Acil Serviste İhmalkarlık ve Para Odaklı Yaklaşım

03 Ekim 2024 12:27

30.09.2024 tarihinde saat 11:30'da eşimin gıda zehirlenmesi geçirdiğini düşünerek evimizin yakınındaki Özel Natomed Hastanesi’nin acil servisine gittik. Acil servisin bankosundaki görevli, dahiliye doktorunun da müsait olduğunu, bakabileceğini söyledi. Kabul ettik ve servise çıktık. Doktor, eşimin sırtını dinledi, tansiyonuna baktı ve bizden 6-7 tane tetkik istedi. Aşağı kata indik, tetkikler için 6 bin küsur ödeme çıktığını söylediler. Eşimin acil şikayetleri arasında kalp çarpıntısı vs. olmadığı için en azından EKG'yi falan çıkarmalarını istedik, doktorla konuştular, tetkik sayısını 2'ye düşürüp en son 2 bin küsur olacağını söylediler. Onu da kabul ettik, ödemeyi yaptık ve bizi ultrason servisine gönderdiler. Kayıt için oradan oraya gönderildikten sonra, doktorun öğle arasına çıkacağı ve öğleden sonra alabileceklerini söylediler. Eşim gerçekten kötü durumda olduğu için acil serviste muayene olalım öyleyse diyerek tekrar acil servise gittik. Yine oradan oraya yönlendirildikten ve telefon konuşmalarından sonra ultrasona öğleden önce alınacağımız söylendi. Tekrar ultrason servisine gittik, bize öyle bir şey olmadığı, beklememiz gerektiği söylendi. Saat 12:30 gelirken hala hiçbir şey yapılmamıştı. Bunun üzerine ödemelerimizin iptal edilmesini, acil müdahale edilebilecek bir hastaneye gitmek istediğimizi söyledik. Sadece tetkiklerin ücretini iade ettiler ancak muayene yapıldığı için muayene ücreti olan 1.600 TL'nin iadesinin yapılamayacağını söylediler. Doktor M***** O* ile de görüştük, aynı şekilde iade yapamayacaklarını söyledi. Bahsedilen muayene sadece sırt dinleme ve tansiyon ölçümüydü. 5 dakika sürdü ve biz hiçbir sonuç elde edemedik; ne teşhis ne tedavi hiçbir şey yapılmadı. Üstelik bizden kaynaklı sebepler değildi. Sorun, 1 saat geçmesine karşılık hiçbir şey yapılmamasıydı ve eşim kötü durumda olmasına rağmen kimsenin birbirinden haberi olmadığından oradan oraya yönlendirilmemizdi. Bu hastanenin sağlığı 2. plana atması, duruma önce para olarak bakması gerçekten çok çirkin bir durum. Hasta olan insanın ayakta durmaya dermanı yokken, medet beklerken hastanenin ticarethane olarak çalışması her şeyden önce vicdan eksikliğidir.

20 Mayıs 2024 15:02

28 Aralık 2023 14:06
Merve sonuçtan hiç memnun değil

Atakent Cihan Hastanesi Mükemmeliyeti (! )

26 Mart 2024 13:17
Kadriye sonuçtan hiç memnun değil

31 Ekim 2024 08:18