Martı Tag Yolcu Mağduriyeti

Martı Tag Yolcu Mağduriyeti
13 Temmuz 2024 01:5121.165

Martı tag yolcusuyum
13 Temmuz gecesi saat 1:00 sularında Bağdat Caddesi'nde martı tag sürücüsü ile birlikte polis çevirmesine yakalandık. Şahsıma 2143 TL sürücüye ise 32.000 TL para cezası yazıldı ve sürücünün arabası bağlandı. Akabinde hemen Martı müşteri temsilcisini aradım bana hiçbir belge imzalamamam yönünde bir dönüş yapıldı ve akabinde beni gerekli birime bağlayacaklarını söylediler. Yaklaşık 10 ila 15 dakika sonrasında gerekli birime bağlandım ve şahsıma hiçbir somut bilgi verilmedi. Söylenen tek şey bizim martı tag işlemlerimiz tamamen yasal ve ceza yememeniz gerekiyordu oldu. Madem sizin işlemleriniz yasal polis neden her gün bir sürü insana binlerce lira para cezası yazıyor? Bu nasıl bir açıklama? Ekibimiz makbuzunuzu inceleyip sizlere bir dönüş yapacak şeklinde bir cevap aldım. Ekibe makbuzu gönderdim. Cezayı ödemek durumundayım. Şimdi bir dönüş bekliyorum. Ancak bir daha asla Martı Tag uygulamasını kullanacağımı sanmıyorum. Çünkü bu ceza yazılma ve araba bağlanma durumu bu uygulama nezdinde çok sık yaşansa da ne müşteriye ne de sürücüye olay anında somut ve Elle tutulur destek sağlanmıyor. Acilen bir dönüt ve mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum. Sokağa atacak 2143₺ niz varsa buyurun bu uygulamayı kullanın.

21 Temmuz 2024 13:26

13 Temmuz tarihinde Martı tag yolcusu olarak 2143 TL trafik cezası yedim. İlk etapta Martı ekibinden muhatap bulamadığım için buraya şikayet yazdım. Şikayetimi kaldırmam halinde ceza bedelini tarafıma ödeyeceklerini söylediler, IBAN bilgilerimi istediler ve henüz para tarafıma ödenmeden şikayetimi kaldırdım. Tam 1 haftadır IBAN bilgilerim, kimlik bilgilerim, ceza makbuzu ve vergi dairesi alındısı gibi belgelerle ilgili defalarca ekiple iletişim kurduk. Sonuç olarak, tüm bu diyaloglara, cezayı ödediğimi bildirmeme, taraflarına 2 kere vergi dairesi alındısı iletmeme rağmen, ekip bana hiçbir bilgi vermeksizin gidip benim yerime vergi dairesine mükerrer ödeme yapmış. Baştan beri kimse bana cezayı ödememem, cezanın benim yerime ekip tarafından ödeneceği bilgisini vermedi. Mağduriyetim karşılanmadı, zararım giderilmedi. Tarafıma yapılan son dönüş: "Vergi dairesine gidip iadenizi alabilirsiniz." Bunun için 1.5 saat mesafedeki vergi dairesine gidip dilekçe vermem ve paranın tarafıma iadesi için 30 gün beklemem gerekiyor. Bu ne çeşit bir koordinasyonsuzluktur anlamadım ancak, Martı uygulamasını bir daha asla yüklememek üzere bugün siliyorum.

Sürücüler için ceza yeme durumlarında külfet daha da büyük; 2 ay süreyle arabanız bağlanıyor, 32.000 TL para cezası ve 2 aylık otopark bedeli ödüyorsunuz. Tüm bu süreç koca bir çılgınlık. Ancak gerçekten sürücü ve yolcu memnuniyeti odaklı, profesyonel bir şirket gibi çalışmayı başarırlarsa o zaman bu uygulamayı kullanmak mantıklı olur. Ben o zamana kadar tövbe ediyorum.

13 Temmuz 2024 08:25 (Şikayetten 6 saat sonra)

Merhaba, Martı ekibi olarak mümkün olan en kısa süre içerisinde kayıtlı iletişim bilgileriniz üzerinden dönüş yaparak yardımcı olacağız. Saygılarımızla, MARTI TAG EKİBİ.

