11 Nisan 2024 19:27

11.04.2024 tarihinde saat 16.30'da Bornova Yüzbaşı İbrahim Hakkı caddesinde bulunan dereye bir kedi düştüğünü görüp, görür görmez belediyeyi aradık. Belediye bizi İZSU'ya yönlendirdi ve şikayetimizi bildirdik. Kayıt oluşturduklarını ve geleceklerini söylediler. Beklememize rağmen kimse gelmedi ve itfaiyeyi aradık, itfaiye ise hareket halindeyken alamayız deyip veteriner işlerine yönlendirdi. Veteriner işleri de bizim kurtarma birimimiz yok deyip itfaiyeye yönlendirdi. İtfaiye ekipleri de aynı şeyi söyleyip tekrar belediyeyi arattı. Tam bir buçuk saat güneşin altında hayvanı da kaçırmamak için çabalayarak telefonla birilerine ulaşmaya çalıştık ve sürekli aynı yerleri arayıp durduk çünkü herkes birbirine yönlendirdi. Koskoca İzmir'de bir tane yetkili birim hayvana yardım etmedi. Saat şu an 19.02 ve biz hala bu hayvana yardım etmeye çalışıyoruz. Kendi imkanlarımızla aramadığımız yer bırakmayıp kedi kapanı bulmaya çalıştık fakat sadece barınaklarda kolay bulunduğu için bulamadık. İtfaiye ekiplerinden ise siz kapanı bulursanız o zaman ekip gelir diye laubali bir cevap aldık. Belediyeden de itfaiyeden de veteriner işlerinden de belediyenin çağrı merkezi çalışanlarından da tek tek şikayetçiyim ve aynı şikayeti CİMER'e de yaptım. Yazıklar olsun hayvan günlerce orada kalmış biz saatlerce başında bekledik sepet sarkıttık bizim uğraştığımızın yüzde biri kadar bile uğraşmadınız. Hepinizden şikayetçiyim ve şikayetimin de arkasında duracağım.

Hasan
Hasan

Bugün mahallemizde bir evin çatısına kedi cılkmış 4 gündür orada kendimiz ne yaptıysak indiremedik. İzmir itfaiyeyi aradık bize böyle bir hizmetlerinin olmadığını siz kediyi yakalarsanız biz indirmeye geliriz gibi umursamaz bir cevap aldık konuştuğumuz kadının tavrını saymıyorum bile bağıra bağıra fırça attı gidin kime şikayet ederseniz edin diye de bir cevap verdi kendisi insanlıkta geldiğimiz son nokta bu işte.

Gizem
Gizem

Bu nasıl bir sallamamazlık ya. Bunlar kim oluyor. Böyle yapmaya hakları var mi. Görevleri bu değil mi.

26 Ekim 2023 11:32