Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Mepa Otomotiv Mepa'dan Sıfır Araç Aldım. Arızalı Çıktı. İlgilenmiyorlar.

04 Aralık 2023 12:10

Sıfır, 2023 model, Peugeot 2008 bluehdi Allure aracı mepa bayiinden satın aldım. 27-28 Kasım 2023 tarihinde ödemelerini gerçekleştirdim. 30 Kasım Perşembe günü teslimat için anlaştığımız aracı 1 Aralık Cuma günü teslim edeceklerini bildirdiler. Cuma müsait olmadığımdan Cumartesiye erteledik.
Aracı teslim aldıktan sonra bir sürü sorun ile karşılaştım. Aracın 50-60 km civarında kullanıldığını ve Bluetooth sistemine başka numaranın kayıt bile yapıldığını gördüm. Zaten geç teslim edildiği ve akşam olduğu için güvenlik sebebiyle aracı Pazar günü servise bıraktım. Satış temsilcisi hiç ilgilenmediği gibi Satış Müdürüne ulaşamadım bile... Servisteki arkadaşlara yönlendirdiler. Onlara sorunları anlattıktan sonra mağduriyetimi de aktardım. Yine satış müdürüne iletip beni aratacaklarını söylediler ama maalesef yine aranmadım. Ücreti ödedik, ortada sıfır ama arızalı bir araç var. Bayiden ilgilenen, iletişime geçen hiç kimse yok. Öncelikle iletişime geçilmesini, sonra sıfır, kullanılmamış, aynı veya üstü, arızasız bir araç ile yenilenmesini talep ediyorum.

Ahmet
Ahmet
07 Aralık 2023 13:34
Mepa Otomotiv Mepa'dan Sıfır Araç Aldım. Arızalı Çıktı. İlgilenmiyorlar.

Pazar günü Mepa'ya bıraktığım aracın sorunlarını göstermek ve Peugeot'un vaat ettiği ikame aracı almak için 4 Aralık 2023 17.15'de Mepa servise gittim. Aracı test ettiklerini ve sorunları hallettiklerini söyleyip ikame vermeyip aracı teslim edeceklerini söylediler. Benim yazdıklarımı rapor olarak bana gösterdiler. Bilgisayara bağlı hata sonuçlarını, mümkünse raporu görmek istediğimi söylediğimde, servisteki bir usta hiddetli ve abartılı bir şekilde hiçbir şey yapmadıklarını bildirdi. Bunun üzerine aracı teslim almayacağımı ve durumu Peugeot merkeze bildireceğimi söyledim. Aracı ısrarla teslim etmeye kalkınca test edip sorunları gözden geçirmek istediğimde ilgilenen usta, aynı tavırlarla önce testçi olmadığını söyledi. Testçi personel bulunamayınca servis sorumlusu test etmesini söyledi. Araca sert hareketlerle bindi ve servis içinde aynı şekilde kullandı. Bende yanına oturdum ve söylediklerimin doğruluğunu ispatladım. Bu usta, "Bence her şey sorunsuz" dedi. Bende aracı almadım ve Müşteri Hizmetleri Müdürü ile görüştüm. Bu sırada aracı 19.00 sıralarında bilgisayara bağladıklarını ve güncelleme yaptıklarını bildirdiler. Bu sırada Satış Müdürü ile de görüştük ve sıfır aracın arızalarından ötürü değişimi istedim. Servis sonucuna göre yarın hareket edeceklerini bildirdiler. 5 Aralık'ta ertesi gün öğlen gittiğimde ön park sensörler ve buna bağlı sistemler bazen net çalışmasa da, bazı özellikler düzelmişti. Park freni sorunu gibi, anlı oluşan, diğer birkaç sorunu o sırada test edemedim. Güncelleme hata raporunu istediğimde Peugeot ile görüşmemi, kendilerinin veremeyeceklerini ifade ettiler. Diğer muadil test aracı ile denemeler yaparak aracı teslim aldım. Peugeot ve Mepa, aracı başka Peugeot servisine de götürmemi tavsiye ettiler. 5 Aralıkta aracı teslim aldıktan hemen sonra ön park sensörü ve bağlı sistemlerin ara ara sorunlu çalışmaya başladığını gördüm. 6-7 Aralık tarihlerinde ise ön park sensörü ve çarpışma önleyeme fren uyarı ve sisteminin doğru çalışmadığını, bazen de hiç çalışmadığını gördüm. Videolarını kayıt altına aldım. Örnek resim yüklüyorum. Videoları kendileriyle paylaşıyorum. Aracın sorunsuz ve sıfır başka araçla değişimini ya da yaptığım kayıtlı, faturalı, kredili tüm masraflarla ücret iadesini talep ediyorum.

17 Temmuz 2023 10:02
Selçuk sonuçtan memnun

13 Mart 2025 18:53
"Gecikmeli de olsa en önde servis sırası verildi. Teşekkürler."

23 Ağustos 2023 17:11

Stellantis Türkiye PSA Grup Peugeot Ayıplı Sıfır Araç Satışı