Ömer
Ömer
LG
14 Aralık 2024 23:2711.636

22.11.2024 tarihinde İzmir Optimum LG mağazasından F4T2VYMEW model numaralı çamaşır makinesi satın aldım. 23.11.2024 tarihinde evime getirilip kurulumu yapıldı. Servis elemanı, pamuklu programda makinenin boş çalıştırılması gerektiğini söyleyip makineyi çalıştırıp gitti. Bir süre sonra makinenin bitmesine nereden baksanız bir saat varken makine durdu. Servis elemanını hemen aradım ve makinenin kendi kendine durduğunu anlattım. O da bana makinenin boş olduğunu algıladığı için durduğunu, bunun normal olduğunu, kendi çamaşırlarımı atıp artık yıkayabileceğimi söyledi. Bunun üzerine yaklaşık bir buçuk saatlik bir program çalıştırdım ve 2 saatten daha uzun sürdüğünü fark ettim. Bunun üzerine makineyi video kaydına alıp eve LG yetkili servisini çağırdım. 09.12.2024 tarihinde yetkili servis elemanı eve geldi. Servis elemanı çok tecrübesizdi, böyle bir sorunu daha önce hiç duymadığını söyledi ve başka ustaları arayıp onlara danışarak sorunu anlamaya çalıştı. Bunun üzerine kendisine video kayıtlarını gösterip telefonuna da bu video kayıtlarını gönderdim. Sorunu anlatıp bununla ilgili video göstermeme rağmen servis formunun üstüne 'cihazda arıza görülmedi, kullanıcıdan çektiği görüntüler alındı, merkezle görüşülecek, tüketici iade istiyor' yazdı ve yetkili servisin iade talebiyle ilgili bana geri dönüş yapacağı söylendi. 5 gün oldu, hâlâ tarafıma bir geri dönüş yapılmadı. Servis elemanı gittikten sonra 2 kere daha makineyi sırf videoya kaydetmek için çalıştırdım. Başından sonuna kadar videoya kaydettim.
İlk aldığım videoda makine tarafından 1 saat 27 dakika olarak belirlenen program tam olarak 1 saat 48 dakikada sona erdi.
İkinci aldığım videoda makine tarafından 1 saat 36 dakika olarak belirlenen bu program tam olarak 2 saat 31 dakikada sona erdi.
Ben akşamları uyumak için makinenin başında acaba ne zaman bitecek diye nöbet mi tutmak zorundayım veya bir plan yapmak için makinenin keyfini mi bekleyeceğim? LG firmasının sorumsuzluğu yüzünden şu enflasyonist ortamda tekrar borç altına girerek yeni bir makine almak zorunda kaldım. Sıfır çamaşır makinesinin böyle arızalar vermesi LG markasına olan güvenimi tamamen sarstı. 20 yıllık eski çamaşır makinemi yenileyim derken onu mumla arar oldum.
Makineyi alıp götürüp kendiniz denemeden neyin değerlendirmesini yapacaksınız çok merak ediyorum. Ben bu bozuk ürünü kullanmak zorunda değilim. Haklarımı biliyorum. Arızalı olan bu makinenin LG firması tarafından bir an önce iade alınmasını ve tarafıma bedel iadesi yapılmasını talep ediyorum.

2 Ocak 2025 17:18

Ben böyle bir özelliği ile 8 yıl geçirdim ve şimdi makinamı değiştiriyorum İnşallah Yeni alacağım makinede böyle bir sorun olmaz ben bu makineyi bir aylıkken servis çağırdım Sırf bu Şikayetimden dolayı bu bir arıza değil özellik dedi servis bana ama nefret ettim

2 Ocak 2025 16:29

Ah ahh Sizi en iyi ben anlarım Lc nin bu özelliği Beni nefret ettirdi Servisin bile bilgisi olmayan bir özellik Makine araştırmasındayım ve bayilere böyle bir özellik istemiyorum Evimdeki makineden nefret ettim dediğimde bayiler bile böyle bir özelliği bilmiyor

Tümünü Gör
LG  Çamaşır Makinesi Sıkma Yapmıyor!

LG  Çamaşır MakinesiSıkma Yapmıyor!

Özkan
LG 9 Kg Çamaşır Makinesi Ses Ve Sensör Sorunu

LG 9 Kg ÇamaşırMakinesi Ses Ve Sensör Sorunu

Emre
LG Think A Yıkamalı Kurutma Sorunu

LG Think A YıkamalıKurutma Sorunu

Hacer
LG Çamaşır Makinesi Pişmanlığı!

LG Çamaşır MakinesiPişmanlığı!

Berkan