KVK Sıfır Kayıt Dışı Getirdiği Telefonlara Bizim IMEI Yüklüyor

Sosyal
12 Şubat 2024 20:16

Dört yıl önce aldığım cep telefonunu iki kez KVK teknik servisine gönderdim. Bir hafta önce BTK'dan IMEI klonlanması bildirimi aldım. Hemen KVK'yi aradım ve e-posta yoluyla müşteri desteği ile iletişim kurdum; bir haftadır her gün yazışıyorum. Belgeleri tam olarak göndermeme rağmen sürekli eksik olduklarını söylüyorlar. Bugün yine aynı sorunu yaşadım.

Bu kez, üzerime kayıtlı olan cep telefonunu ve gönderdiğim kimlik fotokopisini kabul etmediler. Annemin kimlik fotokopisini istediler. Daha önce annem iki kez teknik servise kendi adına telefon göndermişti. İşlerim nedeniyle ben bunu yapamamıştım. Sadece benim başıma gelen bir durum olmadığını, diğer platformlarda da KVK şirketine yönelik bu tür klonlama şikayetlerinin birden fazla arttığını fark ettim.

Bu olaydan sonra KVK'nin bu IMEI'leri ya kendisi satıyor ya da yurt dışından kayıt dışı getirilen telefonlara teknik servise gelen cep telefonlarının IMEI'lerini kopyalayıp sıfır olarak sattığını düşünmeye başladım. Durumu anladım ve Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuruda bulundum.

Sevda sonuçtan hiç memnun değil

KVK Teknik Servis İle İletişim Sorunu Ve Beklenmedik Anakart Değişimi

Sevda
11 Nisan 2025 17:24
Aygün sonuçtan hiç memnun değil

Aygün
25 Haziran 2024 18:07
Harun sonuçtan hiç memnun değil

Harun
14 Aralık 2023 15:27