Yagmur
13 Temmuz 2024 10:16

Martı tag ekibi tarafıma dönüş sağladı. Olay ile ilgili detaylı bilgileri vermemi istediler ve sorularını detaylı olarak cevapladım. Akabinde yorumumu kaldırmam istendi. Yorumumu kaldırmamam halinde martı ekibinin bana yardım etmesi noktasında sorun yaşayabileceği söylendi. Yani meali "yorumu silersen bakarız" oldu. Ben bu ceza ile ilgili mağduriyetim giderilmeden yorumumu silmeyeceğimi belirttim. Müşteriye yapılan bu dönüt kabul edilebilir değil. Eğer bu konuda tarafıma yapıcı bir dönüt sağlanmazsa yasal haklarımı kullanarak gerek Tüketici Hakem Heyeti, gerekse rücu yoluna gideceğim.

Yagmur
14 Temmuz 2024 10:47

Mağduriyetimin giderileceği söylendi. Ekipten dönüş bekliyorum, teşekkürler.

16 Temmuz 2024 10:28

Merhaba, Talebiniz ile ilgili görüşme sağlanmıştır. Saygılarımızla, MARTI TAG EKİBİ.

Yorumlar(12)

Yiğit
3 Mart 20:13

Geçmiş olsun 2 sene öncesinde olmuş bir olayı okudum ama aradan geçen zaman da martı bir çok kişiyi mağdur etmeye devam etmiş.

Ömer
26 Mayıs 2025 00:17

Cezanız martı tarafından karşılandı mı son durum ne oldu. Bende ceza yedim ama karşılamadılar

Süleyman
Benzer Şikayeti Var
26 Nisan 2025 15:46

Martı tag pişmanlıktır... Kullanmayn

24 Aralık 2024 11:54

Ödendi demişsiniz mümkünse ödendiğine dair bir ek sunarsınız. Ya da şikayetinizi kaldırabilirsiniz. Bizde ona göre kullanıp kullanmayacağımızı bilelim

11 Ağustos 2024 09:52

Aynı baskıyı bana yaptılar ama kaldırmadım. Çünkü durmadılar arkamızda bana tam 100.000 TL'ye mal oldu. Bir de utanmadan diyorlar ki 3 ay çalışıp kazandığınıza sayın. Sen çaykaşığı ile kazan ama devlete kepçe kaşığı ile ver diyorsun sen yasal olsan ne olur olmasan ne. Eyyüp Aksu ya sallaya sallaya ona benzedi

Aziz
17 Temmuz 2024 17:23

Kardeşim Allah yardımcın olsun inşallah istediğin gibi sonuç alırsın ama işin çok zor

Murat
14 Temmuz 2024 19:17

Biliyorsun yasal olmadığını güvenmiyorsan kullanma o zaman ceza yediysen katlancan ucuz giderken bir şey demion ama

Hasan
14 Temmuz 2024 18:11

Geçmiş olsun, sizin bu durumdan haberiniz yok sanırsam, Ceza yediğiniz takdirde taraflar kendi cezalarını ödemek mükellefinde. Martı tag bu tarz bilgilendirmeleri sözleşmede yer edindirip bunu bilerekten martı tağı kullanıyorsunuz. Yani soğuk su içmeniz de fayda var. Sizleri çok iyi anlıyorum ama bir kullanıcı olarak aynı durumdan muzdaribim.

Martı Tag Sürücüsünün Mağduriyeti: İdari Ceza ve Otopark Sorunu

9 Ekim 2024 15:344.669

Martı Tag sürücüsüyüm 05/10/2024 Cumartesi gecesi aracım bağlandı, 32.233,00 TL idari para cezası ve aynı zamanda aracı...

1 Yorum

Martı Tag Ceza Yedim

14 Ağustos 2024 14:093.303

Okmeydanı'nda sivil polis çevirdi, bana 32.230 TL ceza kestiler. Aynı şekilde müşteriye de ceza yazdılar. Beni sorguya a...

Martı Tag Ceza Yedim
5 Yorum

Martı TAG'de Aracınız Bağlanırsa Çekici Ücretini Kesinlikle Ödemiyor!

22 Ağustos 2024 22:1114.147

Martı tag sürücüsü mağdurlarından bir tanesi de benim. Aracım, sivil polis ekiplerince 2 ay süreyle bağlandı. Yaklaşık 3...

6 Destek12 Yorum

Tümünü Gör
Martı Kaldırımda!

Martı Kaldırımda!

Bekir
Martı Uygulamasında Sıkıntı Var!

MartıUygulamasında Sıkıntı Var!

Semih
Martı Uygulaması Hatası

Martı UygulamasıHatası

Ganna
Martı Tag Sürücü Ve Yolcu Mağduriyetleri

Martı Tag SürücüVe Yolcu Mağduriyetleri

Ramazan
Martı Başvuru Belgesi Alındı 5 Gündür Bekliyor!

Martı BaşvuruBelgesi Alındı 5 Gündür Bekliyor!

Ogün

Öne ÇıkanKonular