İbrahim sonuçtan hiç memnun değil

Jeep Renegade Servis Sürecinde Yaşanan Sorunlar

15 Ekim 2024 13:38

2020 model Jeep Renegade aracım var. Eylül ayı başında aracımda seyir halinde 100 km/h hızın üzerinde titreme olduğunu fark ettim (2 Eylül) ve yol yardım hizmeti için ilgili telefonu aradım. Kendileri ilgilenerek (gece saatlerinde) Tekirdağ Haliç Oto'dan teknisyene yönlendirdiler. Durumu teknisyene izah ettim ve teknisyen, aracı bu şekilde kullanabileceğimi ve ertesi gün servise gelmem gerektiğini bildirdi.

Ertesi gün (3 Eylül) servise gittiğimde servis müdürü ile test sürüşü gerçekleştirdik ve parçaların ellerinde olmadığını, ondan haber beklememi söyleyip beni araç ile gönderdi. 4 Eylül sabahı aracımı kullanırken araç, tüm güvenlik sensörlerini devre dışı bıraktı. Ben de evime yakın olduğu için aracı evin önüne bırakarak (artık güvenli bir şekilde aracımı kullanamayacağımdan) yol yardımından çekici ve ikame araç istedim ve aracı Haliç Oto Tekirdağ'a gönderdim.

Sonrasında servis maceramız başlamış oldu. Aracıma Haliç Oto Tekirdağ tarafından geçtiğimiz yıl sonunda (30 Aralık 2023) uzatılmış garanti yapıldı ve bu garanti 01.01.2025'e kadar tüm mekanik parçalar için geçerli ve sistemlerinde kayıtlı.

Servis müdürü işlemlerin yaklaşık 78.000 ₺ tutacağını ve aracımın uzatılmış garantisinin geçerli olmadığını belirtti! Gerekçe olarak aracın 15 bin ve 30 bin bakımlarının eksik olduğunu belirtti! Kendisine aracın 3. sahibi olduğumu, bu durumu bilmediğimi ve kendilerinin bu teklifte bulunarak bu uzatılmış garantiyi yaptıklarını belirttim. Servis müdürü de bunun yanlışlıkla olduğunu belirtti.

Aracım 26 Eylül tarihine kadar serviste kaldı ve bana aracın sorununun giderildiğini ve teslim alabileceğimi belirttiler. Ayrıca uzatılmış garanti bedeline karşılık bana 15.000 ₺ indirim uyguladıklarını belirttiler (normalde ödemem gereken bedel 0 ₺). Yine de bunu kabul ettim (artık uğraşmak istemediğimden)! Aracı almak için test sürüşü yaptığımızda gördük ki araçta hiçbir şey düzelmemiş :). Servis müdürü durumu kabul ederek tekrar aracı aldı.

Aracımı bana 15 Ekim tarihi itibari ile teslim edecekler 55.000₺ bedel ile! Bu süreç içinde bölge sorumlusu ile defalarca görüştüm (artık geri dönüş bile yapmıyorlar) ve sonuç alamadım. Call center da açılmış onlarca dosyam var ve yine sonuç yok.

Sonuç olarak; uzatılmış garantimin olup da cidden komik duruma düşürülmem mi, aracımın yaklaşık 40 gündür serviste yatmasına mı, yoksa boşu boşuna 55.000₺ verecek olmama mı kızayım bilemedim (53.000₺ bir önceki boşu boşuna yapılan müdahaleye 2.000₺ sorunumu çözen müdahaleye ödeyeceğim).

profile profile
15 Ekim 2024 17:28 (Şikayetten 3 saat sonra)
17 Ekim 2024 08:48

Şirket yetkilisi tarafından telefon ile geri bildirim yapıldı. Uzatılmış garantimin geçerli olduğu belirtildi. Fakat yapılan değişim işlemleri aracın geçmişi gerekçe gösterilerek garanti dışı olduğu belirtildi. Fakat bu işlere başlanmadan önce Haliç Oto tarafından tarafıma söylenen ''eğer uzatılmış garantiniz geçerli olsaydı para ödemezdiniz'' yorumunu şirket yetkilisine ilettiğimde ise ''yanlış yorum olmuş'' cevabını alıyorum. Aracın Haliç Oto tarafından uzatılmış garantisinin geçersiz olduğunu söylemesi TOFAŞ tarafından yanlış yorum olarak düzeltiliyor, Haliç Otonun "eğer uzatılmış garantiniz geçerli olsaydı para ödemezdiniz'' yorumu yine TOFAŞ tarafından yanlış yorum olarak değerlendiriliyor. Özetle; konu ödenmesi gereken ücret değil! Süreç boyunca müşterinin getirildiği konum/durum. Nereden bakarlarsa baksınlar kendilerini haklı çıkarmak için yorum yapıyorlar. Jeep alma kararlarınızı gözden geçirin bence :)

17 Ekim 2024 08:50

Ek olarak belirtmeliyim ki; bu durumumu üst yönetimlerine kadar ilettim. Çıkan sonuç bir önceki yorumumda belirttiğim gibi, durumun vehametini görün.

25 Ekim 2024 18:57

Tepeden tırnağa memnuniyetsizlik, teşekkürler 👍👍👍👍 insan aklı ile nasıl oynanır, süreç nasıl yönetilemez, müşteri nasıl geçiştirilir...

Yılmaz
Yılmaz

Ben de sıfır ya da düşük km Renegade düşünüyordum şu olay çok ciddi soğuttu arabadan. Üzücü bir durum ve sanırım durum çözülmemiş de. Geçmiş olsun

Ali
Ali

Birkaç haftadır Jeep Renegade modeli için araştırma yapıyorum ve karar verip önümüzdeki hafta alacaktım. Hiç yorumlara bakmamıştım sadece teknik özellikler v. S. Bakmıştım şimdiye kadar. Şikayetleri görünce araçtan soğudum ve almaktan vazgeçtim, yaptığınız bilgilendirme için teşekkürler.

İbrahim

Bu arada yanlış anlaşılmak istemem. Araç kullanım, performans ve Konfor açısından yeterli bir araç. Tek dikkat etmeniz gereken konu servisin ve müşteri hizmetlerinin eline düşmemek :)

Can sonuçtan hiç memnun değil

1.3 Tce Motor Risk Hatası Renault Sıfır Müşteri Memnuniyeti.

26 Ağustos 2023 05:26

Murat