Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Bilsem Mülakatlarına Güvenmiyorum

09 Ağustos 2024 20:23

Çocuğum resim ve genel yetenek sınavına girdi. Sürekli başarısız. Haksızlık yapan her kimse Allah yanına bırakmasın. Bu kadar mı düştünüz? Yeteneksiz çocukları mülakattan geçirip yetenekli çocukları çürütüyorsunuz. Bu yıl ikinci kez girdi ve öğretmeninin dediğine göre testte en yüksek puanı almış.

Tuğsem
Tuğsem

Bence hiç de değil. Ben bilsem'li ve ailemin bilsemle ilgisi bile yoktu. Ayrıca öğretmenler sevecen. Hep sizin çocuğunuz mükemmel. Başarısız olan bilsem değil yeteneksiz çocuk. Yoksa yeteneği bilsem'e giremez. Öğretmenim çocuğunun girdiği sınava kendisi giremedi yasakmış.

Gökçe
Gökçe

Bilsem zaten torpil bir kurum haline geldi

Zeyna
Zeyna

Maalesef buradan yazılan hiçbir şikayette yanıtlanmamış benim kızımda ilk sınavdan geçiyor mülakatta eleniyor ve her gün resim yapan bir kızım var ayrıca bende resim yapan bir anneyim. Çocuğumun nasıl bir resim yapmasını bekliyorlar anlamış değilim hakkının yenildiğini düşünüyorum ve bir daha bu tarz hiçbir sınava girdirmeyeceğim iki defa girdi ikisinde de aynı sorun Maalesef ve kazananların çoğu öğretmen çocuğu. Türkiye geneli böyle duyumlarımız var. İnanmak istemiyorum ama içimizdeki bu şüpheyi kaldıracak hiçbir gelişme yok.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Bilsem Mülakatlarında Adaletsizlik Ve Şeffaflık Eksikliği

09 Ağustos 2024 18:46

05 Ağustos 2023 12:02