KOSGEB

tam yıldız tam yıldız boş yıldız boş yıldız boş yıldız 1.9
Son 1 yılın verilerine göre oluşturulmuştur.
KOSGEB ile ilgili bir şikayetin mi var?
325 Şikayet
Şikayet Sıralaması
Gizem'in Teşekkür Mesajı
  • 22 saat önce

“Teşekkür ederim”

Gizem Şikayetini Yayından Kaldırdı
4 gün önce

KOSGEB Online Eğitim Videoları

E-devlette KOSGEB girişimcilik sertifikası için izlememiz gereken videoları sınırlandırılmıştır. Videoları bitiremiyorum diğer bölümlere geçemiyorum ve ilk videoda kaldım. Bununla ilgili yardımcı olursanız sevinirim. İlk videoyu bitirmeme rağmen, tamamlandı olarak görünmüyor

1 hafta önce

KOSGEB Müşteri İletişim Bekleme Süresi

KOSGEB müşteri iletişim hattını aradım önce 3 kişi var dedi. Sonra 2 daha sonra 10 15 dakika geçti. İlk sıradasınız dedi. Aradan 30 saniye geçti. Bu kez sıranız 7 demeye başladı. Acaba hata mı var diye beklemeye başladım. Bir baktım sıranız 6 diyor resmen hak yiyorlar. Hakkımı helal etmiyorum.

KOSGEB Müşteri İletişim Bekleme Süresi
1 hafta önce

KOSGEB Destek Kredisi Halkbank Fatsa Şubesi

Genç girişimci olarak KOSGEB'e proje sundum onaylandı ve sonrasında Halkbank'a kredi başvurusu için gittim 30 yaşını doldurmamış bankamıza onaylı projelerini sunan genç girişimcilere 300 bin TL'ye kadar 0 faizli kredi desteğinden faydalanmak için altını çiziyorum genç girişimci beni esnaf kefalete y...

2 hafta önce

KOSGEB İstanbul Haliç Müdürlüğü

KOSGEB İstanbul haliç müdürlüğü, Şirketimiz için gerekli olan KOBİ Vasfı Belgesini almak için şirketimizin bağlı bulunduğu KOSGEB Haliç Müdürlüğünü arayıp sistemde kayıtlı olan firma bilgilerimi güncelleyebilmem için destek talep ettim. Firmamıza atanan yöneticimiz a*** ö*** hanımefendi telefonlarım...

KOSGEB Hibe Ve KOBİ Destek Kredisi

Kardeşim dükkan açtı. KOSGEB'e kaydı vardı kendiliğinden hibe vereceğiz diye geldiler. Kendi dedikleri yazar kasayı almamızı istediler kredi çekip aldık. Sonra hibeyi alabilmek için bir de 70 bin tl kredi kullanmak gerekiyormuş. İlk başta sen krediye başvur hiben o hafta yatırılır diyorlardı. Kredi ...

KOSGEB Eğitim İlerleme Sorunu

KOSGEB e-akademi üzerinden eğitim alıyorum videoları izleyip bitiriyorum ama sistemde yeşil tik gelmediği için bir sonraki videoyu izleyemiyorum. Aynı videoyu birkaç defa izlemek zorunda kalıyorum, bu da sistemden sıkılıp eğitimlerden vazgeçmeme sebep oluyor. Bu kadar basit bir şeyi düzeltin, daha i...

KOSGEB Geleneksel Girişimcilik Sertifikası

Geleneksel girişimcilik sertifikası 30 dakika içinde e-devlette olacak denilmişti, ancak hala e-devlette göremiyorum. Belgemi sorun nedir? Bütün dersleri bitirdim, 30 dk içinde çıkacak denilmişti ama yok. Aynı durumu yaşayan kişiler var mı acaba?

4 hafta önce

KOSGEB Neden Ödeme Yapmıyor

3 aydır eleman desteği alamıyorum, toplamda 2 kere falan aldım onlarda hep eksik yatırıldı. KOSGEB'e güvenip eleman aldım, KOSGEB danışmanına verdiğim para ile birlikte 50 bini geçti. Zararım 3 ayda, bana 5 bin tl hibe ve 70 bin tl kredi verdiler. Sanırım fazlasıyla çıkartacaklar.

16 Nisan

KOSGEB İş Ve Geri Dönüş Alamayan

+90 ********28 05 numarası sabun paketleme için başvuru yaptım. Kişisel bilgilerimi verdim ve geri dönüş alamadım. Adıma yapılmış ve ya yapılacak olan herhangi bir işlemden mesuliyet kabul etmediğimi ıslak imzam olmadığını hiçbir mesuliyet kabul etmiyorum.

