 45 derecelere cikiyordu. Biraz araştırma yaptım ve sonuç aslında dis ortam sıcaklık sensörünün aracın radyatörünün hemen önünde olması ve radyatörün pervanesinin sogutma amaçlı dizaynı disa doğru üfleme seklinde olduğu için motordan çıkan sıcak hava sensöre geliyor ve olduğundan sıcak ölçmesine sebep oluyor. Bu da aracın yakıt verilerinde dis ortam sıcaklık verilerini de kullanmasından ötürü yakıt karışımı buhar olarak motora ulaşıyor ve araç stop ediyor. Bunu radyatör ve sensör arasına hava blokajı amaçlı bir plastik kapak koyarak kısmen önledim. 35 derece sıcaklıkta sensör maksimum 38 derecelere çıktı. Ama stop etme problemi ortadan kalktı. Anlaşılan Nissan mühendislerinin düşünemediği bir dizayn hatası bu. Uzun yolda zaten bir sorun olmuyordu. Sensör bu arada şoför tarafı on tampon ızgarasının orada. Bilginiz olsun.

Nissan Micra: Bitmeyen Sorunlar Ve Çözüm Arayışı
Murat

Aynı durum ( yokuşta stop etme ) mevcut. 2021 Micra tekna

Murat sonuçtan çok memnun

Murat
27 Kasım 2024 03:37
"Aracımın tamir süresi boyunca yaşadığımız tüm olumsuzlukların yanı sıra başımıza gelen iyi şeylerden de bahsetmek istiyorum. Aracımı sıfır olarak aldığım ve tüm bakımlarını yaptırdığım Nissan Kuzey Plazada, satış sorumlusu olarak görev yapan ve aracımızı da kendisi vasıtasıyla satın aldığımız Sezen Hanım, özellikle Servis Müdür Yardımcısı Fatih Beye ile Müşteri İlişkileri Yetkilisi Dilan Hanımefendinin göstermiş oldukları nezaket, anlayış, empati, iyi niyet ve üstün çaba neticesinde; uzatılmış garantiden tamir edilerek (Allianz sigortanın tüm olumsuz yaklaşımlarına rağmen) hiçbir masraf ödemeden, aracımın motorunu yeni versiyon sıfır motor ile değiştirdiler. Aracımızın tüm işlemlerini titizlikle yaptılar ve eskisinden daha iyi bir vaziyette teslim aldık. Tüm bu işlemler iki ay sürdü. İlk ay araçta oluşan hasarın garanti kapsamında olduğunu ispat etmekle geçti, sonrasında Nissan Kuzey Otonun çabaları ve inisiyatifleri ile (ikame araç verme zorunlulukları kendilerinde olmadığı halde, Allianz sigortanın da vazifesini üstlenerek) sıfır km e-Power Nissan Qashqai aracı kendi aracımızı alana kadar 1 ay süre boyunca ikame araç olarak tahsis ettiler. Tekrar tekrar Sezen Hanıma, Fatih Beye ve Dilan Hanıma şahsım ve ailem adına şükranlarımı sunuyorum. Allah işlerini rast getirsin. Nissan Kuzey Otoya bu güzide personel ile bizlere hizmet verdikleri için ayrıca teşekkür ediyorum."
Nissan X-Trail Ve Allianz Sigortası İle Yaşanan Garanti Sorunları

2021 Yılında Sıfır Aldığım Nissan Micra’nın Sorunları Bitmiyor!

Dilek
15 Şubat 2024 13:03
Nilgün sonuçtan hiç memnun değil

Nilgün
08 Ocak 23:33