Yasar sonuçtan hiç memnun değil

Hyundai Assan Garanti Kapsamındaki Aracım

04 Temmuz 2024 16:26

Konu: Garanti Kapsamındaki Aracımın Mağduriyeti hakkında

Sayın Yetkili,

Ben Y**** Z**, 21.02.2018 tarihinde Hyundai Tucson, IX35 2017 model, 34 bas 583 plakalı aracı satın aldım. Aracımla ilgili yaşamış olduğum ciddi bir mağduriyeti sizlere bildirmek ve çözüm talep etmek amacıyla bu şikayetimi iletiyorum.

Olayın Özeti:

12.06.2024 tarihinde Sivas’tan İstanbul’a seyahat ederken, Ankara’da aracımın arıza lambası yanıp sönmeye başladı. Hemen Hyundai Yol Yardımını aradım ve beni Ankara’da bir ustayla görüştürdüler. Usta, su ve yağ kontrolü yapmamı söyledi. Su seviyesinin normal olduğunu, fakat yağda eksilme olduğunu belirttim. Usta, aracıma 2 litre yağ eklememi ve yoluma devam etmemi söyledi. Bu talimata uydum ve yola devam ettim. Ancak, 150 km sonra aracım çekişten düştü ve tekrar Hyundai Yol Yardımını aradım. Aracım gece saatlerinde Ankara Ata Hyundai servisine çekildi. 14.06.2024 sabahında aracımın kontrol edildiği ve motorda sorun olduğu, bunun garanti kapsamında yapılacağı bilgisi verildi. Fakat daha sonra LPG bulunduğu için garanti kapsamı dışında olduğu belirtilerek, 300,000 TL maliyet çıkarılacağı söylendi.

LPG Montajı:

Aracımın LPG sistemi, Hyundai bayii tarafından monte edilmiştir. Bayi tarafından yapılan bir montajın garanti dışı bırakılması kabul edilemez bir durumdur. Türk Ticaret Kanunu ve Tüketicinin Korunması hakkında Kanun’a göre, üretici veya yetkili servis tarafından monte edilen parçaların garanti kapsamı dışında bırakılması haksız bir uygulamadır.

Mağduriyet:

Hyundai ustası tarafından yanlış yönlendirilmem sonucu mağdur oldum. Aracımın LPG’li olduğunu bilmelerine rağmen yanlış bilgi verilmesi nedeniyle motor arızası yaşadım. Bu durum, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması hakkında Kanun’un ilgili maddeleri uyarınca, tüketiciye karşı haksız ve hukuka aykırı bir uygulamadır. Ayrıca, aracımın düzenli olarak yetkili servislerde bakımlarının yapıldığı servis kayıtlarında mevcuttur. En son Sivas’ta İNOTO’da 12.12.2023 tarihinde bakım yaptırdım. Ancak, Ankara’daki Hyundai servisinde bana Sivas’taki serviste arabaya tam yağ konulmadığı söylendi ve bu nedenle mağdur edildim.

Talep:

Aracımın garanti kapsamında değerlendirilmesini ve motor arızasının ücretsiz olarak giderilmesini talep ediyorum. Ayrıca, yaşadığım maddi ve manevi mağduriyetin giderilmesi için gerekli tüm adımların atılmasını istiyorum.

Bu durumun en kısa sürede çözüme kavuşturulmasını rica eder, konuyla ilgili acil geri dönüş beklerim.

Saygılarımla,

Y**** Z**

09 Temmuz 2024 04:57

Hyundai Assan Garanti Kapsamındaki Aracım Konu: Garanti Kapsamındaki Aracımın Mağduriyeti hakkında

Sayın Yetkili,

Ben y**** z**, 21.02.2018 tarihinde Hyundai Tucson, IX35 2017 model, 34 bas 583 plakalı aracı satın aldım. Aracımla ilgili yaşamış olduğum ciddi bir mağduriyeti sizlere bildirmek ve çözüm talep etmek amacıyla bu şikayetimi iletiyorum.

Olayın Özeti:

LPG Montajı:

Mağduriyet:

Talep:

profile profile
04 Temmuz 2024 16:30 (Şikayetten 3 dakika sonra)
04 Temmuz 2024 16:44

Cevap bekliyorum ilginiz için Teşekkür ederim mağduriyetimin giderilmesini arzu ediyorum.

04 Temmuz 2024 16:50

12.06.2024 den beri beni oyalıyorsunuz Hyundai yol yardımında 12.06.2024 saat 21.00 konuşmaların tümü kayıt altındadır. Ben müşteri ilişkilerini arayıp durumu bildirdim beni aradılar hangi telefon. Numarasıyla Hyundai yolyardimini sordular bende anlattım. 14.06.2024 saat 100.00 da Ata hyundaiyi arayıp açıklama istediler beni arayıp bizden haber bekleyin dediler E-mail yolladılar araştirma yaptıklarını haber beklememi yazdılar sizden mağduriyetimin giderilm3sini bekliyorum.

06 Temmuz 2024 18:27

Teşekkür edemiyorum mağduriyetim giderilmedi

09 Temmuz 2024 21:06

Bugüne kadar dönüş yapmadınız

15 Temmuz 2024 00:38

3 hafta oldu Hyundai'den çözüm için aramadılar oyalama taktiği mahkemeye verme hakkımı gizli tutuyorum mağduriyetim giderilmediği takdirde mahkemeye vereceğim hatanızı kabul edip mağduriyetimin giderilmesini bekliyorum Hyundai araç aldığım için çok pişman oldum.

30 Temmuz 2024 14:02

Bugüne kadar hiçbir gelişme olmadı şikayet yayınlandıktan sonra otomatiğe bağlamışlar bis sizi arayacağız diye k8mse aramadı mağduriyetim giderilmedi Hyundai büyük firma ama çok tutarsızlar sorumlu davranmıyorlar ayıplı mal sat garantisi var havadan sudan nedenlerden sorunum çözülmedi bekliyorum mağduriyetimin giderilmesi için Hyundai almak isteyenlere önerim çok sorumsuzlar 10 kere düşün araştırın öyle karar verin.

Abdulvahap sonuçtan hiç memnun değil

Hyundai Assan Garantili Araç Partikül Arızası Garanti Kapsamında Onarılmıyor

Abdulvahap
01 Mart 2024 17:08
Gülhan sonuçtan hiç memnun değil

Garanti Kapsamındaki Kavrama Değişimi Reddiyle Mağduriyet

Gülhan
17 Haziran 21:09

Hyundai Tucson 5.000 Km Araç Arızasını Garantiden Karşılamıyor!

Betül
28 Şubat 2024 13:38
Özgür sonuçtan hiç memnun değil

Özgür
16 Nisan 2024 23:11