13 Nisan

KOSGEB Üyeliği İle İlgili Sorunlar

KOSGEB üyesi oldum fakat hiçbir muhatap yok. Aracı kuruluşlara inanmayın deniyor fakat KOSGEB görevlileri hiçbir şekilde yardımcı olmuyor. Müdürlükte ve çağrı merkezinde hiçbir şekilde yardımcı olmuyor. 4 aydır bize bakan müşteri temsilcisine ulaşamıyorum.

06 Nisan

KOSGEB Sınırlandırılmış Videolar

03 Nisan

KOSGEB Devlet Onaylı Kredimi Vermiyorlar

KOSGEB üzerinden desteğim onaylandı. Ama Halkbank, "bireysel puanınız yok" deyip krediyi vermiyor. Yeni esnafın nasıl bir puanı oluşabilir ki? Burada ya KOSGEB hatalı bilgi verip destek veriyoruz diyor, ya da Halkbank krediyi kullandırmak istemiyor. Her iki taraf da sıkıntılı. KOSGEB'in esprisi ne, ...

KOSGEB Eğitim Video Hatası

KOSGEB'e akademide ders videolarını izliyorum video bitmeden onay vermiyor. Defalarca izlememe rağmen yıldız butonunu aktifleştiremiyorum. İlk izlediğimde bunu bilmediğim için son 5 sn. Kala videodan çıkmıştım, hala aynı yerde duruyor video nasıl çözebilirim bu sorunu? Maalesef ki aynı şekilde.

Mesut'un Teşekkür Mesajı
  • 03 Nisan 16:30

“Teşekkürler”

Kosgeb Girişimcilik Sınavdan Atma

KOSGEB girişimcilik eğitimi 4. Bölüm sonundaki sınavdan atıyor ne yaptıysam olmadı sınavı tamamlayamadım. Sayfayı yeniledim oda olmadı.

Kosgeb İnternet Sitesi Erişim Sorunu

KOSGEB internet sitesi uzun süredir açılmıyor haftalardır deniyorum internet sitesine girilmiyor e devlet üzerinden de giriş mümkün değil sorunun çözümü var mı bilmiyorum çok araştırdım hiçbir sonuç bulamadım acilen düzeltilmesi gereken bir sorun çözüm bekliyoruz.

2 hafta önce
Turhan Şikayetini Yayından Kaldırdı
4 hafta önce
Esna Şikayetini Yayından Kaldırdı
04 Nisan
Tufan Şikayetini Yayından Kaldırdı

Marka Profili

KOSGEB bugüne kadar marka profili oluşturmadı.
KOSGEB henüz marka profili oluşturmadığı için Şikayetvar üzerinden şikayet cevaplamıyor ve buradaki müşterileriyle iletişime geçmiyor. Her firma Şikayetvar'da marka profili oluşturabilir.
Tarih ikonu
Son 1 yılda şikayetlerin henüz hiçbirine cevap vermedi.
Marka Karnesini Gör

Marka Profili

KOSGEB bugüne kadar marka profili oluşturmadı.
Tarih ikonu
Son 1 yılda şikayetlerin henüz hiçbirine cevap vermedi.
Marka Karnesini Gör

Sıkça Sorulan Sorular

KOSGEB kredisi nedir?
KOSGEB, KOBİ’leri geliştirmek ve desteklemek amacıyla kurulmuş bir kurumdur. KOSGEB kredisi ise; KOBİ düzeyindeki işletmelere verilen kredi ve hibeyi kapsamaktadır. Bu kredinin amacı KOBİ’lerin gelişmesi ve desteklenmesidir.
KOSGEB kredisini kimler alabilir?
İş yeri açma fikri olan herkes KOSGEB'e başvuru yaparak KOSGEB kredisinden faydalanabilir.
KOSGEB iletişim numarası nedir?
KOSGEB iletişim numarası 444 1 567’dir. Diğer KOSGEB iletişim bilgileri ve bunlarla ilgili şikayetler için ise buraya tıklayıp Şikayetvar’ı ziyaret edebilirsiniz.
KOSGEB kursları nerelerdedir?
KOSGEB kursları dönemsel olarak Türkiye’nin dört bir yanındaki pek çok şehirde açılmaktadır. Güncel kurs ve konum bilgisini kosgeb.gov.tr adresinden takip edebilirsiniz.
KOSGEB kayıt işlemleri nereden yapılır?
KOSGEB’in resmi sitesinden “KOSGEB’e İlk Başvuru” butonuna tıklayarak açılan formdaki bilgileri doldurup başvuru kaydınızı oluşturabilirsiniz.

