Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Kelebek Vadisi

04 Mayıs 2024 11:14

1 Mayıs'ta hızlı trenle Eskişehir'den Konya'ya gezmeye geldik. Selçuk'ta indik ve Kelebek Vadisi'ne gidebilmek için taksiye bindik, çünkü belediye otobüsü veya dolmuş, indiğimiz yerde bulunmuyordu. Selçuk'tan Kelebek Vadisi'ne mesafe 8,5 km olmasına rağmen, taksi 180 TL ücret talep etti. Merkeze inip oradan gitmeyi düşünebilirsiniz ancak merkezden Kelebek Vadisi'ne 13 km mesafede ve dolmuş veya belediye otobüsü ile gidiliyor; bu da oldukça fazla dolanmayı gerektiriyor. Kelebek Vadisi'nden dolmuşlar seyrek olarak ve genellikle mahalleden dolu olarak geliyor. Eğer binebilirseniz ne mutlu size ancak bence sefer sayısının artırılması ve dolmuş ile otobüslerin çoğaltılması gerekiyor. Selçuk'tan Kelebek Vadisi'ne belediyenin, gelen misafirler için otobüs seferleri düzenlemesi gerektiğini düşünüyorum; çünkü insanlar gereksiz yere fazla para harcamak zorunda kalıyorlar. Hızlı tren, taksi, yeme-içme, şekerleme ve müze giriş ücretleri derken, dört kişilik bir aile için yüklü bir masraf çıkıyor. Belediyeden bu konuda daha duyarlı olmasını talep ediyorum. Bir vatandaş olarak bu durumun göz önünde bulundurulmasını istiyorum.

Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Turu Otobüsü

09 Temmuz 2024 13:56