Ayça sonuçtan hiç memnun değil

06 Eylül 2023 20:30

17.07.2023 tarihinde teslim aldığımız Jeep compass s-limited aracımızı 19.07.2023 tarihinde fark ettiğimiz kaput yamukluğu ve kaput içi vidaların boyasının kalkmış olmasından ötürü Otokoç’a gittik. İlk 15 dakika telaş içerisindeydiler. Sonrasında böyle bir şeyin olamayacağı, kurumda kimsenin mağdur edilmeyeceği iletildi. Ayrıca aracın tamponunda boya geçiş farkı var, tavan camında 2 adet bardak şeklinde çıkması zor tutkallar var, araç 20-30 km hızda giderken tekliyor, tavandaki çıtada pasta cila ile ancak çıkan bir parmak izi vardı, kaput yamuk ve içindeki vidalar soyulmuş durumda. Şikayetimize bir türlü dönüş olmadı, her aradığımızda ulaşamıyoruz denildi ve ardından 3 Ağustos’ta değişim talebinde bulunuldu. 14 Ağustos tarihinde kaputta ayar işlemi yapıldığı için değişim yapamayacakları iletildi.
Bunun üzerine değer kaybının karşılanmasını talep ettik. 15 Ağustos’ta değer kaybının da kabul edilmediği tarafımıza iletildi ve bize TOFAŞ’tan imzalı kaşeli “araçta ayar işlemi yapılmıştır” yazısı gönderecekleri iletildi. Yamuk kaput şikayetiyle gittiğimiz Otokoç bize kaput ayarı yapılmıştır yazısı verecekmiş. Ayar işlemi yapıldıysa kaput neden hala yamuk? Ekspere sokalım, yazıyı söyleyelim, buna rağmen değer kaybı gözükürse, sök-tak var derlerse, kaput değişimi ya da boyalı denirse değer kaybımız karşılansın dedik, eksper talebimiz bile kabul görmedi. Araç şu an 2.410.000₺ değerinde, 2.500₺’lik eksper talebimiz bile karşılanmadı. Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurduk. Heyet bizden yazıyı istedi. Yazı 22 gündür gelmedi. İmza yetkilisi tatilde denildi, maile dönmüyorlar denildi, aradık ulaşılamadı denildi. 19.07.2023 tarihinden beri biz arayıp biz peşlerinden koşturuyoruz.
İlk gün Otokoç kimseyi mağdur bırakmaz diyenler her yerde bizi yalnız bıraktı. Bugün Jeep’i aradık, bize dosyanın henüz sonuçlanmadığını ve yazıyı servise soracakları bilgisini verdi. Kaputu yaptırmaya ve tavan camındaki tutkalı çıkartmak için servise götürdüm. 3,5 saat sonra almaya gittiğimde camdaki tutkal hala duruyordu. Sorduktan sonra çıkartamadıklarını, başka gün tekrar gelmem gerektiği söylendi. Bugün ilk başvurumuzun üzerinden tam 49 gün geçmiş. Hiçbir mahcubiyet yok. Herkes, her şey çok normalmiş gibi davranıyor. TOFAŞ, Otokoç ve Jeep kurumsal görünüyor ama kurumsallıktan tamamen uzaklar. Koç Holding’in bünyesindeki firmalardan bunu asla beklemezdik.

profile profile profile
07 Eylül 2023 09:28 (Şikayetten 12 saat sonra)

Sevgül
Sevgül

Jeep Compass almak üzereydim, şu an kuşku içindeyim, umarım Jeep markasına yakıştıramadım

Ayça

Ben bu süreçler yaşanırken hamileliğimin son aylarındaydım. 14 gün önce ise doğum yaptım. Bugün başvurumuzun üzerinden tam 64 gün geçmiş. Her yerden şikayet kaydı oluşturmama rağmen hala herhangi bir geri dönüş alamadım. 64 gündür bir özür bile duymadım. Stres yaşamamam gereken şu süreçte en azından biraz daha hassas davranılabilirdi diye düşünüyorum. Daha yardımsever, daha problem çözücü, daha ulaşılabilir olunabilirdi. Aracımızı soran herkesi uyarıyoruz. Buradan bir araç alacak olursanız “Aracı herhangi bir problemi olmadan teslim aldım” yazısını imzalamadan önce araçtan iyi anlayan biriyle gelin ve ikinci el araç alıyormuş gibi aracınızı inceletin. Çünkü bunun geri dönüşü maalesef ki yok. Alacağınız cevaplar en fazla şu şekilde olacak: “Aracınızın üzerine bir şey düşüp boyanabilirdi, bu yine bir şey değil. Bunda bir şey yok. Kafanıza takmayın, bu gayet normal.” Ancak ne yazık ki o kadar para verip sıfır aldığımız araç için bu yanıtlar, süreçler ve yaklaşımlar bizim için hiç normal değil. Bilgilerinize

Ömer
14 Mart 2025 12:01

Samet
21 Mart 2024 11:09
Figen sonuçtan hiç memnun değil

Jeep Compass Sunroof Lastiği Deformasyonu Garanti Kapsamında İncelenmedi

Figen