İslam sonuçtan hiç memnun değil

İslam
20 Temmuz 2024 23:37

LG markasının satış bayisi olan Kutup Şirketler Grubu Ankamall LG bayisinden 25.12.2023 tarihinde 75 inç Qned 816re kodlu televizyonu satın aldım. Bir gün sonra cihaz kurulumu yapıldı. Ocak ayı içinde önce TV uygulaması, sonra bağlamış olduğum PS5 cihazımdan Netflix uygulamasında 4K bir film izlerken ekranda belli bölgelerde ekran siyahken LED patlamaları olduğunu fark ettim. Ve 444 6 543 numaralı hat üzerinden servis kaydı oluşturdum. Sonraki gün servisten gelen yetkili arkadaşlar cihazda kontrolleri yaptıklarında onlar da aynı arızayı tespit ettiler ve cihazımın daha 1-2 haftalık olduğunu, değişim ya da ekran onarımı olabileceğini, konuyu üst merciye ileteceklerini, kararı LG Türkiye'nin verip değişimi ya da onarımı TV'yi almış olduğum Ankamall LG Kutup Şirketler Grubu'nun yapacağını ilettiler. Fakat sonraki tarihte bana 0850'li bir hattan ulaşılıp cihazda bir problem görülmediğini ve herhangi bir işlem yapılmadan dosyanın kapatılacağını belirttiler. Ben de konuya itiraz edip tekrar kontrol edilmesini istedim ve servis tarafından bana tekrar 'Tarafımızdan incelendi fakat herhangi bir arıza görülmedi, LG tarafından da bir arıza görülmedi, o yüzden bir işlem yapamıyoruz.' deyip konuyu kestiler. Ben konuyu Tüketici Hakem Heyeti'ne 22.02.2024 tarihinde 'Malın yenisiyle değiştirilmesi/Hizmetin yeniden görülmesi' adı altında bildiride bulundum. Lakin bu süreç 22.02.2024 savunması istendi. 22.04.2024 savunması geldi şeklinde sistemde çakılı kaldı. Bu süreçte tarafıma ne LG Türkiye ne de Kutup Şirketler Grubu tarafından çözüm ya da çözümvari bir iletişime geçilmedi. Sonuç olarak 25.12.2023 tarihiyle 57.599 TL ödeyerek aldığım 75 inç Qned 816re kodlu TV'mi keyifle kullanamayıp tarafların çözümsüz kalmasının eksikliğini çekmekteyim. Bu yazım naçizane açmayı planladığım dava öncesi tarafların mağduriyetimi çözmeleri için son bir iletişim biçimi olarak kullanmayı doğru bulduğum çözüm biçimidir. Sadece LG Türkiye ve Kutup Şirketler Grubu değil, Ticaret Bakanlığına bağlı olan Tüketici Hakem Heyeti de bu duruma 22.04.2024 tarihinden beri kayıtsızdır. Bugün tarih 20.07.2024'tür. Gereğinin yapılmasını arz ederim.

Mesut
Mesut

6 ay dolmasına 3 gün kalmış değişiklik yoksa heyete bizzat gidin

Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Ahmet
05 Ocak 2024 22:57
lg-ile-hayal-kirikligi-6.jpg
Yiğit sonuçtan hiç memnun değil

Yiğit
25 Temmuz 2023 14:47