Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

İtopya Bilgisayar'dan Aldığım Bilgisayarın Ekran Kartında Sorun Var Ve Teknik Servis Hizmeti

19 Haziran 2023 21:49

Sipariş numaram:230525033836407923
25.05.2023'de İtopya'nın internet sitesinden sığma-Plus hazır sistemini özelleştirerek sipariş verdim. Sistem bir hafta içinde elime ulaştı.

Ekran kartını takip gerekli tüm sürücüleri yükledim. Bilgisayarı açtığım zaman masaüstünde iken (yük altında değilken) herhangi bir sıkıntısı yoktu. Test etmek için Valörant oyununu indirdim. Oyunu açtığım zaman kasanın içinden cızırtı sesi gibi bir ses gelmeye başladı.

Ses hiç durmuyor sürekli devam ediyor. Kulaklık taktığım zaman bile duyabiliyorum. Farklı oyunlarda denediğim zaman da sonuç değişmedi. Oyunlarda sürekli drop yiyorum. Ekran kartı kullanımı sürekli dalgalanıyor. Herhangi bir şekilde oyun oynayamıyorum.

İtopya'nın müşteri hizmetlerine bağlandım ve durumu anlattım. Bana bilgisayarı teknik servise göndermemi söylediler. Bir kod verdiler ve bilgisayarı paketleyip gönderdim. 5-6 gün civarı bilgisayar teknik serviste kaldı. Bilgisayar bugün elime ulaştı ve hüsrana uğradım.

Bilgisayar kasasını düzgün paketlememişler. Kasanın koruma köpüklerini kırmışlar ve bilgisayarı düzgün paketlememişler. Bunun sonucunda bilgisayarımın kasası hasar görmüş. Koruma köpüklerini kargo firmasının kırmasına imkan yok çünkü koruma köpüklerinin kiralan parçaları kutunun içinden çıkmadı. Paketleme yapılmadan önce kırılmışlar. Teknik servis raporuna da bilgisayardan herhangi bir anormal ses gelmediğini yazmışlar.

Hiçbir şey yapmadan geri göndermişler. Ama videoda gördüğünüz gibi kasadan gelen ses çok bariz duyuluyor. Böyle bilindik bir firmada bu durumların yaşanması üzücü. Güvenipte aldık. Hata etmişiz.

Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Yoksa Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım. Hakkımı sonuna kadar arayacağım.

profile profile
20 Haziran 2023 09:47 (Şikayetten 11 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, Ürün ve hizmetlerimizle ile ilgili ihtiyaç duyabileceğiniz her konuda size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız. İlettiğiniz konu ile ilgili inceleme yaparak, en kısa sürede size bilgi vereceğiz. Saygılarımızla.

22 Haziran 2023 11:15

Herhangi bir geri dönüş sağlanmadı.

28 Haziran 2023 02:36

1 haftayı geçti hala dönüş alamadım. Tüketici Hakem Heyeti yolu gözüktü.

Oğuz sonuçtan çok memnun

08 Mayıs 2024 18:44
"İtopya'dan Umut Beye teşekkür ederim. Kendisi arayarak hem servis süreçleri hakkında bilgilendirdi, hem servisteki bilgisayarım hakkında süreci hızlandırdı."
Okan sonuçtan hiç memnun değil

11 Kasım 2023 02:18
İtopya Bilgisayar Kırık Gelen Bilgisayar Kasası
Gürkan sonuçtan hiç memnun değil

02 Aralık 2023 21:38
İtopya.com Dan Aldığım Sistem Bozuk Çıktı. Yardımcı Olmadılar.
İtopya.com Dan Aldığım Sistem Bozuk Çıktı. Yardımcı Olmadılar.

12 Şubat 2024 14:03
Haci sonuçtan memnun

12 Temmuz 2023 20:34
"Ben Cumartesi günü taraflarına sorunumu fotoğrafları ile birlikte mail attım geri dönüş yapılmadı, Pazartesi günü 4 kez telefon ile aradım ürünü taraflarına kargoladım. Fakat sorunum çözülmemeye devam etti en son çarşamba günü tekrar 2 kere aradım bir de müşteri hizmetlerinden azar yedim. Bugün bu konu çözüldü ama attığım tweet sayesinde çözüldü. Firmadaki çalışanlar kendi hatalarını kabul edip hemen pazartesi günü benim sorunumu çözmüş olsa hiç bunlar yaşanmayacaktı. Firma adı boşuna zarar gördü. Firma 12-13 bin tl zarardan kurtulmak isterlerken binlerde olası müşteri tweetimi gördü cevap yazdı beğendi rtledi. Keşke böyle olmasaydı yardım eden arayan çalışanlara teşekkür ederim fakat bu durum bir firma yönetiminin ve çalışanlarının olası bir konuda anlık reaksiyon verip çözüm odaklı çalışması gerektiğinin kanıtı oldu. Birkaç bin tl'den olmamak için belki on binlerce TL'lik zarara girdiler maalesef. Geç de olsa sorunumu çözdüğünüz için teşekkür ederim."