Batuhan sonuçtan hiç memnun değil

Martı TAG'de Aracınız Bağlanırsa Çekici Ücretini Kesinlikle Ödemiyor!

22 Ağustos 2024 22:11

Martı tag sürücüsü mağdurlarından bir tanesi de benim. Aracım, sivil polis ekiplerince 2 ay süreyle bağlandı. Yaklaşık 32.000 TL ceza kesildi.
Sonrasında kendi avukatım aracılığıyla davamı açtım, yürütmeyi durdurma kararı aldırtıp aracımı otoparktan aldım.

Martı tag'in bu süreçte desteği çok kötüydü. Eğer ben kendilerini arayıp da sürekli durum sorgulaması yapmasam, hiçbir konuda bilgi vermek için dahi dönüş yapmıyorlardı. Ve nitekim yürütmeyi durdurma kararı sonrası aracımı teslim aldıktan sonra, faturaları tamamen kendi uğraşlarım sonucu bulabildiğim tagdestek@marti. Tech email adresine gönderdim. 2 fatura paylaştım, otopark ücreti ve çekici ücreti olarak.

Bana yalnızca otopark ücretini gönderdiler. 5 Ağustos tarihinden beri, çekici ücretinin de yatırılması konusunda kendilerine ulaşmaya çalışıyorum ancak kesinlikle hiçbir dönüş alamıyorum. Az önce son emailimi de attım ve ben artık konuyu mahkemeye taşıyorum!

Öncelikle tüketici mahkemesiyle başlayıp, sonuç alamadığım durumda da avukatım aracılığıyla Martı'ya dava açacağım.
O*** A**** bey, desibelini en yükseklere çıkarıp da "Martı tag yasaldır, Martı tag sürücülerimizi koruyacağız" diyerek net olarak insanları manipüle ediyor.

-- Yukarıda bahsettiğim mailimin, yani sizi mahkemeye vereceğim dediğim mailimin hemen ardından aradılar. Çekici ücretinin neden ödenmediğini sorduğumda "süreç bu şekilde ilerliyor" şeklinde yanıt verdiler. Bir sebepleri dahi yok bu konuda! Görüşmenin ses kaydını aldım. Dediğim gibi Tüketici Mahkemesinde sonuç alamazsam, direkt olarak dava açıp bu ses kaydını da kullanacağım.

Ben sanki kendi keyfime aracımı çektirdim, bağlattım da "Biz sadece otoparka destek olabiliyoruz, çekiciyi ödeyemiyoruz. -Neden? +Çünkü süreç böyle işliyor." diyorlar.

Martı tag kullanan vatandaşlar da şunu çok iyi bilmeli, bir polis çevirmesine yakalandığınızda yolcuya da para cezası kesiliyor!
Sürücüsünün arkasında duramayan, her yerde yasal olduğunu ilan etmesine rağmen hala herhangi bir yasallığı bulunmayan Martı tag'e karşı toplu dava işine de varım, bilginiz olsun. Sürücülere çağrımdır.

Saygılarımla.

profile profile profile
26 Ağustos 2024 14:03

İlgili şikayetim, Şikayet Var'da yayınlandıktan sonra Martı tag çağrı merkezi tarafından arandım. Arayan Ela isimli operatör arkadaşın, şikayetimi dahi okumadığı çok belliydi. "Aracınızı otoparktan aldığınızda otopark ödemesi için destek olacağız" dedi, ki konu bu değildi. Yani ne konuya hakimdi ne de şikayetime. Tekrar anlattım durumu ve sordum, çekici ücretini neden ödemediklerini. Kendisi "şirket politikası gereği, ödemiyoruz." gibi bir cevap verdi. Ben de hakkımı yasal olarak savunacağımı söyledikten sonra tehditvari bir tonda "Size marka karalama suçlamasıyla dava açarız, masraflarını da size yansıtırız." dedi. Ses kaydı mevcut. Şikayetime ilave olarak bu tavrı ve konuya yaklaşımı da aktarmak istedim herkese.

24 Ekim 2024 10:27 (Şikayetten 2 ay sonra)

Merhaba, Talebiniz ile ilgili görüşme sağlanmıştır. Saygılarımızla, MARTI TAG EKİBİ.

Yorumlar (7)

Arzu
Arzu
Şikayeti Çözüldü

Merhaba gecen hafta bağlandı aracımız nasıl başvuruyoruz acaba, avukatsız olmuyor mu bir de idari mahkeme demişler orası için de ödeme vs masraf çıkıyor mu?

Osman
Osman
Şikayeti Çözüldü

Benvarım

Merhaba, yürütmeyi durdurma kararını nasıl aldırdınız, gerekçeniz neydi? Yardımcı olur musunuz

Cüneyt
Cüneyt

Ödeme yapmalarını beklememiz olağan bende yakalattım aracımı alıp tekrar destek olacağım çünkü taksicilik şoförün alın teri ile kendi emeği karşılığında kazanılması gerekli. Plaka sahibi ile galericiler çeksinler şoförün cebinden dolayısı ile biz vatandaşlardan taksimetre olarak cebimizden çıkıyor ve paylaşımlı yolculuğu destekliyecem gerekirse tekrar tekrar yakalanana kadar

Niyazi
Niyazi

Merhaba benim aracım bağlandı haftaya perşembe aracımı çıkaracağım da nasıl bir yol izleyebiliriz destekçi olur musun konu hakkında Otopark ücretini ödeyip onlara dekont mail yoluyla gönderiyoruz geri onlar mı gönderiyor bir de otopark ücretini kesin olarak yatırıyorlar mı ve ne kadar ödediniz otoparka Boğaziçi veya Zeytinburnu trafik bölge varmış oradan belge alarak mı gidiyoruz otoparka?

Azad
Azad

Hocam aracı kaç günde alabildiniz acaba bende geçen hafta sonu yakalandım martı çok geç dönüş sağlıyor kendim aracı almak için yürütme durdurma iptalinde bulunmak istiyorum.

Batuhan

Merhaba, bu öyle tam olarak tarih verilebilecek bir durum değil. Mahkemeye ve hakime göre değişiklik gösterebilir. Avukatınız daha sağlıklı bilgi verecektir o konuda. Geçmiş olsun.

Recep
09 Ekim 2024 22:09
Mert sonuçtan hiç memnun değil

Marti Tag Surucu

05 Nisan 2024 11:05