Kültür ve Turizm Bakanlığı Manavgat Side Antik Kent Ücretli Otopark Ödeme Sorunu

13 Ağustos 2024 13:12

Manavgat Side Antik Kent ücretli otoparka arabamı gece saat 1-2 civarı park ettim. Yaklaşık 1 saat gezdikten sonra çıkış yaptım ve 70 TL ücret gösterdi. Sonra çıkıştaki güvenlik görevlilerine sordum, nasıl ve nereye ödeme yapacağımızı. Güvenlik görevlileri burasının bakanlığa ait olduğunu, kendilerinin ise belediye personeli olduklarını ve bilmediklerini söylediler. Böylelikle çıktım ve ayrıldım. Eve geçince uyuyamayıp tereddüt ettim ve internette biraz araştırdım. Şikayetvar'da bir şikayete ulaştım. Çıkış yaptığın halde ücret ödeme yapılmadığı için borcun katlanarak arttığını öğrendim. Tereddüt edip sabaha karşı 5 gibi otoparka tekrar gittim. Bu sefer güvenlik görevlileri ödeme merkezleri olduğunu söylediler. Ödeme merkezinde otomata plakamı girdiğimde 70 TL olan borcun 110 TL olduğunu gördüm. Buraya kadar her neyse dedim ama ödeme yapmak isteyince otomattan ödeme alınmıyordu. Ödeme yapamadan tekrar ayrıldım. Güvenliğe çıkarken tekrar sorduğumda gündüz gelirsem bakanlıktan görevli kişilerin olduğunu ve onlara ödeme yapabileceğimi söylediler. Neyse, gündüz oldu ve ben saat 11.30'da tekrar otoparka gittim. Bir kez daha denedim ve ücretin 210 TL'ye çıktığını gördüm. Ödemeyi yine yapamadım, otomattan çalışmıyordu. Neyse, orada bakanlıktan görevli kişiler pos cihazıyla ücret alabileceklerini söylediler ve 50 TL'lik ödeme kestiler ve sıkıntı olmayacağını söylediler. Benim plakama orada ceza işlemeye devam eder ve icra takibiyle uğraşırsam ne olacak dedim, bunlar silinecek dediler. Bu bana güvensiz gelse de en azından elimde bakanlığa ait bir ödeme fişi olsun isteyerek ödeme yaptım ve ayrıldım. Manavgat Side gibi misafir potansiyeli çok yüksek olan bir yerde böyle sorunlar insanlara çok mağduriyet yaratabilir. İlgililerin umarım bir çözüm yolu vardır. Daha sonra icra gibi bir şeyle karşılaşırsam en azından bu benim şikayet dilekçem olarak burada kalsın.

14 Ağustos 2024 04:52

Evet bu gece dayanamayıp tekrar gittim ve ödememin 530 TL'ye çıktığını gördüm. Mecburen bu durumdan mağduriyet yaşamamak için çalışan bir otomattan 530 TL ödeme yaptım. Bu mağduriyetimin karşılanmasını talep ediyor ve bu ödememin iadesini arz ediyorum

Kır
Kır

Merhaba Side antik kente gittik otoparka park edip 1 saatlik gezintiden sonra çıkış yapmak için ödeme noktasına geldim plakayı yazdım 70 TL ödemesi çıktı fakat hiçbir şekilde ödeme almadı görevliler belediyenin elemanıymış kültür ve turizm Bakanlığına bağlı olduğu için bilgileri olmadığını söylediler sonuçta ödeme yapamadım İnternet ten araştırdım herhangi bir şekilde ödemeyle ilgili bir şey yok sadece benim gibi mağdurlar var

İnternetten ödeme var mı?

Reyhan
Reyhan

Sonuç ne oldu aynı sorunu yaşıyoruz

Murat

Sonuç yok ben sadece mağdur olmamak adına ödememi yaptım. Bekliyorum para iadesi yapacaklarını pek düşünmüyorum ama umarım yaparlar

31 Ağustos 2024 00:10

27 Ağustos 2024 09:06

30 Ağustos 2024 15:50
Kültür ve Turizm Bakanlığı T. C. Kültür Turizm Bakanlığı Side Antik Kent Otopark Ücreti Sorunu