Mercedes Eqb 250 + Arızası

21 Eylül 2024 12:54

Selamlar. 26 Ağustos tarihinde gürsoy Florya dan eqb 250 + araş satın aldım. Aracı aldığım günün ertesi sabah araç evimizin önünde çalışmadı tüm ikaz lambaları yanarak araç kendin kilitledi. Yol yardımı aradığımızda 20 dakika lik bir uyku moduna geçirmemizi söylediler aracı. Bu şekilde bir çözümle aracı 30 dakika sonra hareket ettirebildik. Sonrasında aracı gürsoy Kurtköy servise götürdüm. Arıza kontrolü için aracı bırakıp gidebileceğimizi ya da tekrar arıza yapıp yapmayacağını anlamak adına araca binebileceğimizi söylediler. Hiçbir işlem yapılmadan araca binerek oradan ayrıldık. 2 gün sonra aracı ilk şarja taktığımda aynı sorunu tekrar yaptı. Aracı uyutarak çözdük aynı şekilde. 3. Defa aynı arızayı 1 hafta sonra yapınca aracı götürüp gürsoy Kurtköy servise bıraktım. 4 gün serviste kaldı araç. Güncelleme arızası diye bir şeyler söylediler. 10 günlük aracın nasıl bir güncelleme arızası olur onu da anlamış değilim. Sonrasında aracın işleminin bittiğini ve aracı alabileceğimiz söylendi. Aracı teslim aldık
1 gün sonra aynı arızadan ötürü araç evin önünde kaldı. Bugün cumartesi ve ben pazartesi günü aracı tekrar gürsoy Kurtköy servise götüreceğim. Hiçbir işim gücüm olmadığını düşünülmeli ki öyle değil bu araçla uğraşacak bir kişi gerekli. Ve ben bu aracı başka bir marka elektrikli aracımla çok sorun yaşadığım için tercih ettim. Sanırım büyük bir hata yapmışım. Mercedes Benz Türkiye bu konuda satmış olduğu daha 1000 km de bile olmayan 20 günlük araca sahip çıkmayarak bu şekilde garip çözümlerle geçiştirmesini de anlamış değilim. 2. Servis sonrası aynı arızanın olması halinde direk hukuki yolla aracın iadesi yolunda dava açacağımıda buradan bildirmek istiyorum. Elimizdeki yerli marka aracın bu tür sorunlarıyla uğraşmamak adına bu aracı almak için bir dünya para daha ödeyip daha fazla sorunla karşılaştık. Bu sorunun çözümü ile alakalı Mercedes Benz Türkiye satmış olduğu ürünlerin araksında ne kadar durduğunu da görmüş olacağız.

16 Ocak 09:48

Mercedes-Benz EQB 250 aracımızla ilgili yaşadığımız motor sorunu nedeniyle hukuksal bir süreç başlattık. Aracı sıfır kilometre olarak aldık ancak ilk gün evin önünde arızalandı. Mercedes, motoru komple değiştirip aracı bize teslim etti. Ancak, aracın birebir emsali ile değiştirilmesi talebimiz kabul edilmedi ve uzlaşma yoluna gidildi. Mercedes avukatı, 2 adet servis hediye edilmesi karşılığında davayı sonlandırmamızı teklif etti. Bu teklifi reddettik. Mercedes-Benz Türkiye'nin ilgisizliği ve umursamazlığı karşısında hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Süreci uluslararası tüketici mahkemelerine kadar taşıyacağımı belirtmek isterim. Bu araçtan almayı düşünenlere bir kez daha düşünmelerini tavsiye ederim. Mercedes-Benz Türkiye, sorun çözme konusunda sessiz kalmayı tercih etmiştir. Dava sürecini sonuna kadar buradan paylaşacağım.

profile profile profile
23 Eylül 2024 12:38 (Şikayetten 1 gün sonra)
Murat
23 Eylül 2024 12:53

Belli ki siz Mercedes'e Benz Türkiye olarak bu tür yönlendirmeler ile sorumluluklarınızı yerine getirdiğinizi düşünüyorsunuz. Ben size 25 gündür mağduriyet yaşıyorum diyorum. Kapımdaki sıfır km aracıma binip istediğim yere gidemiyorum. Ne zaman nerede kalacağımı bilemiyorum. Bu sizin bir şey ifade ediyormu bilmiyorum. Bu konuda ki tüm süreçleri de bu platformda ve tüm platformlarda duyuracağım. Bizim yaşadığımız mağduriyeti başka biri yaşamamalı.

Osman

Murat bey merhabalar geçmiş olsun. Sorun giderildi mi 2024 model sipariş verdim hatamı ederim?

Murat

Merhaba. Aracın komple motorunu değiştirdiler. Bu şekilde çözüldü problem. Fakat biz hukuki süreç başlattık aracın yenisi ile değiştirilmesi için. Bu konuda da çok duyarsızlar.

İlker sonuçtan hiç memnun değil

İlker
05 Haziran 2024 20:27

Mercedes Glb AMG

Ece
21 Haziran 2024 22:44
Halil sonuçtan hiç memnun değil

Mercedes Eqb 250+ Fl 2024 İle Yolda Kaldım

Halil