Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yoğun Müfredat Çocukları Zorluyor

11 Aralık 2023 20:57

İlkokul 1. Sınıf müfredatı bu yıl değişti sanırım ve çok zor. Çocuklar yetişemiyorlar. Bir harfi tam öğrenmeden diğerine geçiliyor, hece okumayı öğrenmeden kelimelerden soru sorularak mantık kurmaları ve cevap yazmaları bekleniyor. Bu ne hız böyle? 25 kişilik birinci sınıfta şu ana kadar olan harfleri yarım yamalak okuyabilen yalnızca 3 öğrenci var ve biz veliler öğretmenlerle karşı karşıya bırakılıyoruz. Yetmiyormuş gibi her gün eve sayfalarca ödev, sayfalarca okuma yazma gönderiliyor. Bu çocuklar ne zaman dinlenecekler? Uyku saati 21.00 olan bir çocuğa saat 23.00'e kadar ders yaptırmakla uğraşan veliler olduk. Milli Eğitim Bakanlığı, bu müfredat bir fiyaskodur; çocuklarımıza eziyet ediyorsunuz.

Ahmet
Ahmet

Ali beye söylediklerine aynen katılıyorum. Çok zor harflerin öğrenmeden kelimelere geçiyorlar.

Olcay
Olcay

Ali beye bende katılıyorum çocukları okula göndermeye hiç gerek yok bence indirelim müfredatı biz öğretelim evlerimizde bu ne yarış böyle biz 1. Sınıfta fiş defterlerimiz vardı ya ne oldu okuma öğrenemedik mi daha hecelemeyi öğrenmeden çocuklardan cümle kurmaları isteniyor ne saçma bir sistem bu sistem en sonunda bizim sinir sistemimizi bozacak bozdu zaten şu an evde bütün derdimiz ödevler

Kenan
Kenan

Ali Bey in yorumuna tamamen katılıyorum. Çocuk 1. Sınıfta ödevden helak oldu. Ödev ile eğitim oldukça çağ dışı. Çocuğum kendi meraklarıyla bile ilgilenmez oldu. Okulda yapılacak konular bile tamamlanmıyor ödev halinde eve geliyor. Geçen sene özel okuldaydı orada da aşırı ödev vardı. İlkel bir eğitim tarzı bu.

Suat
Suat

Merhaba sadece 1. Sınıf olarak bakmamak lazım bütün sınıflar bütün öğrenciler helak oluyor ders çalışmaktan yaşamaya zaman bulamıyorlar yazık çocuklarımıza eski müfredatların neyi eksikmiş neden çocuklar birine alışmadan değişikliğe gidilir ki

01 Ekim 2023 01:25

12 Şubat 2024 15:09