Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Otobüsü Polis Kimliği Geçersiz!

25 Mart 2024 15:26

Ben Yalova ilinde görev yapmaktayım ve polis memuruyum. Bugün yani 25.03.2025 tarihi saat 13:45 sıralarında Yalova Altınova ilçesinden Karamürsel'den Çayırova istikametine gitmekte olan 41 AIG*** plaka sayılı 700 numaralı belediye aracına bindim. Toplu taşımalarda şehir içi ve şehirler arası ücretsiz seyahat yapacak kurum ve meslekler gerekli mevzuatlarda kanun maddelerinde ve Cumhurbaşkanı Kararnameleri ile sabittir. Demem o ki bu araca bindim ve polis kimliğimin geçersiz olduğunu bana o saatteki araç şoförü söyledi ve bir hayli kötü bir duruma düştüm. Ben gittiğim Her ilde polis kimliğimle bu kanun kapsamındaki taşıtlarda ücretsiz seyahat yapmaktayım. Her gittiğim ilde de ayrıca seyahat kimlik kartı o belediyeye ait ücretsiz geçiş kartı çıkaracak değilim kaldı ki 81 adet ücretsiz kartım olmuş olur bu da bir hayli komik olur ifade ettiğim mağduriyeti ve kötü durumu cevabınızla beraber ilgili bakanlığa yazacağımdan gerekli açıklamalı cevabınızı ve önlemlerinizi bekliyorum. Durum polisin şeref ve saygınlığı açısından elzemdir. Aksi durumda sanki ben polis olarak otobüse bedava binmeye çalışıyorum gibi vatandaşın içinde rencide olup küçük düşürülmüş oluyorum. Sadece ben değil sürekli devam eden bir konu olduğunu da bilmenizi isterim.

26 Mart 2024 08:56 (Şikayetten 17 saat sonra)

Merhaba, Bahse konu şikâyetiniz ile ilgili tarafınıza geri dönüş sağlanacaktır. Büyükşehir Belediyesi olarak verdiğimiz hizmetlerin şekillenmesinde siz değerli vatandaşlarımızın memnuniyeti esas tutulmaktadır. Bilgilerinize sunar, iyi günler dileriz.

26 Mart 2024 09:56

Bekliyorum

28 Mart 2024 00:09

Kocaeli Belediyesi tekrar etmekte fayda görüyorum polis kimliği başka bir ilde belediyeye otobüsüne binmek için geçersiz mi yani mağduriyetimi dile getiriyorum halen 2005 yılından bahsediliyor

28 Mart 2024 00:14

Geçen tarihlerde polis kimliğimle Kocaeli belediyesine ait bir otobüse binerken sorun yaşadığımı ifade ettim. Konunun dışına çıkmanıza gerek yok ben başka bir ile ait belediyede polis kimliği ile tarafıma verilmiş bir hakkı kullanamaz mıyım? İstanbul ili de ücretsiz özel kart çıkarmış ancak ben dış kadro olduğum için her gittiğimde polis kimliği ile bu haktan faydalanıyorum bunu bir örnek olması açısından söylüyorum

Hakan
Hakan

Polis arkadaşımla aynı mağduriyeti yaşadım. Bu konunun çözülmesi çok basitken neden zorluk çıkartılıyor öğrenmek istiyorum. Kocaeli Belediyesi bu konudan habersiz mi acaba. Bu kadar mağduriyete neden seyirci kalıyor. 81 il var Kocaeli belediyesinin mantık dışı uygulamasına göre 81 toplu taşıma kartı mı taşıyalım. Sayın Kocaeli belediye başkanına konu iletildi mi? Ne zaman çözülür.

Resul
Resul

Evet bu durum ile bende karşılaştım ve hala düzenlenen bir gelişme olmamış siz sonuç alabildiniz mi cevap geldi mi

17 Mayıs 2024 18:47

03 Mart 2025 07:44