Lexus Türkiye'de Fiyat Dalgalanması Ve Müşteri Memnuniyetsizliği

05 Temmuz 2024 12:10

Mayıs 2023 ayı ortalarında Lexus Ankara Çankaya bayisini ziyaret ettim. Test sürüşü yaptım ve RX500h F Sport 2023 model aracı beğendim. Lexus satış temsilcileri araç fiyatına bana 5.950.000 TL verdi ve resmi internet sitelerinde de bu fiyat vardı. Kendi arabamı satamadığım için aracı ancak 30.05.2024 tarihinde satın aldım. Ama bu tarihe kadar 2 ya da 3 kez aracı görmek ve sorular sormak için bayiye gittim geldim. Aracımı bana 30.05.2024 tarihinde 6.250.000 TL'ye sattılar. 'Durun yapmayın. Hani 5.950.000 TL' desem de 'O kampanya bitti, yeni fiyat bu. Mutlaka alın, bu aracın fiyatı çok artacak, 2024 modelleri pahalı olacak.' dediler. Aracı çok beğenmiştim ve satın aldım. Dün tarihi itibarıyla Lexus Türkiye aynı aracın fiyatını tekrar 5.950.000 TL'ye indirdi ve resmi sayfalarında yayımladı. Tabii ki bu durum karşısında şok oldum. Yani bir ay içinde bana 6.250.000 TL'den aracı satıp sonra 5.950.000 TL'ye indirmeleri hiçbir etik yanı yok ve düpedüz müşteri zarara uğratmak. Ve ben o kadar Lexus hayranı olarak gittim geldim ve severek aldım. Bir de piyasada kalitesini ispatlamaya çalışan Lexus Türkiye bunu yaptı. Sorarım, bize satış yaparken 'Arıza yapsa aracımızı helikopter ile almanız ya da Lexus tırı vermeniz aracımızı taşımanız' falan filan bu yapılan yanında bana göre laf. Bugün Lexus Çankaya bayi sorumlusunu aradım, dinledi ve 'Haklısınız, sizi anlıyorum, ben de ilettim konuyu' falan filan gibi laflar ile bitirdi olayı. Yani bize olan oldu ve 300.000 TL zarar ettik. Arabayı severek aldım, kalite harika ama bu durum beni çok soğuttu. Görelim bakalım, bu kendi ile övünen Lexus Türkiye bu durumda ne yapacak. Kendilerinden en kısa zamanda bir destek alırsak bunu da yazarak kendilerine teşekkür edeceğim.

Sinan

Hocam merhaba bende aynı arabaya bakıyorum acaba parça sıkıntısı var mı memnun musunuz acaba merak ettim

Sinan sonuçtan hiç memnun değil

Bakım Ücretindeki Ani Artış Ve Müşteri Memnuniyetsizliği

30 Mayıs 2025 13:28
Ramazan sonuçtan hiç memnun değil

Toyota Nın Hukuk Sistemimizin Yavaş Olmasından Aldığı Güç.

Ramazan
15 Şubat 2024 23:59