KOSGEB Hakkında

KOSGEB; kendi işini kurmak isteyen küçük girişimcilere destek veren bir kuruluştur. 1990 yılından bu yana küçük ölçekli kuruluşlara karşılıksız ve karşılıklı yardımlarda bulunan KOSGEB, kendi işini yapmak isteyenlerin imdadına yetişmektedir. “KOSGEB nedir ne iş yapar?” soruları pek çok insan tarafından merak ediliyor. Ayrıca kimlerin KOSGEB’e başvuru yapabileceği de merak edilen bir başka konu. Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı olarak açılımı yapılan KOSGEB, ülkemizde sosyal ihtiyaçların ve ekonominin karşılanabilmesi amacıyla orta ve küçük ölçekli işletmelerin etkisini ve sanayideki payını genişletmek amacı taşımaktadır. KOSGEB ayrıca bu işletmelerin gücünü arttırabilmeleri adına da hizmet vermektedir. KOBİ’lerin rekabet düzeyini artırmak ve ihracat, kurumsallaşma ve Ar-Ge gibi alanlarda kendilerini geliştirmelerine yardımcı olmak da KOSGEB’in bir başka görevidir. Peki KOSGEB’e kimler başvurabilir? KOSGEB tarafından verilen iş kurma danışmanlığı eğitimini ya da uygulamalı olarak verilen eğitim desteğini alanlar, kurumca üniversite sınırları içinde gerçekleştirilen Genç Girişimci Geliştirme Programı’na katılıp; mezun olanlar ve İŞGEM bünyesinde bulunan girişimcilerden 1 yıl içinde işletme kurmuş olan şahıslar KOSGEB desteğinden faydalanabilirler.

KOSGEB Kredisi Hakkında

KOSGEB kredisi almak istiyor ancak nereden başlacayağınızı bilmiyorsanız ilk adımı KOSGEB’e kayıt olarak atabilirsiniz. KOSGEB resmi web sitesinde bulunan “e-hizmetler” menüsünden KOSGEB’e ilk başvuru işleminizi gerçekleştirerek kaydınızı yaptırabilirsiniz. Daha sonra işletmenizin KOBİ vasfı taşıyıp taşımadığının tespitinin sağlanması için KOBİ beyannamesini doldurmanız gerekmektedir. Verilen beyannamenizin mevzuata uygun olup olmadığının kontrolü KOSGEB uzmanı tarafından sağlanacaktır. Son olarak planladığınız desteklere KOSGEB uzmanları ile görüşüp başvuru yapabilirsiniz. 2009 yılından beri KOBİ’lerin geliştirilmesi görevini de üstelenen KOSGEB’in desteklediği sektörler; 2009’da 27353 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2009/15431 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenmiştir. Buna göre KOSGEB’in desteklediği sektörlerden bazıları; madencilik ve taş ocakçılığı ve imalat sektörleridir. Taş ocağı madenciliği, granit ocakçılığı, gıda ürünlerinin imalatı, sebze ve meyve konservesi, gluten imalatı, dondurma imalatı bu sektörlerden birkaçıdır.

KOSGEB İletişim Kanalları

KOSGEB kredileri ile ilgili detaylı bilgi sahibi olmak ve KOSGEB ile merak ettikleriniz diğer konular için KOSGEB iletişim kanallarını kullanarak KOSGEB ile irtibata geçebilirsiniz. KOSGEB iletişim kanalları arasında; Pazartesi ve Cumartesi günleri arasında 08:30-17:30 saatlerinde arayabileceğiniz KOSGEB çağrı merkezi, KOSGEB sosyal medya kanalları, Ankara’da bulunan genel merkez ve destek e-posta adresi gibi yollar bulunmaktadır. KOSGEB çağrı merkezini arayarak KOSGEB kredileri ile ilgili merak ettiğiniz konuları ve diğer sorularınızı iletebilirsiniz. Ayrıca KOSGEB’e kayıt olmak isterseniz web sitesi üzerinde yer alan “Nereden Başlamalıyım?” bölümüne göz atabilirsiniz. KOSGEB ile ilgili kullanıcı yorum ve şikayetlerini okumak isterseniz ise sayfamızı inceleyebilirsiniz. Dilerseniz siz de KOSGEB şikayet ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.