Metro İstanbul Toplu Taşımalarda Güya Hasta Çocuklarına Yardım Dilenen Kadınlar

Hilal
10 Temmuz 2024 14:481.415

Beni artık canımdan bezdiren bir durum var. Ne zaman metroya binsem elinde dosya ile bir kadın, sesini ağlamaklı yaparak güya çocuğunun hasta olduğunu iddia edip para istiyor. Bildiğim kadarıyla metrolarda dilenmek yasak, peki bu dilenmek değil mi? Her seferinde farklı bir hastalık uyduruyorlar. Geçen sefer birinin yalanını yakaladım, laf atınca da çıldırdı. Böyle insanlar başkalarının vicdanlarını kullanarak kazanç sağlıyor. Hatta öyle ki metrobüslere bile sızmışlar. Tüm gün metrobüslerden inip çıkıp kazanç sağlıyorlar. Bu durumda çözüm nedir? Metrobüslerdeki/metrolardaki güvenlik görevlilerinin bu insanları araçlara sokmaması lazım ama onlar işlerini doğru dürüst yapmıyor belli ki. Ben yorgun argın bindiğim toplu taşıma araçlarında bu tür dilenen şahısları görmek istemiyor ve bu konuda yetkililerin işini yapmasını talep ediyorum. Özellikle M1 metroda Kocatepe durağında ve Uzunçayır metrobüs durağında denk geldim.

11 Temmuz 2024 12:29 (Şikayetten 21 saat sonra)

Değerli yolcumuz, istasyon ve araçlarımızda güvenlik görevlilerimiz ve 7/24 kontrol gerçekleştirilen güvenlik izleme merkezi tarafından kameralar aracılığıyla tespit edilen dilenciler, zabıta ekiplerine teslim edilmektedir. Konuyla ilgili görevli güvenlik personelimiz daha dikkatli ve duyarlı olmaları konusunda uyarılmışlardır. Bu gibi durumlarda en yakın güvenlik personelimize durumu aktarmanızı rica ederiz. Geri bildiriminiz için teşekkür eder, iyi günler dileriz.

Hazreti
Hazreti
25 Nisan 00:21

Aynı sorun Ümraniye Çekmeköy metro hattında var güvenlikler nerede gerçekten metrodaki güvenlikleri kaldırmak lzm hiçbir işlevleri yok maalesef sadece görünüş kavga olsa ilk kaçacak tiplerden her işe gidiş ve dönüşte aynı muhabbet

Başkentray'da Artan Dilenci Sorunu Ve Güvenlik Eksikliği

Samet
1 Ekim 2024 09:05993

Son zamanlarda Başkentray'da modern dilenciler çoğaldı. 3 aydır bebeğine yardım toplama bahanesiyle aynı iş çıkış saatle...

Tümünü Gör
Metro İstanbul T1 Tramvay (Bağcılar-Kabataş)

Metro İstanbul T1Tramvay (Bağcılar-Kabataş)

Esmanur
Yeşilpınar Metrosunda Dilenci!