0 Aldığım Mondial Nevada 250 Motorum Dökülüyor!

0 Aldığım Mondial Nevada 250 Motorum Dökülüyor!
02 Eylül 2024 11:37

Sıfır aldığım motor parça parça dökülüyor. 21.03.2024 tarihinde almış olduğum Mondial Nevada 250 model motorumu Mersin Bağcı Motor bayisinden sıfır olarak aldım ve henüz ehliyetim dahi yoktu. Motorun piyasası artmadan önden almayı planladım ve aldım. Ehliyetimi ise iş vesilesiyle 14.08.2024 tarihinde ancak alabildim. Bu 6 aylık süreçte motoru sadece gündelik kapalı otoparkta muhafaza ederek çalıştırdım ama motorum zaten daha alıp eve dönerken yolda arka frenini düşürdü. Hatta motorun egzoz kapağı da hasarlıydı aldığımda ama değiştirilebilir diye ses etmedim. Üstüne ise motorun ekran panelinde sayacının da çalışmadığını fark ettim ve kilometre işlemiyordu. Ben ehliyetimi alana kadar bu motor sadece bayiye gitti geldi. Şu anki güncel kilometre 330 km'dir. Motoru kullanmaya daha geçen hafta başladım. Derken motorun hem ehliyeti alana kadar yattığı süreçte hem de güncel olan sorunlarını aktaracağım; (Tüm detaylar bayi ile görüşmelerimde görsel ve tarih kayıtlı olarak durmaktadır)
- Egzoz kapağı hasarı
- Arka frenin düşmesi
- Ekran panelinin düzgün çalışmaması ve kilometre saymaması
- ABS ilk günden beri çalışmıyor.
- Benzin göstergesi kafasına göre gösteriyor. (Benzin 1 diş iken 300 TL'ye fullledim motoru)
- Marş bastıktan sonra devir almıyor ve çalışmıyor (zaman zaman)
- Koltuk/sele yer yer yerine oturmuyor, sallanıyor
- Egzoz kapağı 4 ayda geldi.
- Gazı yavaşça bıraktığımda bile motor kendini itiyor ve gaz tutuyor.
- Koltuk/sele altındaki istop mekanizması mevcut değil.
- Vites değiştirirken (4-5 gibi) boşa atıyor veya boşta gösteriyor.
- Sürat halindeyken hız sayacı doğru KMH göstermiyor, kendi kendine rastgele sayılar değişiyor.

Ve son olarak motor şu an çok saçma bir şekilde kendi kendine sekteliyor. Yolda düz gitmem gerekirken sallanarak gidiyorum ve bunu bayiye bildirmeme rağmen tespit edemedikleri için motoru kullanmıyorum çünkü canıma mal olacak. Motoru çalışmıyorken ileri ve geri sürdüğümde tık tık tık olarak gövdeden ses veriyor. Bu ise sallanma /sektelemeden sonra çıkmaya başlayan bir ses.

Son bahsettiklerim motoru bayiye teslim ettikten sonra ortaya çıkan şeyler.

Ben motorumu çok seviyorum, durumum da ancak buna yetiyor. Artık sabrım tükenmiş durumda çünkü canıma mal olacak seviyelere geldi bu sorunlar.

Motorum için öncelikle değişim, eğer olmuyorsa iade talebi oluşturmak istiyorum. Konu hakkındaki bilgilendirme ve yönlendirmelerinizi rica ederim.

02 Eylül 2024 17:21 (Şikayetten 5 saat sonra)

Mondial Nevada Parça Tedariki

Yıldırım
16 Temmuz 2024 13:27
Mondial Nevada Parça Tedariki
Fikri sonuçtan hiç memnun değil

Mondial Nevada 250 Motor Bozuldu

23 Eylül 2023 13:17
Ali sonuçtan hiç memnun değil

Mondial 2023 Model Motorda Parça Bulamama Sorunu

03 Eylül 2023 19:32

Mondial Nevada 250 Parça Tedarik Sorunu Ve Markaya Ulaşama Güçlüğü

19 Eylül 2023 07:35
Mondial Nevada 250 Parça Tedarik Sorunu Ve Markaya Ulaşama Güçlüğü
Cengiz sonuçtan hiç memnun değil

12 Ekim 2024 17:20