Enes sonuçtan hiç memnun değil

Jeep Araçta Yedek Parça Ve İkame Araç Sorunu

Enes
31 Aralık 2024 09:45

Konu: Jeep Marka Araçta Yedek Parça Temini ve İkame Araç Mağduriyeti hakkında

48 ATN 7** plakalı Jeep Avenger marka aracımı 05.11.2024 tarihinde Denizli Fiat Yön Bayisi'nden sıfır kilometre olarak satın aldım. Ancak, 04.12.2024 tarihinde yaşadığım bir trafik kazası sonucu aracım zarar gördü. Kaza tutanağı polis tarafından tutularak sigorta poliçem gereği aracım, Jeep yetkili servisi olan Yön Otomotiv Tic. ve San. Ltd. Şti. Bodrum Şubesi'ne teslim edildi.
05.12.2024 tarihinde sigorta ekspertizi aracı inceleyerek değişmesi gereken parçaları tespit etti ve onayını verdi. Bu tarihten itibaren işlem başlatıldı. Sigorta poliçem kapsamında tarafıma sağlanan 14 günlük ikame araç sürem dolmasına rağmen aracımın yedek parçası temin edilemedi. Yetkili servis, parçanın yurt dışından geleceğini ve ay sonunu bulabileceğini belirtti. Ancak, ay sonunda tekrar bilgi almak için görüştüğümde parçanın hâlâ ülkeye girmediğini ve yurt dışından ne zaman çıkış yapacağını bilmediklerini ifade ettiler.
Bu durumda ikame araç talebinde bulundum. Ancak yetkili servis, 05.12.2024 tarihinde eksper onayına rağmen tarafından belirlenen 11.12.2024 tarihinden itibaren 30 iş günü geçmeden ikame araç talep edemeyeceğimi öne sürerek mağduriyetimi görmezden geldi.
İşe gidip gelmemi şahsi aracımla sağlıyorum ve yedek parça temininin hem belirtilen tarihlere uymaması hem de belirsiz bir süreye yayılması dolayısıyla iş hayatım ciddi anlamda etkilenmiştir. Yetkili servis hasar danışmanı ve Fiat/TOFAŞ genel merkeziyle düzenli şekilde görüşmeme rağmen kesin bir yanıt alamamaktayım.
Sonuç olarak:
1. Satışı gerçekleştirilen aracın yedek parçasının temin edilememesi ve sürecin sürekli olarak uzatılması;
2. İkame araç talebimin haksız gerekçelerle reddedilmesi;
3. Belirsizlik nedeniyle hayatımın olağan akışının zorlaştırılması ve mağdur edilmem,
nedeniyle aracımın teslim edilene kadar tarafıma acilen bir ikame araç tahsis edilmesini talep ediyorum.

profile profile profile
15 Mayıs 2025 15:12 (Şikayetten 4 ay sonra)

Jeep Avenger pişmanlıktır

Nesrin sonuçtan hiç memnun değil

Serviste Parça Bekleme Süresi Ve Mağduriyet

Nesrin
07 Ağustos 2025 17:13
Evren sonuçtan hiç memnun değil

Jeep Avenger Negatif Destek

Evren