Marti Ehliyetsiz Kullanıldığı İçin Ceza

Oğuzhan
25 Mayıs 2024 12:03

Martı Mobilet kullanırken trafik çevirmesine alındım. Aracı stop edip kenara geçmem söylendi. Martı'da kiraladığımı söyleyip uygulamadan kapattım. Ehliyet istediler, olmadığını söyledim. Cezai işlem uygulandı. Uygulamaya kayıt olurken ehliyet talep edilmiyor ve ehliyetsiz kullanılabileceği söyleniyor, ancak yine de ceza yazdılar. 0.25 kW üstü araçların ehliyete tabi olduğu söyleniyor ve Martı Mobilet 0.50 kW olduğu için yasaya uymuyor deniliyor. Uygulama benden ehliyet talep etmedi, ancak polis etti. 12,977 TL ehliyetsiz araç kullanma cezası yedim. Cezaya itiraz edersem temyiz 6 ay sürüyor. Mağduriyetimin giderilmesini ve gereğinin yapılmasını arz ederim.

25 Mayıs 2024 11:48

23.05.2024 Perşembe günü gerçekleştirdiğim Martı Mobilet sürüşü sırasında polis çevirdi ve ehliyet sordu. Ehliyetim olmadığı için sürücü belgesiz araç kullanmaktan 12997 TL ceza yedim. Karayolları kanununa göre 0.25 kwa üzeri araçlar için ehliyet gerektiği söyleniyor. Cezaya itiraz etmek için Martı müşteri hizmetlerini arayarak mobiletin kwatt değerini öğrenmek istedim ancak bilmediklerini söylediler. Sonrasında 0.50 KW olduğunu öğrendim. Bu bilgilerle tanıdığım trafik polisi arkadaşıma sorduğumda normalde mobiletler için ceza kesilmeyeceği ancak Martı mobiletlerde plaka bulunduğu için itiraz etsem dahi cezanın düşmeyebileceğini söyledi. Martı desteğe mail atmam söylendi ceza tutanağıyla birlikte gönderdim. 12977 TL ceza yedim. Mağduriyetimin giderilmesini gereğinin yapılmasını arz ederim.

25 Mayıs 2024 13:07 (Şikayetten 1 saat sonra)

Merhaba, İlettiğiniz konu ile ilgili inceleme yaparak, en kısa süre içerisinde size bilgi vereceğiz. Saygılarımızla, MARTI EKİBİ

Deniz sonuçtan hiç memnun değil

Deniz
14 Haziran 2024 12:45