11 Kasım 2024 12:15

2022 yılının mayıs ayında iPhone 13 telefon aldım. Telefonu satışını yaparken çok övdüler. Şöyle rahat edersiniz böyle kullanışlı şöyle sağlam. 2 yıl 5 ay sonra telefonun bataryası şişerek ekranın kalkmasını sağladı. Acayip arası açıldı. Sıfır aldığım bir telefonun bana bu sıkıntıyı yaşatması hiç normal değil. Neredeyse patlayacakmış. Böyle sıkıntılı bir ürün satın aldığım için sağlam bir ürünle değişimin yapılmasını istiyorum. Böyle dünyaca ünlü bir kurumsal firmanın bu ürünün değişimini yapmasını istiyorum.

profile profile

Yorumlar (10)

Aleyna
Aleyna

Merhabalar cihazınızın garanti süresi dolmuş olmasına rağmen mi ücretsiz pil değişimi yapıldı? Aynı sorun bende de var 2.5 yıl oldu telefonumu alalı pil sağlığım 1 ayda %80'den %66'ya düştü ve bugün bataryanın şiştiğini fark ettim. Yarın Troy yetkili servisine götüreceğim pil değişimi için ücret ödeyip ödemediğinizi öğrenmek istedim.

Şule

Troy servise götürdünüz mü acaba nasıl bir yanıt aldınız?

Erkan
Erkan

Bu sorun benimde başıma geldi ve ekran kalktı Apple incelemek istediği için telefonu servise kabul etti. Ancak ayıplı bir ürün tamir ettikten sonra belki dava açma sürecim başlayabilir. Yeğenim avukat dava konusu yapsın. Bu kadar basit olmamalı o batarya ya patlasaydı ne olacaktı.

Medine

Eğer kazanacağımı bilsem açarım ki doğru söylüyorsunuz o batarya o kadar şişmiş gibi patlayadabilirdi. Ciddi sağlık sorunlarıdı yaşayabilirdik

Gaye

Merhaba, güncellemek istedim. Apple'dan randevu alıp Zorlu Center'a gittim. İlk başta iCloud şifremi hatırlamadığım için beni geri yollamaya kalktılar. Telefonumu açabilsem notlarımda vardı zaten şifrem. Yetkiliyle görüşmek istediğimi söyledim. İlk başta telefonun yenisini vermek zorunda olduklarını öncesinde de senelerce iPhone kullandığımı ve %84 pil sağlığı ile bıraktığımı açıkladım. Telefonumu bir şekilde açtım şifreme ulaştım ve bana da 13lerde bu sorunla karşılaştıklarını söylediler. Ve tabii ki yenisini vermeyip sadece ücretsiz batarya değişimini yaptılar...

Şule

İyi Günler benimde iphine 13 um 2 yıl 4 ayda hızlı bir şekilde pil sağlığı düştü ve kendi kendine kapanmaya başladı bir aksam bir fark ettim ekran kalkmaya başlamış pil şişmiş korktum tehlike oluşturabileceğinden hemen Eskişehir'de olan Troy Apple a götürdün 3500 TL ödeyip servise göndermek zorunda kaldım Apple resmi mağaza olmadığı mağaza sadece İstanbul'da olduğu için ve o gece beklerken daha da şiştiğini fark edip korkup ödemeyi yaptım servise gönderdim Apple müşter hizmetleri garantisi bitmiş ürüne asla ücretsiz pil değişmez dediler sizin bu yaşadığını görünce İstanbul'a götürmediğime pişman oldum sizce sonradan tazmin etme gibi bir durum olur mu iPhone 13 kullanıcıları ortak bir dava mi açsak

Medine

Banada aynısı yaptılar. O kadar para verip kısa zamanda böyle bir sorunla karşılaşmakta çok rahatsız edici bir durum. Yaptıklarını kabul edip yeni ürünle değiştirmelerinin gerektiğini düşünüyorum. Gerekli şikayetleri i yaptım ama geri dönüş alamadım. Daha fazla yorum veya şikayet olursa belki bir çözüm bulunabilir

Tuğba
Tuğba

Merhaba aynı şikayet bende de oldu. Pil yüzdesi zaten hızlı bir şekilde düştü. Birden kapanmaya başladı. Akabinde ekran kalktı. Pilin şişmiş olabileceği aklıma geldi ama Apple konduramadım açıkçası. Neyse bugün servise gittim ve 13 lerde bu konuda çok sıkıntı çıktığı için kabul ettiler. Ancak incelemeye alacaklarını ve uygun görülürse ücretsiz değişim yapıldığını söylediler. Muhtemelen üretim hatasıdır diye düşünüyorum. Sonrasında inceledik bizlik değil demezler herhalde. Eğer sizden ücret istedilerse bu bilgi üzerinden ücret iadesi isteyebilirsiniz belki diye cevap vermek istedim.

Gaye

Merhaba aynı tarihlerde telefonu almışız ve yine aynı tarihlerde sorun yaşıyoruz. Benim telefonumun da ekranı kalktı çözüm bulabildiniz mi?

Hayır telefonun pilini değiştirdim

Çetin sonuçtan hiç memnun değil

İphone 13'te Kronik Batarya Sorunu Ve Ekran Ayrılması

Çetin
12 Mayıs 2025 22:00

07 Şubat 2025 19:49
Pil Sağlığı Ve Batarya Sorunlarıyla Mağduriyet
Ezgi sonuçtan hiç memnun değil

İphone 13 Güncelleme Sonrası Şarj Ve Batarya Sorunu

28 Temmuz 2025 15:34